Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

V1 Challenge başladı; Ali Türkkan kazandı ama Ümit Erdim konuşuldu

Volkicar markalı otomobilerin yarıştığı V1 Challenge’da sezonun ilk yarışı, İzmir Ülkü Park’ta 15 pilotun katılımıyla gerçekleştirildi.2 kilometre uzunluğunda  iki günde gerçekleştirilen yarışı pistin en genç yarışçısı kazandı; Ali Türkkan.Sıralama turlarında en hızlı zamanına imza atan Ali Türkkan’dan sonra Çağlayan Çelik ikinci ve Ubeyde Saygılı üçüncü sırada yarışa





başlama hakkı elde etti. 2016 yılının  şampiyonu Burak Çukurova ise sıralama turlarında dördüncü en iyi zamanı yapan pilot oldu.




Şampiyonlar Şampiyonası ve Türkiye 2017 Yarış Takvimi


Heyecan dolu ilk yarışta Ali Türkkan birinci, Çağlayan Çelik ikinci ve Burak Çukurova üçüncü sırada finiş gördü. V1 Challenge’ın rekabetçi formatı gereği ilk yarışta puan alan ilk 12 pilotun ters sıralama ile start aldığı ikinci yarışta tam bir heyecan fırtınası vardı. Henüz ilk virajda yaşadıkları temas sonrası yoldan çıkan Ümit Erdim, Efe Albağlar ve Kamil Çat yarışı tamamlayamadı. Yaşanan kaza sonrasında yarış durdurularak tekrar start verildi ve 9 turluk mücadelenin sonunda ilk üç yine değişmedi. 18 yaşındaki genç pilot Ali Türkkan’ın lider tamamladığı ikinci yarışta da ikinciliği Çağlayan Çelik alırken tecrübeli pilot Burak Çukurova üçüncü oldu.





V1 CHALLENGE’A ÜMİT ERDİM KAZASI DAMGA VURDU

İzmir Ülkü Park’ta organize edilen V1 Challenge sezon açılış yarışında ekranların sevilen yüzü Ümit Erdim rakibiyle yaşadığı çarpışma sonucunda yarış dışı kaldı. Yarış otomobili ile büyük tehlike atlatan ünlü oyuncu, izleyenlerin yüreklerini ağzına getiren kaza sonrasında burnu bile kanamadan aracından indi.


1929'dan bu yana Türkiye'de imal edilmiş ve halen üretilen otomobiller






Türkiye’nin ilk özgün yarış otomobili Volkicar’ların mücadele ettiği V1 Challenge’ın 7. Sezonu açılış yarışında oyuncu Ümit Erdim de start aldı. Önceki yıllarda da bu şampiyonada pilot olarak yer alan Erdim, yarışa şanssız bir başlangıç yaptı. Sıralama turlarında aracının sağ arka tekerliği kopan ünlü oyuncu, otomobilde gerekli tamirat yapıldıktan sonra yarıştaki yerini aldı. 15 pilotun mücadele ettiği günün ikinci yarışında Erdim, 6. sıradan start aldı ve rakibini geçmek isterken daha ilk virajda tehlikeli bir kaza yaptı. Üç sporcunun çarpışmasıyla yoldan çıkan araçlar pist kenarında lastiklere çarparak ancak durabildi. Yarışın daha başında yaşanan bu kaza sonrasında otomobili büyük hasar alan ünlü oyuncu ve diğer iki rakibi yarışa devam edemedi. Tüm güvenlik önlemlerinin alındığı yarış otomobilinden hiçbir sorun yaşamadan inen Erdim, 20 Ağustos’ta İzmir’de yapılacak ikinci ayak yarışıyla sezona devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..