Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Motosiklette, otomobilde, ticaride; az yaksın, çok gitsin dönemi

En iyi araca binen de, ortalama bir arabayı kullanan da, motosikletle yolculuk edende, aynı şeyi düşünüyor; az tüketim, çok yol.Tabii ki kalite ve sağlamlıktan ödün vermeden. Bu arada tasarım geri planda kalıyor.


 devir ; az para, çok iş devri




Türkiye’de motosiklet tutkunu 2 bin 700 kişi arasında yapılan araştırmaya göre, motosiklet almayı düşünenler

önce motorların yakıt sarfiyatına, sonra uzun ömürlü olmasına ve performansına en son olarak da dizaynına bakıyor.

Petrol ve yakıt harcamalarına ödediğimiz bedel ile Avrupa ülkeleri arasında birinciyiz. Ülkemizde kişi başına düşen gelirin yüzde 34'ü petrol ve ulaşım harcamalarına gidiyor. Bu oran Yunanistan da 25, İtalya da 15, Norveç ise yüzde 7 civarında. Avrupa ülkelerinde genelinde ise yüzde 8 ile 25 arasında değişiyor.




Türkiye de yakıtın pahalı olması ulaşım giderlerini de yansıyor. Tabii ki yakıt pahalı olunca ulaşım ücretleri de alıp başını gidiyor. Yakıta ödenen para, yakıt sarfiyatı az olan taşıtları çok daha önemli bir hale getiriyor.


Yakıt harcaması en az olan araçlardan birisi de motosiklet. Bu nedenle ülkemizde motosiklet kullanımı da son yıllarda belirgin bir şekilde artış yaptı. Ancak motosiklet almak isteyenler alacakları motosikletin yakıt sarfiyatının az olmasına çok dikkat ediyor. Az yakıt harcayan modeller tercih ediliyor. Hindistan’ın dünyaca ünlü Hero Motosikletleri Türkiye yetkilisi Soysal Group'un bayileri arasında yaptığı araştırmaya göre son yıllarda motosiklette en çok aranan özelliklerin başında yakıt sarfiyatının geldiğini ortaya çıktı.






DİZAYN ÖNEMLİ DEĞİL


2 bin 700 kişiyle yapılan anketten çıkan sonuçlara göre motosiklet almayı düşünen kişiler motorların az yakmasına uzun ömürlü olmasına, ardından performansına en son olarak da araçların şekline bakıyor. Türkiye'deki motosikletler genel olarak bir litrelik yakıt ile ortalama 25-65 kilometre arasında yol gidebiliyor. Bu rakam, motorun cinsi ve hacmine göre değişiyor. Motosiklet kullanan sürücüler için son derece önemli olan yakıt sarfiyatı benzinin pahalı olması nedeniyle son yıllarda ürün seçiminde en önemli nedenlerden birisi oldu.




BİR LİTRE İLE 80 KİLOMETRE


Bu arada yakıt teknolojisinde dünyanın en iyilerinden olan Hindistanlı Hero Motor, Ar-Ge laboratuvarlarında dört farklıteknoloji ile motor üretiyor. Bu teknolojiler 650 mühendis tarafından yapılan bir yıllık bir çalışma sonrasında geliştirildi. Bu motorlarla bir litre benzinle 80 kilometreye kadar yol almak olası. Üretilen motosikletlerin motoru girdap yöntemi ile yanma ve ateşleme teknolojisine sahip. Özel 4 farklı teknolojiyi birlikte kullanan mühendisler, motor cins ve segmentine göre kullanıcı alışkanlıklarına duyarlı sistem oluşturdu. Motosikletlerde gaz tepkimelerine göre yakıtı dengeleyen bir yöntemi baz alan sistem geliştirdi. Bu, yanma ve ateşlemeyi optimize eden özelliklerle de desteklendi. Bu sayede Hero motosikletleri bir litrelik yakıt ile uzun yolda 80 kilometreye kadar yol alabilir hale geldi. Şehir içi kullanımda ise bu menzil 65-70 kilometreye civarında. Bu teknoloji ile ideal şartlarda 1,5 litrelik benzinle 100 kilometre yol alması olası hale geldi.



Hero, Hindistan merkezli bir motosiklet üreticisi. Yılda 7 milyon adet üretimi ile konusunda dünyanın en büyüğü. Üç fabrikasında toplam 12 bin kişi çalışıyor. 19 model üretiyor. Bugüne kadar 50 milyon adedi aşan üretim yaptı. Hindistan pazarının yüzde 50'sine hâkim. 1983 yılında Japon Honda ile ortak oldu. Ortaklık 28 yıl sürdü. 2011 yılında Honda ile yollarını ayırdı. Kalitesi ile Japon ve Avrupalı üreticilerle yarışan Hero, 2014 yılında Türkiye pazarına girdi. Soysal Group ile anlaştı. Türkiye’ye yayılmış 110 noktada satış ve servis hizmeti vermeye başladı.Hero’nun Türkiye sloganı ise “az yakar, çok gider

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..