Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Keşke bizde de olsa!

Bir Rus klasiği...
4x4 ve SUV konusunda gelmiş geçmiş önemli araçlardan biri olan Lada Niva, halen Rusya'da bantlardan inmeye devam ediyor.Hafif, basit ve sağlam yapısıyla ilgi gören Lada Niva diğer adıyla Lada 4X4, farklı versiyonlarıyla Rusya  ve yakın ülkelerde seviliyor.Niva'nın pick up versiyonu ise sadece Rusya ve bir kaç ülkede satılıyor. Çekya'da ise standart Niva modelleri Euro normlarına uygun olarak kamyonete çevriliyor.





AMC firması tarafından Çekya'da Avrupa ​​homologasyonuna uygun hale getirilen araçlar; EURO 5 ve EURO 6 standartlarını karşılıyor.


Lada Vesta Türkiye ye gelecek mi?







AMC; "Misyonumuz, Avrupa Birliği ülkeleri veya Avrupa Ekonomik Bölgesi için
 Rus otomotiv endüstrisinin ilginç ürünlerini sunmak" diyor.







Lada Niva Pickup, yolların dışında ideal bir otomobil değerlendiriliyor.Standart  Lada Niva Pickup yerine daha fazla yük ve 5 yolcu taşımak istiyorsanız, Lada Niva 5doors  modelinin  tercih edilmesi gerekiyor.
Çekya'da bu işlem 2014 yılından beri yapılırken Rusya pazarı için Niva pick up üretimi halen sürüyor.






Double Cab, 5 koltuk ve 2.13 m³, standartı ise 2,7 m³ fiberglas üstyapı hacmine sahip.Yük olarak ise 490 kg kapasite var.







Tüm Lada Niva kamyonet modellerinde,  standart versiyondaki gibi 83 beygirlik 1690 cc hacimli benzinli motor kullanılıyor.Tork ise 128 Nm.Azami 137 km/saat.

Arazide görüntülenen Niva kamyonetler, sonradan Çekler tarafından  işlem yapılan araçlar.Diğer resimlerde ise fabrika üretimi pick uplar yer alıyor.

Lada, yıllardır Türkiye'de satılmıyor.Renault-Nissan ittifak üyesi olan Lada Niva Pick up, verimli bir dizel motorla Türkiye'de alıcı bulurdu.
Lada halen Rusya'da; Largus, Granta, Kalina, Priora, Vesta, X-Ray, 4x4 (Niva) modellerinin  yanında Granta bazlı ve Niva bazlı iki farklı kamyonet imal ediyor.


Euro 6 Lada'lar geliyor



http://www.lada.ru
http://www.madeinrussia.cz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..