Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli, hidrojenli çağ geliyor

Elektrikli otomobilin başını çektiği teknolojik dalganın sonunda tüm araçlar elektrikli, belki de hidrojenle veya sadece güneş enerjisiyle çalışan yada bunların karışımı şeklinde olacak..Mevcut markaların yanında yeni yeni elektrikli otomobil firmaları da doğuyor.Bunların isimleri de elektriğin gelişmesinde yer alan bilim adamları, isimler; Tesla, Faraday, Nikola..





Yeni firmaların yanında elektrik, elektronik ve bilişim devleride bu işlere seyirci kalmıyor; Apple, Samsung, elektrikli süpürge firması Dyson..Türkiye'den Vestel'de bu sektörü yakın göz temasına almış durumda. 


Ve, elektrikli pick up yollarda


Diğer taraftan  gün geçtikçe otomobillerin yanı sıra yeni elektrikli kamyon prototipleri görüyoruz, duyuyoruz.


Nikola Tesla 
1856'da doğan bilim adamı  1943, yılında vefat etti.  Amerikalı fizikçi ve elektrofizik  uzmanı. Dünyadaki bilim ve teknoloji alanında çok şeyi temelinden değiştirebilecek işlere imza attı.En azından elektriğin havadan taşınması gibi!




Tesla
Dünyanın en çok konuşulan isimlerinden Elon Musk'un şirketi TESLA,enerji sistemleri ve elektrikli araçlar  üreten , gittikçe değeri artan kuruluş olarak dikkat çekiyor.Model S, Model X ve Model 3 olmak üzere üç  seride otomobil imal ediyor.Bunların yanında bir kamyonet ve kamyon üzerinde çalışıldığı zaman zaman sanal alemde yazıyor.Aerodinamik çizgileriyle gözleri üzerine çeken Tesla Semi'nin Ekim ayı sonlarına doğru tanıtılması bekleniyor.

Mercedes'li Daimler'den Elektrikli Mitsubishi Üretimi


Nikola
Yine ABD'li bir marka.Ünlü bilim insanın adından oluşmuş bir marka.İki farklı kamyon ve bir 4x4 araçtan oluşan araç portföyü var; One, Two ve Zero.






Nikola Zero; 4x4 çekiş düzeniyle 555 beygiri bir arada tutan kuvvet bir UTV aslında.0'dan 60 mile 3.9 saniyede çıkıyor.


Otonom araçlarda Rusya'dan da bir atak var!






Nikola One ve Two; 1000 beygir gücünde, 0 emisyona sahip hidrojenle çalışan elektrikli motora sahip.320 kWh bir bataryası var.Bir yakıt alımıyla 800 ile 1200 mil yol gidilebilecek.Aktarma organları gibi konularda Bosch ile işbirliği yapılıyor.UTV 2018 , kamyonlar ise 2021'de yollara çıkacak.0'dan 60 mile çıkış ise 30 saniye.





Faraday
Michael Faraday, İngiliz kimya ve fizikçi.  Özellikle, elektrokimya ve elektromanyetizma  konularında çalışmalar yapmıştır.


Çılgın Türkler; sedan ve az yakıt tüketen otomobil tercih ediyor








Faraday Future
Faraday Future; ABD'li bir marka daha.Elektrikli otomobillerini 2018 yılında üretmesi bekleniyor.Faraday Future Dragon Racing adlı takımıyla elektrikli otomobil  yarış serisi Formula E'de mücadele ediyor. FFZERO01 adyla bir otomobili ve FF91 adıylada bir SUV modeli var.
FF91; 0'dan 100 km ye 2.39 saniyede çıkıyor.130 kWh gücündeki batarya 1050 beygir gücünde bir motor ve 4 çeker le beraber alınıyor.


Yerli otomobilde işbirliği yapılan SaabCars/NEVS yeni bir anlaşma daha yaptı, sitesini yeniledi..


Cummins
Dünyaca ünlü motor imalatçısı, elektrikli kamyon konseptini 2 ay önce tanıttı.Aeos adıyla tanıtılan kamyon 12 litrelik bir dizel veya doğalgaz motor yerine 140 kWh gücünde bir pil kullanıyor.Araç, yaklaşık bir şarjla 100 mil gidebiliyor.İlave pillerle 300 mile çıkılabiliyor..





1947 Model Elektrikli Otomobil Nissan TAMA


3 yorum:

  1. Bu elektrikli çekicilerin tipleri niye hep böyle uzaydan gelmiş gibi olmak zorunda? Normal yapsalar daha çok beğeneceğim.

    YanıtlaSil
  2. Aerodinamik oluşları ve genel tasarım modası bu yönde olduğundan..

    YanıtlaSil
  3. Tesla, Lucid Motors, Faraday gelecek bu markalarda. Bu markaların tasarımı geleneksel markaların tasarımından çok daha başarılı ve çağdaş. Tesla da, Lucid Motors da, Faraday da çok modern tasarıma sahip markalar. Tesla'ya Audi, BMW, Mercedes rakip olamayacaktır ancak Lucid Motors ve Faraday ciddi ve en önemli rakipleri olacaktır Tesla'nın. Tesla geleceğe yön veren bir marka bu konuda diğer rakiplerinin çok ilerisinde ve başarılı

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..