Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Ford Cargo'da; 360, 420 ve 480 beygir yerli motorlar kullanılıyor

Otosan'ın imal ettiği 2016 model yeni Ford Cargo; çekici, inşaat ve yol kamyonu serileri Antalya'da tanıtıldı. Güç, teknoloji ve verimliliğe odaklanarak geliştirilen yeni ağır ticari araçlar; Euro 6 uyumlu Ecotorq motoru, kabin içi Wi-Fi Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Aktif Acil Durum Frenleme Sistemi gibi donanımlarıyla dikkat çekiyor.


 euro 6 motorlu Fordlar yola çıktı


Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilen kamyon ve çekicilerin, şirketin gurur kaynağı olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Bu ürünlerimiz, aynı zamanda önümüzdeki yıllarda Ford Otosan’ın büyüme stratejisinin önemli bir parçası. Ford Trucks olarak, ağır ticari araç pazarında sürdürülebilir bir bakış açısıyla, Global oyuncu olma yolunda hızla ilerliyoruz. En üst seviyede, rekabetçi ürün ve hizmetler sunmanın yanısıra satış ve servis ağına yönelik altyapı çalışmalarımız ile çok yönlü ve zorlu bir çalışma içerisindeyiz.




 Ford Trucks marka değerinin güçlenmesi, Türkiye’de ve dünyada arzu ettiğimiz seviyelere ulaşmamızda önemli bir kriter. Bu sebeple marka vaadimizi mercek altına aldık ve Global Ford marka değerine, Ford Otosan’ın mükemmel seviyeye ulaşmış yerli üretim ve Ar-Ge kabiliyetlerini de önemli bir değer olarak ekledik. Ford Otosan olarak, Türkiye’nin öncü sanayi ve Ar-Ge şirketi olarak, tüm pazarlarda müşterilerimizin bizden beklediği sorumluluğu üstlendiğimizi anlatabileceğimiz yeni marka vaadimizi oluşturduk. Ford Trucks olarak artık 'Her Yükte Birlikte' diyoruz."


Ford Trucks'ın dönüm noktalarını da anlatan Yenigün, şunları söyledi: "Ağır ticari işimiz için önemli bir dönüm noktası olan Global Kamyon Anlaşması’nı 2010 yılında imzalayarak, Brezilya ile birlikte, ağır ticari araçların iki global üretim merkezinden biri ve global olarak ağır ticari araçlar ve ilgili dizel motorlar için mühendislik merkezi konumuna geldik. Bu anlaşmayla aynı zamanda, 60 ülkede Ford Trucks marka araçların distribütörlük ve bayilik atama hakkını da elde etmiş olduk. Mühendislik kabiliyetlerimiz,





Ford Otosan’ın ve Ford Trucks’ın global büyüme stratejisinde kritik bir öneme sahip. Çeşitli pazarların ihtiyaçlarına özel ürün çözümleri sunmaktan global lisans anlaşmalarına varan geniş bir çerçevede çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Yenigün, konuşmasında Ford Trucks'un gelecek projeksiyonlarına da yer verdi: "Rusya, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Afrika’da, toplam 25 ülkede bayi yapılanmalarımıza devam ediyoruz. 2020 yılına kadar 50 ülkede faaliyette bulunmayı hedefliyoruz. 2016 içerisinde Doğu Avrupa bayi yapılanmamızı devreye alıyoruz. E6 motor ile destekleyeceğimiz Avrupa yolculuğumuzdan da güç alarak, uzun vadede, ürettiğimiz her 3 araçtan birini uluslararası pazarlarda satmayı hedefliyoruz. Fabrika ve tesis yatırımlarımızla da geleceğe hazırlanmaya devam ediyoruz."


Ahmet Kınay: Yeni Ford Trucks serisi güçlü, teknolojik ve verimli


“Yeni nesil Ecotorq motor ile donatılan yeni Ford Trucks Serisi 480 PS’e kadar çıkabilen gücü ve 2500 Nm’ye ulaşabilen tork değeri ile yüksek sürüş performansı sunarken, yüksek verimliliği ile de öne çıkıyor. Yakıt ekonomisinde bir önceki modele göre %8,5 iyileşme sağlayan yeni Ford Trucks modellerimiz sunduğu Şerit Takip, Aktif Acil Durum Frenleme, Geliştirilmiş Ek Fren Sistemleri gibi yeni teknolojiler ile de fark yaratmaya hazırlanıyor
. “

 euro 6 motorlu Fordlar yola çıktı



Ford Trucks'ta güç, teknoloji ve verimliliğin kalbi Yeni E6 Ecotorq Motor:

