Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

UZEL'DEN ELEKTRİKLİ TRAKTÖR, TEMSA, HATTAT, MF

Massey Ferguson 'un lisanslı imalatçılarından Hindistan'lı Tafe bir süre Bozok Traktör tarafından imal edilip satılmıştı.Tafe, Manisa'da traktör fabrikası kuracağını bildirirken aynı tarihlerde Massey Ferguson traktörlerini imal edip Amerika Birleşik Devletleri'ne bile satan Uzel aile içi sorunlar sebebiyle kapanmış, iflas etmişti.Bu olaylardan sonra MF ile aynı grubun markası Valtra'yı imal eden Hattat Traktör MF'nin 4415 serisi traktörlerini imal ederek ihracına başladı.

Tafe kendi traktörleriyle beraber Massey Ferguson için 200 ve 2600 serisi traktörlerini üretecek. Basındaki haberlere göre üretim bu günlerde başlayacak.

Bu arada Uzel; Uzel markasıyla 1000'ci traktörü imal etti.

Uzel markasıyla elektrikli traktör pek yakında.Uzel Makina, elektrikli traktörün motorununda Uzel markası taşıdığını yani yerli olduğunu www.UzelTraktor.com sitesinde açıklıyor.


__________________


Temsa, Japonya'nın önde gelen traktör imalatçılarından Kubota ile beraber çalışacak.Daha önceki yıllarda boş kapasitelerinin olduğunu ifade eden Temsa yetkilileri şimdilerde sırasıyla Kubota markalı traktör montajı ve üretimi yapacak.Tarım Market (2/2010) Dergisi'nin haberine göre Adapazarı'ndaki Temsa Global tesislerinde montaj projesi devreye girdi.


Temsa,; Adana, Adapazarı ve Mısır'da üretim yapan bir ticari araç firmamız.Daha önce Komatsu markalı iş makineleri de üretmişti.Şu an için Temsa markasıyla otobüs ve Mitsubishi markasıyla da kamyon üretiyor.Mitsubishi markalı otobüs üretimi artık yok.Birde İngiltere'den LDV'nin Maxus modeli Temsa Maxus olarak ithal ediliyor. Daha önce de Askam, Fargo Fora olarak ithal ediyordu. Talep artarsa yerli imalat olacaktı.

Temsa şimdi de tarım ve motor alanına girmek üzere.

2 yorum:

  1. Aslan ülkem 2010 da ne diyorsa o, sözler ve projeler 2021 temmuz elektrilli traktö piyasada değil

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..