Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ford Taunus GTS veya GLS

Son Taunus Amerikanvari yapısıyla ilgi görmüştü!
Anadol' un yerine üretilen ve o dönemlerde ömrünün sonlarını yaşayan Taunus, dünya üzerinde en son Türkiye ve Arjantin' de üretildi.. Taunus üretilmeye başlandıktan bir süre sonra özellikle far ve tampon olmak üzere bir operasyon geçirdi. En son üretilen Taunus' un bagaj kapağı biraz yükseltilerek göze 
daha hoş görünmesi sağlanmıştı..




 En alttan ikinci resimde yer alan arka lambalar daha önce Ford Escort'un sedan versiyonu Ford Orion' da kullanılmıştı.Yine 90'lara kadar Arjantin'de üretilen 1960'lı yılların tasarımına sahip Ford Falcon' da kullanılmıştı.En son üretilen Taunus' un dashboard denilen kilometre saatlerinin bulunduğu bölgede Taunus'un yerine üretilen Sierra' ya aitti.











Fotoğraflar,
http://www.clubtaunus.com.ar/Auto_mes/Auto_Mes-Mar2007.htm adresinden alınmıştır.






2 yorum:

  1. Resimlerde görülen metalik arac benim digeride arkadaşımındır, araçların resimleri izmit seka parkta çekilmiş, 2.0 GTS orjinal 2.0 GLS benim aracımda komple revizyondan geçtikten sonra avrupa versiyonlardaki krom tampon uygulanmış arkadaki taunus yazısı 1963 P5 kasa taunus'a aittir, kendisi şu anda yerini 1991 model torunu olan sierra 2.0 GLS ye bırakmıştır.

    YanıtlaSil
  2. Zamanına göre güzel araçlar.
    Her iki aracın önden görünümü, özellikle farları güzel durmuş. Ayrıca, yorumu yazan arkadaşta araca güzel bakmış.1990'larda, güçlendirilen bir Ford Taunus, 150 beygirlik motoruyla Türkiye'de ki rallilerde boy göstermişti.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..