Yakıt ekonomisinde %8,5 iyileşme, 480 PS’e varan Güç ile yüksek performans
Fikri ve Sınai hakları yüzde 100 Ford Otosan’a ait olan, Türkiye’de geliştirilen ve üretilen ilk ve tek ağır ticari araç motoru Ecotorq, çevreci ve ekonomik motor teknolojisi ile daha az yakıt tüketerek daha çok verim sağlıyor. Yeni Ford Trucks serisi Türkiye ve uluslararası pazarlar için 330-480 PS arası güç seçeneklerini E3, E5 ve E6 emisyon seviyelerinde sunuyor. Bir önceki versiyonlara göre %8.5 oranında yakıt tasarrufu sağlayan Ecotorq motor ile yeni Ford Trucks serisi, bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan testlerle sektördeki en rekabetçi yakıt tüketim değerlerine ulaşırken, tork ve güçteki artış ile de tüm koşullarda yüksek performans sunuyor.

Ford Trucks yeni modellerinde gücün yanı sıra frenleme konusunda da iyileştirmelere gitti. Bir önceki nesle göre 7 kat daha güçlü frenleme sistemine sahip Yeni Ford Trucks serisi; 400 KW’lık motor frenine ek olarak 600 KW’lık Intarder opsiyonu sunuyor. Toplamda ulaşılan 1000 KW’lık frenleme değeri, yeni Ford Trucks Serilerinde, yolda gidiş kadar duruşa da ne kadar yüksek önem verildiğini açıkça ortaya koyuyor. Tüm bu yenilikleriyle yeni nesil Ford Trucks modelleri üst düzey güvenlik sunuyor.

Tüm bu motor yeniliklerinin yanında, aerodinamik yapısı ile Ford Kinetik Dizayn felsefesine uygun olarak tasarlanan yeni Ford Trucks serisi, %22 iyileştirilmiş dönüş açısı ve yeni nakliye serisine özel Arka Havalı Süspansiyon sayesinde taşınabilen +1 tonluk yük özelliği ile dikkat çekiyor.

Yeni Ford Truck serisi satın aldıktan sonra da kazandırıyor ve 25% oranında azaltılmış bakım maliyetleri ile rekabette öne çıkıyor. Çekici ve İnşaat serisinde sunulan 120.000 km ve 1.000 saate kadar uzatılmış bakım aralığı ile müşteriler, lojistik ve inşaat sektöründeki en rekabetçi bakım aralığı avantajına sahip oluyor.

YENİ FORD TRUCKS SERİSİNİN ÖZELLİKLERİ
İnşaat serisinde "güç" yükseliyor
Ford Truck İnşaat Serisi, kalbinde yer alan Yeni Ecotorq motor sayesinde rampada ve zorlu yollarda üstün çekiş gücüyle sürücülere konfor getiriyor. İnşaat Serisinde önceki nesilde sunulan 360 PS güç, 420PS’e kadar yükseliyor ve %55’lik tork artışı ile 2150Nm seviyesindeki torq değeri ile en zor inşaat koşullarında yüksek performans sunuluyor. Özellikle dekopaj kullanımında karşılaşılan şantiyelerin dik yokuşlu çalışma şartlarında yüksek tork ile yokuşları tırmanırken yeni 400 KW gücündeki motor freni ile gücü sürekli kontrol altında tutuyor. Daha zorlu şartlar için ise opsiyonel olarak sunulan 600KW gücündeki Intarder seçeneği ile toplam 1000 KW lık frenleme kabiliyeti sayesinde en dik rampa ve yokuşlarda en ağır yükler güvenli bir şekilde yol alabiliyor.

Yeni Ford Trucks inşaat serisindeki bir diğer yenilik ise Otomatik şanzıman opsiyonu. Ağır şantiye ortamları için en uygun şekilde tasarlanmış serilikte ve verimlilikte sınıfının lider özelliklerine sahip otomatik şanzıman sürücülere sunduğu; Off-road, Rocking (Beşik Hareketi) ve Ekonomi modları ile her türlü kullanım şartında sürücülerin sorunsuz ilerlemesini sağlıyor.

22% lik dönüş açısı iyileştirmesi ile dar şantiye şartlarında yapılacak manevra sayısı önemli oranda azaltılarak; dar şantiye sahaları sürücüler için her türlü manevrayı yapabilecekleri bir oyun sahasına dönüştürülüyor. 



 


Çekici serisinde "verimlilik" artıyor

Yeni Ford Trucks çekici modellerinde 480 PS'lik motorun verimliliğinin %8,5 varan yakıt tasarrufu ile artırıldığı, bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan yol testleri ile kanıtlandı. 2016 model Ford Trucks Çekici Serisi %20 daha yüksek torkun yanı sıra, iki katına çıkartılan bakım aralığı sayesinde %25 daha düşük işletme maliyetleri sunmayı da başarıyor. Çekici serisine eklenen Ford Trucks Net isimli kabin içi wi-fi ise sürücülerin mobil cihazları üzerinden 4,5G hızıyla sevdikleriyle görüntülü konuşma yapabilmesine olanak tanıyor.

