Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SAGUAR, ANADOL, YAVUZ , OYMAN ve WORLD POWER

9/10 Haziran 2010 tarihinde başlayıp 13 Haziran'da biten Ankomak 2010 ve Kompozit 2010 Fuarları'nı gezdim bugün.Kompozit Fuarı; hayatımızın her anında haliyle araçlarda da kullanılan kompozit malzemelerle ilgili bir fuardı.
Bu malzemelerin en bilinenlerinden biri de ilk seri üretim yerli otomobilimiz olan Anadol'la tanıdığımız fiberglass, bazılarıda buna bakalit diyor!
Karoser, dolgu ve izolasyon gibi bir çok alanda yer alan bu malzeme, teknolojinin gelişmesiyle doğru orantılı olarak hayatımızda daha çok yer almaya başladı.
Bu fuarda kompozit malzemelerin yer aldığı ikisi aynı biri farklı üç araç vardı.Bunlar; önceki yıllarda uluslararası bir yarışmada ilk sıralarda yer alan üniversite ve bazı firmaların desteklediği, öğrencilerin emek verdiği Saguar ile ilk seri üretim iki kapılı spor otomobilimiz olan Anadol STC idi.

Ankomak
Fuarı ise iş makineleriyle ilgili bir fuar.
Bu fuarda da, Çin'den gelen firmalar hissedilir derecede fazlalaşmış.Bir çok büyüklü küçüklü iş makinesi, dozer, kamyon, vinç, yükleyici, kazıcı, motor, parça ve diğer ekipmanlar sergileniyor.
Bunların arasında yerli firmalarımızda var.
Yeni keşfettiğim! benim gibi haliyle çok kişinin bilmediği yerli ve yeni araçları buraya yazmaktan keyif aldığımıda belirteyim.

YAVUZ MOTOR;
Yavuz markasıyla motor evet yanlış duymadınız motor ve forklift imal ediyor...
OYMAN;
Yükleyici ve taşıyıcı imal eden firmanın fuarda iki farklı aracını gördüm...
WORLD POWER;
Büyük tonajda yük taşıyabilen yerli bir vinç markası...
Ayrıca; Pi Makine, Hidromek, Alpin ve MST ile SNK'de fuarda yerli firmalar olarak yer aldı.
İlerleyen zamanlarda bunlarla ilgili bilgi ve fotoğraf eklemeye çalışıcam...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..