Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Trafik Sigortası Yaptırmayan Bin Pişman

Hepimizin hayattaki birinci önceliği sağlık ve güven içinde yaşamaktır kuşkusuz. Çünkü bunlar   olmadan ne huzur ne de mutluluk mümkün olabilir. Zenginliğin ise hiçbir önemi kalmaz. Bu yüzdendir ki hayatımızın her alanında kendimizi emniyet altında hissetmek isteriz. Tabii ki güvenliğimiz için azami dikkati ve özeni gösteririz ama bizim kişisel çabalarımız her zaman tek başına yeterli olmaz. İşte tam bu noktada
sigorta sistemi devreye girer. Sigorta sistemi uygar toplumlarda canı ve malı güvenceye alma ihtiyacından doğmuş bir sistemdir.
 
Ülkemizde yaptırılması gereken en önemli sigortalardan biri de trafik sigortasıdır. Trafik sigortası her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Söz konusu sigortayı, hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir poliçe olarak tanımlayabiliriz. Türkiye sınırları içinde trafiğe çıkan araçlar için geçerlidir ve yapılmadığı takdirde cezası vardır. Yapılan trafik kontrollerinde trafik sigortası yaptırmadığı tespit edilen araç sahiplerine ceza kesilmesinin yanı sıra araç trafikten men edilerek trafik şubesi otoparkına çekilir ve otoparkta durduğu sürece otopark ücreti de araç sahibi tarafından ödenir. Yani bu, bireye aracını kullanamamanın verdiği manevi sıkıntılar yanında maddi sıkıntılar da doğuran üzücü bir süreçtir. 
Diğer taraftan ülkemizdeki araç sayısının ve trafik kazalarının çokluğu düşünülecek olursa, olasılığın yüksekliği ve -böyle istenmeyen bir durum başınıza geldiği takdirde- sigortanızın size sağlayacağı güvence unutulmamalıdır. Sigortanız, herhangi bir kaza durumunda karşı taraf ve 3. şahıslarda meydana gelen hasarları güvence altına alır. Kazada suçlu taraf siz olsanız bile hasar masrafı sizin cebinizden değil sigorta tarafından ödenir. Yani mağdur taraf da kaza yapan da maddi açıdan korunmuş olur. Trafik sigortasının limitleri ve teminatı Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir. Fiyat ve ödeme koşulları ise sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir.
Örneğin; https://www.generali.com.tr/prestij-trafik-sigortasi/ adresinden Generali Sigota’nın internet sitesini ziyaret ederek ‘’Prestij Trafik Sigortası’’ olarak adlandırılan ürünün sunduğu ekstra hizmetleri ve avantajları inceleyebilirsiniz.Prim ödememek için trafik sigortası yaptırmaktan kaçınılmamalıdır. Aksi halde, bedeli çok daha ağır olur.


İlk yayın tarihi 30.03.2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..