Yeni Ford Trucks Nakliye Serisi, Yeni Otomatik Şanzımanı ve yenilikçi teknolojileri ile verimlilik ve güvenliği bir arada sunuyor

Yol kamyonlarının yeni serisinde; arka dingilde mekanik süspansiyon yerine havalı körük sisteminin ve kampana fren sistemi yerine disk fren sisteminin kullanımı, sürücünün konforunu artırıyor. Arka tarafta kullanılan Havalı Süspansiyon sayesinde hem bir ton fazladan yük taşınabiliyor hem de sürücünün konforu en üst seviyeye çıkartılıyor. Şerit takip, Aktif Acil Durum Frenleme, Geliştirilmiş Ek Fren Sistemleri gibi yeni teknolojiler; herhangi bir dalgınlık anında sürücünün dikkatini toplamasına yardımcı olurken sürüş güvenliğini maksimum seviyede sunuyor

Yeni Ford Trucks Serisi için tavsiye edilen onaylı orijinal FMY motor yağı

Opet Fuchs ve Ford Otosan işbirliğinde geliştirilerek pazara sunulan FMY Formula XLD 5W-30 motor yağı, kullanıcının yağ değişim maliyetlerini %50’ye varan oranda azaltıyor. Opet Fuchs tarafından geliştirilmiş olan tam sentetik formülü sayesinde yağ değişim periyodunun uzaması ve motorun daha iyi korunması sağlanıyor.

Ayrıca, Opet ve Ford Trucks işbirliği çerçevesinde araçlarda sunulan Yakıt Güvence Sistemi ile Opet istasyonlarından yakıt alınması durumunda yakıt kaynaklı olası motor arızaları da güvence altına alınıyor.


Yeni Ford Trucks Serisi nasıl geliştirildi?

• Ecotorq ve 2016 model Ford Trucks geliştirme çalışmaları için 150 milyon Euro yatırım yapıldı.

• 750 mühendis, 4 yıl süresince çalıştı.

• 8 farklı bölgede, 2 milyon km'nin üzerinde test sürüşü yapıldı.

• Yeni Ford Trucks Serisi, dünyanın en zorlu şartlarında 3 kıtada 8 farklı ülkede test edildi ve müşteriler için hazır hale getirildi.


Araç fiyatları
Euro 6; 1842T Çekici - Ekstra Yüksek Tavan - 91.900 €
             4142 Kamyon  8x4 -  106 365 €
            1848T Çekici - Ekstra Yüksek Tavan - 98.800 €
            1848T Midilli Çekici - 960mm Ekstra Yüksek Tavan - 101.675 €
Euro 5; 1846 T Çekici -   82 700-  85575 €
              1838 T  Çekici -  72925  €

8 yorum:

  1. yürek varsa yayınlayın yazdıklarımı.sizin 4142 aracınız hiç bir işe yaramaz.ben 6 aydır kullanıyorum.bunu ispatlarımda size.

    YanıtlaSil
  2. Çok pahalı fiyatlarınız kamyoncu tırcı ne kazanıyor ki üstelik euro olarak satış yapıyorsunuz avrupadamı yaşıyoruz hayırdır ülkemin ismi TÜRKİYE parasıda TÜRK LİRASI

    YanıtlaSil
  3. Fiyatların yüksekliği ve Euro olması büyük sorun!

    YanıtlaSil
  4. Sizler bu kadar yatırımlar yapıyorsunuz çalımalar bir satış mümessili yanlış bir araç satarak isminizi vede yeni donanımlı araçların kötü lans edilmesini sağlıyor gerekli yerlere bilgi vermeme rağmen hic bir sonuç alamamak tatil buna ne dersiniz. Aldığım araç 2017 model 2642 F modelidir.

    YanıtlaSil
  5. Bir aracı üretmek kadar , imal edilen ürünlerin sorunlarını çözmek, telafi etmek ve arkasında durmakta gereklidir..Tüketici mahkemeleri veya farklı çözüm platformları vardır..Bence Ford ve Koç Holding'in e posta adresleri ve telefonlarına, fakslarına başvurmalı ve hatta bunu iki üç günde bir tekrar etmelisiniz..Sonuçta, Kullanıcının veya Tüketicinin kayıpları giderilmelidir..

    YanıtlaSil
  6. 1848 kullananlar araç hakkında öneriniz yakıt sağlamĺık ve konfor

    YanıtlaSil
  7. Şu araçları patronlara göre değilde şöförün isteğine göre imal etseniz türkiyede ve dünyada yok satarsınız

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar 1848 e5 Midilli alacağım sizce nasıl bir araba bilgi verebilirmisiniz

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..