Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli araç Bulgaristan'a gidiyor, Tatra Türkiye'ye mi geliyor?

Yerli kamyon imal etmek için 2013 yılında yola çıkan  Ar Karsa AŞ, SANCAKTAR markasıyla 800 milyon TL’lik yatırım kararını , son gelişmeler  sonunda askıya aldı.Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; bürokrasi, tedarik konusundaki sorunlar ve devletten destek görmemesi nedeniyle araç üretimini Bulgaristan'a kaydırırken ilk tesisleri olan Denizli'de sadece 4x4


yerli Sancaktar ve Tatra


kamyon montajı yapıyor.Daha önceki yazımızda yer verdiğimiz Sancaktar şirketi şu an dayanıklılığyla ünlü Çek markası Tatra'nın kamyon ve benzeri araçlarının Türkiye satışını gerçekleştiriyor.




Tatra, Türkiye'de
Daha önce yapılan tanıtımlarda Sancaktar markasıyla üretilecek araçların Tatra desteği veya ortaklığıyla yapılacağı izlenimi almıştık. Zira, internet sitesinde verilen bilgiler ve görsellerde Tatra araçlarının çizgileri yer alıyordu.Belkide yatrım amacına ulaştığında kendine has tasarımlarıyla yeni ve yerli araçları göreceğiz.




 Tatra ve Sancaktar
Yüksek tonajlı 4x4, 6x6, 8x8 ve 10x10 araç imal etmeyi hedefleyen 
Ar Karsa AŞ, halen Erzincan'da motor, aks, döküm, şanzıman üretimini de düşünüyor.Fabrikanın yanında Erzincan'da meslek yüksek okulu da yapmak isteyen
Ar Karsa  kamyon konusunda şu an sadece Denizli'de faaliyette.


yerli Sancaktar ve Tatra


Tatra, her türlü arazi şartlarında başarıyla görevlerini yerini getiren kamyonlar,  askeri taktik araçlar üretip dünyanın her köşesine ihraç ediyor. Dakar Rallisi ve benzeri yarışlarda da Tatra'nın kamyonları başarı sonuçlarıyla dikkat çekiyor.



Tatra çok eski bir Orta Avrupa markası.Çekoslovakya ikiye ayrıldıktan sonra Çek Cumhuriyeti'nde son adıyla Çekya'da faaliyette bulunan Tatra; 1850 yılında kurulur.1882'de demiryolu araçları, 1897'de otomobil ve 1898'de de ilk kamyonunu imal eder.




Zırhlı askeri araçlarda üreten Tatra, kendi tasarımlarının yanında DAF ve Renault'ya ait iki farklı kabini de kullanıyor.



Kaynaklar; http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/414201.aspx  Önder ÇELİK

 http://arkarsaerzincan.com/
 http://www.sancaktartruck.com/
 http://www.arkarsa.com/
 http://www.tatratrucks.com/
 http://www.tatra.cz/
 http://www.otometre.com/2016/08/yeni-arac-erzincanda-uretilecek.html

4 yorum:

  1. TATRA ARTIK SATIŞTA
    SANCAKTAR İLE
    HAFRİYAT - VİNC VE DİĞER GURUPLAR İÇİN

    YanıtlaSil
  2. 2017 de bize saattıgınız tatra aracının arkasında durmadın cakal Sancaktar Allah sana hesap soracak hakkım helal degil sana bunu okuyan herkes gorsun kimsenin canı yanmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyin ve kimin arkasında durmamışız? Ya isim ver ya da insanları karalama!

      Sil
    2. cakal diyen haklı.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..