Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Sürücüsüz otomobiller şimdilik Çin'de yasak, Tesla ise kiralayacak!

İlk otomobilden, elektrikliye şimdi de sürücüsüz otomobile hatta (diğer adıyla otonom) kamyon ve otobüslere gidiyoruz.Bu işin sonu ışınlanmaya kadar gider!!!
Yeni teknolojiler, yeni tasarımlar, rahatlık, güven ve güvensizlik karşımıza çıkan, 
sıkça kullandığımız kelimeler olacak.


 Tesla model 3 ve otonom otomobiller



Güven-sizlik ise daha çok elektrikli ve benzeri otomobillerin , alışık olmadığımız sessizliğinden dolayı  sürücü, yolcu ve yayalar üçgeninde kazalara veya yanlışıklara neden olabilmesiyle  geçtiğimiz aylarda Almanya'da (sürücüsüz)  Tesla Model S'in içinde yer aldığı kaza veya Google'ın sürücüsüz test aracının kazasıyla karşımıza çıkıyor!
Bu arada, dünyanın en büyük otomobil pazarı ve en çok otomobil markasına sahip Çin'de;  sürücüsüz otomobil testleri, polis teşkilatınında içinde yer aldığı düzenlemelere uygun oluncaya kadar yasaklanmış durumda.Halen taslak halindeki yönetmelik-lerin ne zaman uygulanmaya başlayacağı bilimiyor.Bu tip kazalara karşı araçlara, uçaklardaki gibi kara kutu konulması Almanya'da gündeme gelmişti.


 sürücüsüzü otolar



Tesla Motors, SolarCity ve SpaceX'ten tanıdığımız Elon Musk, yasal hale geldikten sonra sürücüsüz otomobilleri kiralama hizmetini başlatacak.Türkiye'de Garajyeri gibi özel otomobil sahiplerini de sisteme dahil edip bekleyen otomobilleri ve ürettikleri otomobilleri kiralayarak, çağrı sayesinde sürücüsüz otomobil; kişiyi bir yerden alıp istediği yere götürecek daha sonrada sahibinin yanına dönecek! Bu şekilde kiralam servisi 24 saat, 365 gün devam edecek.
Otomobillerden sonra otonom kamyon, otobüs, iş makinesi ve traktörler gelecek, onlarda aynı şekilde görevlerini yapıp garajlarna dönecek.Bu işlemler şüphesiz ilk başlarda olmasa da maliyeti düşürüp zaman kazandıracak.Yeni iş alanları oluşurken bazı iş kapılarıda (şoförlük ) bitmese de kapanacak gibi.

1 yorum:

  1. Tesla gibi bir markanın Türkiye’de distribütörü olmaması bence en büyük eksiklik diye düşünüyorum. Tesla’yı anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum Tesla’yı bilen bilir. Tesla Audi, BMW, Mercedes'ten çok daha kaliteli ve şık otomobiller üretiyor. Tesla önümüzdeki yıllarda resmi olarak ülkemizde temsil edilir

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..