Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otonom araçlarda Rusya'dan da bir atak var!

Sürücüsüz otomobillerin yanına sürücüsüz kamyonlar, otobüsler ve hatta traktörler geliyor.Japonya, Avrupa, Amerika derken şimdide Rusya'dan sürücüsüz bir araç çalışması haberi geliyor.Rusya'da Volgabus Matruşka adlı otonom minibüs Rus Island (Uzak Doğu Federal ) Bölgesi'nde test ediliyor.





Uzak Doğu Federal Üniversitesi (FEFU) basın ofisi tarafından bildirilen testler, Bakulin Motors Grubu şirketi ile işbirliği içinde yürütülüyor.





Volgabus müdürü Alexei Bakulin açıkladığı gibi, sürücüsüz Matryoshka Minibüs testlerinin bir yıl sürmesi bekleniyor.Verilen bilgilere göre, araçlar toplumsal ve yük taşımacılığı için kullanılabilir. İlk Matruşka sürücüsüz aracı en fazla 12 yolcu  kapasitesine sahip olacak.


Yeni ve Çevreci FC


 Ancak 20 yolcu taşıyabilecek bir versiyonda söz konusu olabilecek.Prototipin fiyatı ise 8.5 milyon Ruble civarında.






2016 yılında ise arama motoru Yandex ,  Daimler, kamyon imalatçısı Kamaz ve araştırma kurumu NAMI  sürücüsüz, 12 kişilik, 200 km menzili olan otonom minibüs üzerinde çalıştıkları açıklanmıştı.


Uzakdoğu'nun güçlü otomobil markası Türkiye'ye geri dönüyor


Türkiye'de ise yerli otomobil, yerli otomobil çalışmaları, tartışmaları içinde sürücüsüz otomobil üzerinde çalışıldığına dair bir haber dışında yeni bir şey duymadık!





O da; TÜBİTAK'ın, elektrikli ve sürücüsüz Rinspeed Oasis adlı otomobilin geliştirilmesinde rol alması.


Transformers'ta oynayacak yetenekte araçlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..