Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

KISACA GÜLERYÜZ

Türk otomotiv tarihinin önemli isimlerinden biri Güleryüz Otomotiv;
"1967 yılında baba ve üç kardeş, kendi bilgi birikimiyle küçük bir iş yerinde, kazalı araçların kaporta işlemlerini yaparak otomotiv alanında ilk adımlarını attılar.1982 yılında Güleryüz A.Ş. adı altında bir aile şirketi kurarak faaliyetlerine devam ettiler. Mercedes, MAN, Renault tarafından üretilen çeşitli teknik özelliklerine sahip olan arkadan motorlu şaseler üzerine karoseri işlerini yaparak faaliyetlerine sürdürüyorlardı.



Dönemin ihtiyaçlarına ve piyasadan gelen talebe göre bu araçlar çeşitli resmi kuruluşlar, askeriye ve özel şirketlere satışı yapıldı. 1991 yılında Volvo ve
DAF şasesi kullanılarak şehirlerarası çift katlı otobüsü üretimiyle başlandı.1993 yılında Lübnan, Suudi Arabistan, Ürdün ülkelerine Volvo ve DAF şaseleri üzerine 12 mt. ve 15 mt. uzunluğunda lüks otobüsler üreterek ihracat gerçekleştirdi. 

1999 yılın başlarından itibaren kendi markası altında otobüs üretimini yapmak kararı alan Güleryüz yönetimi, 2000 yılı başından itibaren kendi marka ve öz sermayesi ile COBRA otobüs üretimine başladı ve bu yönde kısa bir sürede büyük başarılara imza attı. 2006 Nisan ayında Güleryüz yönetimi büyüme kararı alarak, 61.000 m2 alana sahip 28.000 m2 kapalı alan sahip modern tesislerinde 2007 haziran ayında seri üretime başlayacaktır. Güleryüz Otomotiv A.Ş, COBRA otobüslerdeki yenilikçi ve devamlı gelişen konseptiyle ve şirketin yönetiminde izlenen geniş ufuklu stratejiler sayesinde otobüs alanında ve diğer üreticilere kıyasla çok daha ileriye gidebilmiştir. Kurulan ISO 9001 Kalite Yönetimi sistemi de belirtilen gelişmeleri en iyi şekilde yansıtabilen bir sonuçtur. Günümüzde istikrarlı bir gelişim izleyen Güleryüz Otomotiv A.Ş, sancağını genç ve gelecek nesillere teslim edeceği güne kadar gururla taşıyacaktır.

Yıllık 550 adet üretim kapasitesine sahip olan Güleryüz A.Ş. 30.000m²' si kapalı, 31.000m²' si açık alandan oluşan toplam 61.000m²'lik tesislerinde hizmet vermektedir. Türkiye genelinde 7 bölgede 26 adet Yetkili servis ağı, 300'ü aşkın deneyimli personeli ile faaliyet gösteren GÜLERYÜZ A.Ş. sağlamlığı, yüksek performansı, kullanışı, yolcu kapasitesi, yakıt tasarrufu COBRA otobüslerinin önde gelen özelliklerindedir. Ürün Bilgileri : COBRA otobüslerini, geniş bir yelpaze ile hem iç pazar hem de ihracat'a yönelik üretim yapmaktadır. COBRA serisi otobüsler, 11 ayrı modelde taşımacı sektörün hizmetine sunulan Güleryüz Cobra otobüsleri, Türkiye otomotiv sektörüne yeni otobüsler, kullanıcılara yeni alternatifler sunmaya devam etmektedir.

Kullanıcı bölgesinde çalışma ve iklim şartlarına yönelik imalat yapan firmamız müşteri isteklerini de ön planda tutmaktadır. Güleryüz Otomotiv, 40 yıla aşkın iş tecrübesi birikimiyle Türkiye, Avrupa ve Dünya'da geçerli olan Araç Tip Onay yönetmenliklerine göre Cobra otobüslerin imalatını gerçekleştirmektedir. Araçların üretiminde kullanılan ham madde ve malzemenin %70 yerli piyasalardan sağlanmasıyla birlikte, %30 da ithal edilmektedir. Emsallerine göre üstün özellikleri fark edilen COBRA serisi otobüsler, kaynaklı dört köşe kesitli çelik profilden oluşmaktadır. Karoseri her türlü burulma ve zorlanmaya dayanıklı, entegre şasi sistemi esas alınarak imal edilmiş, monoblok yapıdadır. Galvanizli saç kullanmak suretiyle korozyona karşı yüksek koruma sağlanmıştır. Man marka güçlü motorlar kullanılmaktadır. 

 Güleryüz Otomotiv, COBRA Otobüsleri ile başta İstanbul olmak üzere Bursa, Adana, Eskişehir, Manisa, Antalya gibi Türkiye'nin birçok ilinde şehiriçi toplu taşımacılık yapan şahıs ve kooperatiflere üretim gerçekleştirmiştir. İç pazar dışında, Türkiye Cumhuriyetleri ve Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Yugoslavya, Macaristan, Sırbistan, Yunanistan gibi Balkan ülkelerine ihracatı devam etmektedir. "


Kaynak; http://www.guleryuzotomotiv.com/index.php?main=uretim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..