Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

NGK SPARK PLUG EUROPE, HAVA KÜTLESI AKIŞ VE MANIFOLD MUTLAK BASINÇ SENSÖRÜ SERISINI TANITTI

 Yenilikler geliyorNGK Spark Plug Europe, Automechanika fuarı vesilesiyle NTK Vehicle Electronics markasıyla yeni bir sensör ürün çeşidini tanıttı. Söz konusu seri, piyasada ilk defa hava kütlesi akış sensörlerini, manifold mutlak basınç sensörlerini ve turbo basınç sensörlerini tek bir ürün çeşidinde bir araya getiriyor. Yeni seri, 350 parça numarasıyla piyasadaki en yüksek ihtiyaç karşılama oranını sunuyor.
Motorda en yüksek çalışma verimini elde etmek ve etkili bir egzoz gazı arıtmasını sağlayabilmek amacıyla, hava-yakıt oranı motorun beyni tarafından hassas bir şekilde ayarlanmak durumundadır. Bu da NTK şirketinin lambda sensörlerinin otomobil üreticileri için yaptığı imalatlarda uzun yıllardır yetkinliğini ve teknik kapasitesini lider olarak kanıtladığı bir alandır. Bu süreçte hava kütlesi (Mass Air Flow – MAF) sensörleri ve manifold mutlak basınç (Manifold Absolute Pressure – MAP) sensörleri kritik öneme sahip unsurlardır. Her ikisi de motorun beynine, motorun emdiği hava miktarının hesaplanması için ihtiyaç duyulan bir sinyal gönderir. NGK Spark Plug Europe tarafından yürütülen özgün ve kapsamlı pazar araştırmaları, bu tür sensörlere olan talebin sürekli arttığını gösteriyor. Avrupa’da 270 milyon otomobil (kaynak: TecDoc) ya da araçların yüzde 89’u bir MAP veya MAF sensörü ile donatılmıştır, hatta bazılarında her ikisi de bulunmaktadır. Ancak, piyasada birinci sınıf bir markanın oto servislerine ve distribütörlere yönelik sunduğu tam kapsamlı bir ürün gamı eksiktir. teknoloji gelişiyor
Yeni NTK ürün çeşidi bu eksikliği gideriyor. Her iki sensör tipini kapsayan yelpaze, sipariş verme işlemini ve stok takibini kolaylaştırıyor. Aynı zamanda çok rağbet gören ürünlerin yüzde 93’ü için çözümler sunarak en yüksek ihtiyaç karşılama oranına ulaşıyor. Bunun haricinde tüm otomobil üreticileri bazında da en yüksek pazar ihtiyacı karşılama oranını sunarak tek elden tedarikle maliyeti düşürüyor. İyi düşünülmüş bir numaralandırma sistemi de parçaların kolay bir şekilde tanımlanmasını sağlayarak sensör teknolojisi ve tipi hakkında ek bilgiler veriyor. Akıllı tasarımı sayesinde, distribütörün ürünü çeşitli pozisyonlarda depolayabilmesi ve sipariş toplama bölgesinde bilgilerin taranmasını kolaylaştırmak için etiket hem tepeden hem de yandan okunabiliyor, dolayısıyla satıcının işi daha hızlı ve kolay bir şekilde halloluyor.
Ürün çeşidi, hava kütlesi akış sensörleri için 190 parça numarasını kapsamaktadır. Orijinal ekipman alanındaki son gelişmelere uygun olarak bunlara 165 adet yuvalı sensör tipinin yanı sıra, 20 fişli sensör tipi de dâhildir. Fakat NGK Spark Plug Europe, yenileme pazarına yönelik 77 çok satan yuvalı tipi karşılayan beş fişli tipi piyasaya sürerek işi daha da ileriye götürmüştür. Söz konusu beş parça numarası, tek başına mevcut pazar talebinin yüzde 22’sine tekabül ettiği için stok devir hızı önemli ölçüde artmıştır. Diğer 160 parça numarası, 91 adet manifold basınç sensörü, 58 adet turbo basınç sensörü ve 11 adet manifold ve turbo basınç sensörü olmak üzere emme havası basınç sensörlerinden oluşmaktadır.
Yeni NTK ürün çeşidi, sensör sektörünün öncü şirketlerinden birinden beklenebilecek hassasiyeti ve kaliteyi sunmaktadır. Her bir MAP ve MAF sensörü, sıkı kalite kontrollerine tabi tutulduğu gibi, orijinal ekipmana uygulanan test prosedürlerini aynen yerine getiren ya da daha ileri giden şartlar uyarınca ısı şoku ve dayanıklılık testlerinden geçmek zorundadır.
NGK Spark Plug Europe Avrupa Yenileme Pazarı Pazarlama Direktörü David Loy, bu konuda şu açıklamada bulunmuştur: “Bu yeni ürün yelpazesiyle NTK Vehicle Electronics şirketi, pazar konumunu yeniden güçlendiriyor. NTK, yeni MAP ve MAF sensör çeşidine kırk yılın üzerinde bir sürede sensör sektöründe edindiği tecrübeyi katarak, onu tam müşterilerimizin ihtiyacına uygun hale getirdi.”

NGK Spark Plug hakkında:
NGK Spark Plug, dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden biridir. Ateşleme ve sensör teknolojisi alanlarında uzmanlaşmış şirket, bütün dünyada gerek orijinal ekipman müşterilerine gerekse yenileme pazarına ürün sağlamaktadır. Şirketin ürün portföyü, NGK Ignition Parts marka bujiler, kızdırma bujileri, ateşleme bobinleri ve buji kablolarının yanı sıra NTK Vehicle Electronics marka lambda sensörleri, egzoz gazı sıcaklık sensörleri ve NOx sensörleri kapsamaktadır. Birçok ülkede fabrikaları ve satış temsilcilikleri bulunan şirket, toplam 13 bin çalışanıyla yılda yaklaşık 2,7 milyar Avro ciro

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..