Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Artrak'tan açıklama

Traktör pazarında faaliyet gösteren firmalardan biri olan ARTRAK; kamuoyundaki bazı görüşler için bir açıklama yapmış. Artrak'ın sitesinde yer alan açıklama şöyle;
12009 yılında Türk Traktör Pazarında Yer alan daralma ve Ekonomik krize rağmen test üretimlerini tamamlayarak seri üretime Hazır hale gelen Yatırımımız Hakkında Kamuoyuna Yanlış Bazı Temas ve Görüşler aktarılmaktadır . Ülkemizde bugün 32 Firma Traktörde İthalat ve Üretim konusunda faaliyet göstermekte yada aktif olarak satış hacmi oluşturmaktadır .Bunların arasında menşei Hindistan – Çin - İngiltere – Malezya – İran – İtalya

Amerika – Rusya –Polonya - Japonya –Kore – Almanya MARKALARI ve YERLİ üretimler yer almaktadır. ARTRAK YENİ TRAKTÖR OTOMOTİV VE DIŞ TİŞCARET A.Ş % 100 yerli sermayeye sahip ARGRUP şirketler topluluğu yatırımlarından olup Yabancı Bir ortaklık söz konusu değildir .


YTO international Tüm dünya da 6 Fabrika ile Faliyet Gösteren Uzak Doğu tesislerinde 45 000 kişi istihdam eden MOTOR – ÇEKİCİ – TRAKTÖR – BİÇERDÖVER – PİCK UP – TAŞIYICI – İŞ MAKİNESİ üretimi yapan dünyanın en önemli teknoloji üretim merkezlerinden biridir.


YTO ile işbirliği teknoloji konusunda satın alma organizasyonu olan ARTRAK A.Ş nin kolektif bir ortaklığı yada yatırım ortaklığı söz konusu değildir. Üretilen Ürünlerin tedarik listesini ve teknolojik çözüm ortaklarımızı aşağıda tüm kamuoyu ile paylaşır kullanılan ürünler ile ilgili yanıltıcı bilgilere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.


Ürünlerimizin Tamamı FİAT lisansı ile üretilmektedir Kullanılan Şase Teknolojisi FİAT 90 / 110 seri teknolojisidir. Ve Yurt dışından temin edilmektedir.


Motor Teknolojileri RİCARDO lisanlı İngiliz İş makineleri ve Ağır Çekici Motor üretimi yapan RİCARDO lisansı ile üretilmekte ve Yurt dışından temin edilmektedir.


Ürünlerimizde Motor ve Şase teknolojisi ile Kaput Uygulamaları dışında % 100 YERLİ ürünler kullanılmakta ve tedarikçilerimiz Ülkemizin önde gelen firmaları ile sağladığımız iş birliği ile temin edilmektedir."


Bu açıklama ile Türkiye'de traktör pazarının ne kadar rekabete açık olduğunu öğreniyoruz. Daha da ileri giderek hangi ülkelerden ithal edildiğini ve yerli! imalat konusunda da bir çok firmanın yer aldığını görüyoruz.Bu arada geçen hafta Samsun'a giderken Çerkeş'ten de geçtik.Yol üzerindeki Artrak tesislerini iki kez görme şansımız oldu. Zamanımız olmadığı için araçtan inip tesisleri gezemedik.


Gördüğümüz kadarıyla bir büyük hangar veya yapı (67000 metrekare tesis alanı) ile iki küçük yapı olmak üzere üç bina yer almakta. Bu yapılardan başka bir adet Artrak markalı mavi bir traktörden başkada açık alanda bir şey yoktu. Çalışanlardan kimsede yoldan geçerken görünmemekteydi.


Yerli araçlarımızın imalatında kullanılan parça, el emeği ve tasarımın en fazlasıyla yerli olmasını isteyenlerdeniz.


Bu açıdan yerli tesisler, çalışmalar ve üretimler desteklenmelidir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..