Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Nissan LEAF ve Renault ZOE, elektrikli otoda liderliği getirdi

 Renault -Nissan elektriklide  lider Renault - Nissan Grubu, 350 000 elektrikli araç satarak bu alanda liderliğini sürdürüyor.Dünyanın en popüler elektrikli otomobili Nissan Leaf ismini taşıyor.Grup, dünya genelinde Aralık 2010'dan bu yana 350 000 elektrikli otomobil sattı. Renault,  9 Eylül'de  Norveç başkenti, Oslo da    100 000.ci elektrikli otomobil olan ZOE modelini sahibine teslim etti.Fransız marka,  elektrikli özel ve
ticari araçlar  toplamında % 27 pazar payı ile Avrupa lideri..41 yaşındaki Norveçli  Åsmund Gillebo yüz bininci Renault elektrikli otomobilin sahibi oldu.

2016 yılının ilk yarısında, Renault (Twizy hariç) 15.000'den fazla elektrikli aracı, bir önceki yıla göre % 32 oranında bir artışla sattı. Bu durum, Avrupa da satılan her dört elektrikli arabadan birinin Renault olduğunu.gösteriyor.Renault'nun Elektrikli arabalar için Fransa, Norveç, İngiltere ve Almanya en önemli pazarları. Fransa'da, tüm elektrikli otomobillerin yarısı Renault amblemi taşıyor.




Renault ve Nissan farklı sınıflardaki elektikli araçlarıyla iş ve aile dünyasına hitap ediyor; 
Nissan Leaf, Renault ZOE  , Nissan e-NV200 ve Renault  Kangoo ZE ticari araç,  kompakt kentsel iki kişilik REnault Twizy (ve Twizy Kargo) ile   sedan  Renault - Samsung SM3 ZE Türkiyede ki adıyla Renault Fluence Z.E. (Güney Kore'nin en çok satan elektrikli otomobili)..

Renault -Nissan İttifakı; Nissan ve Renault markalarının yanında Dacia, Alpine, Lada,
 Renault -Samsung Motors, Infiniti, Datsun, Mitsubishi markalarına sahip.Mercedes Benz'in de içinde yer aldığı Daimler ve Çinli DongFeng ile işbirliği içinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..