Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SALCANO


MotoPlus 2010 Fuarında gözükmeyen Salcano; bisiklet ve motosiklet imal ettiğini kendisine ait www.salcano.com internet adresinde şu şekilde yazıyor;

SALCANO markası adı altında üretimini 14.500 m² alanda sürdürmekte olan şirketin günlük üretim kapasitesi bisiklette 1200, motosiklette ise 100 adettir. 300 bayisi ile yurtiçinde satışını gerçekleştirmekte; bunun yanısıra İngiltere, Hollanda ve Balkan Ülkelerine de ihracat yapmaktadır.

Bisiklette öncü olan firma, motorsiklet üretiminde de iddialıdır. Kalite ve kalite kontrolü önemini ilke edinen Salcano, satın aldığı her parçayı titizlikle kontrol ederek piyasaya sunmaktadır. AR-GE bölümü, her yıl piyasa şartları doğrultusunda yeni modellerin üretim projelerini hazırlamaktadır.

2001 yılından bu yana Motosiklet Pazarı hakkında yapılan araştırma ve bulgulara dayanarak 2006 yılında 10 farklı motosiklet modeli ve 3 ATV modelleri ile Motosiklet Pazarına giriş yaptı. 2008 yılında da motosiklet üretimine başladı.

Motosiklet alanında ise dünyanın önde gelen test firmalarından biri olan Saxon’ nun motorsiklet test hattı kuruldu. Burada üretim bandından çıkan her motorsikletin ön-arka fren kuvveti ve ovallik testi, hız göstergesi kontrolleri, en yüksek hız, ivmelenme, en yüksek tork, elastikiyet, ön-arka tekerlek iz farkı ölçümü, uzun ve kısa far pozisyon ve yoğunluk ölçümleri ve diğer önemli test ve kontrolleri yapılmaktadır.Rahat vites değişimleri ve konforlu sürüş için Panther modelimizde kullandığımız Cub motoru yarı otomatik şanzımanlarda en çok tercih edilen yeni teknoloji ürünü olan çift kavramalı sisteme sahiptir. Bu ancak kullandığınızda hissedilebilecek çok önemli bir ayrıcalıktır. Bunların yanısıra yüksek performans sağlayan özellik de entegre edilmiş olarak kare manyeto kullanıldı. Bu modeldeki önemli yenilikler aynı şekilde Nova modelimizde de uygulandı. Nova modelimizde kullanılan Scooter motoru, diğer rakip ürünlere göre torku yüksek, sessiz ve daha seri bir motordur. Panther, Nova ve diğer modellerimizde kullandığımız bütün motorlarımızda performansı doğrudan yükseltecek ve motorun ömrünü uzatacak yataklamalarda yüksek kalitede bilyalı rulmanlar kullanıldı.

Anasayfada da, motorsiklette Salcano ve Jianshe işbirliği ihracatı hedefliyor şeklinde bir yazı yer alıyor.
2005'li yıllarda başlayan motosiklet ithalatı sonraki süreçte ithalatın azalmasına, imalata ve montaja yönelik girişimlerin artmasına neden oldu.
Yerlilik oranının en üst düzeyde olduğu (yerli) fabrikaların artması , ekonomimiz içinde kullanıcılar içinde iyi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..