Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye 3 Farklı Yerli Otomobille Dünyaya Açılmalı (video)

Otomobille beraber 2020 - 2025'ten sonra  bir çok ülkede ticari araçlarda da elektrikli üretim zorunlu olacak,  otomobil yeniden her şeyiyle icat ediliyor, 10 yıldır otomobilin şekliyle ilgili çalışmalar yapıyoruz, otomobiller artık sahipli olmayacak, Türkiye en az üç farklı (3 değişik marka) yerli otomobille dünyaya açılmalı, Anadol bir İngiliz otomobiliydi, Anadol ilk başta Yeni Zelanda için yapılmıştı, Devlet 1000 TL artış vermediği için Anadol kapandı, Her 35 - 50 yılda bir teknolojik sıçrama olur...  
DMA Yönetim Kurulu Başkanı; Önder Yol  ve  Aruoba İnovasyon Yönetim Kurulu Başkanı;  İskender Aruoba'nın katıldığı Habertürk Tv'de yayınlanan Teke Tek programı'nda  konuşulan konulardan, başlıklardan  sadece bir kaçıydı.. Bu programı yazının devamında izleyebilirsiniz..





Programdan diğer satırbaşları; Biz bir yerli otomobili yapacaksak yüzde yüz elektrikli otomobile uygun, Tesla Lotus'u convert (konvört) etti; şu anda başka bir arabayı ediyor, aslında bu teknoloji hala emekleme safhasında, otomobiller fabrikaya gerek kalmadan üretilebilecek, otomobil anında veya 1 gün içinde isteğe göre imal edilebilecek, Türkiye şu anda Çin'e teknoloji satıyor, elbise değiştirir gibi otomobilin kasası değiştirilebilecek..


Yerli Otomobil, Saab 9-3, BMW i3, Elektrik, Hibrit...



6 yorum:

  1. Çok güzel bir video olmuş. DMA dan da çok umudum var benim. DMA nın kendi minibüs markası olduğunu bilmiyordum? Doğru mudur? Keşke kasayı da toyotadan almadan kendileri yapabilse. Videoda dedikleri gibi Türkiye'nin en az 3 markası olmalı. Bunlar arasından elbet bırakanlar olabilir o yüzden ne kadar çok markayla girersek o kadar başarı şansı artar.

    YanıtlaSil
  2. DMA, Türkcel le işbirliği var.Ayrıca yazılım ve enerki depolama konusunda uzamn bir firma.Bu işin içinde olacaktır diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  3. Şaka mı bu daha biz 1 markayı doğru dürüst yapamadan bunlar en az 3 markadan bahsediyor. Bunlar zamanla olacak şeyler önce 1 markayı hayırlısıyla yapalım da sonra diğer markaları da yaparız Allah'ın izniyle. Bu konuda henüz ülke olarak çok yeniyiz önce bizim kendimizi geliştirmemiz sizin Toyota'ya, Hyundai'ye bakmayın onlar dünya çapında kendini ispatlamış ve kanıtlamış markalar. Toyota Lexus'la, Nissan İnfiniti ile Honda da Acura'yla ABD pazarını elinde tutuyor Hyundai de Genesis markasıyla yeni yeni ABD pazarında yer edinmeye çalışıyor

    YanıtlaSil
  4. Aslında olmayacak iş değil.DMA, Onuk Taşıt, Volkicar, Avitaş Motorsport, Karsan (V1), GEN var.işbirliği, istişare yapılabilir..Zaten babayiğitlrt bu işlerin içindeler.örnek Avitaş M. un elektrikli araç prototipi vardı. şehir içi için muhtemelen B sınıfı ve Hb tarzda. istedikten sonra neden olmasın.Örnek, DMA batarya ve yazılım konusunda uzun yıllar çalışıyor...

    YanıtlaSil
  5. Alın size yerli otomobil, hemde 4 tane!
    http://www.otometre.com/2014/11/aln-size-yerli-otomobil-hemde-4-tane.html

    YanıtlaSil
  6. Yılmaz bey bu araçlar seri üretim değil prototip. İkincisi yerli otomobilden çok uzaklar çünkü Control 2 ve 3 Ford Fiesta'nın aynısı. Control 1 ise Anadol altyapısına sahip bir model. Avitas ise zaten çok tipsiz bu tipsizlikle bu araç piyasaya çıksa bile bir tane satmaz. Çünkü Avitas'ın yüzüne bakan olmaz. Daha bir tane doğru dürüst elle tutulur yerli markamız bile yok eskiden Anadol ve Devrim vardı onlarda zaman içinde yok olup gittiler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..