Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TÜRKİYE'NİN İLK ve TEK ENGELLİ CO-PİLOTU 3.CÜ SALON'DA

İstanbul AutoShow Fuarı'nda az ilgi gören bir salon var; üçüncü salon.
Burası diğer salonlara göre daha sakin ve sessiz.
Aslında en çok ve en başta görülmesi gereken bir salon.
Üniversite öğrencilerinin öz verileriyle ortaya çıkardıkları güneş  ve hidrojenle çalışan otomobiller, ralli araçları ile Türkiye'nin ilk ve tek engelli co-pilotunun  takım araçlarıyla yer aldığı stand
var.Engellilerin de sosyal hayata ve spor etkinliklerine katılabileceğini, esasta katılması gerektiğini hatırlatan bir tablo.Bu tabloyu fuara gidiyorsanız mutlaka görün. 
Yine bu standta, çok önemli bir yazı var; 
GENÇLER; SİZLERİ CADDE DE  DEĞİL
 RALLİLERDE GÖRELİM. 
Sokakları, E-5'i ve TEM'i rahat bırakalım.Hız; trafiğe kapalı özel ve emniyetli alanlarda yapılmalı, unutmayalım.



Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği;
 27 - 28 Kasım 2010 tarihinde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti  etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Ralli Şampiyonası’nda ONOFİS Ralli Takımı'nın şampiyon pilotları Kemal Çetinkaya ve Süleyman Tırnakçı ile birlikte şampiyonada yerini alacak.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası, Pendik Kurtköy’deki VIAPORT merkezli olarak Pendik, Ömerli, Şile güzergahındaki orman yollarında  düzenlenecek. Yarışta seyirci özel etabı VIAPORT’ta yapılacak, bu özel etapta ve yarış içinde Süleyman Tırnakçı’nın co pilotluğunu  Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği TOFD’den Güven Kaya  üstlenecek. 
Şampiyon pilotlar yarışmaya katılan diğer  yarışçılar ile beraber ekip,
 izleyicilere özel anlar yaşatacak.
Yarış araçlarına binmek büyük bir cesaret istemesine rağmen, fırsat verildiğinde engellilerin sosyal hayatın içinde var olabileceklerini belirten yetkililer, istenildiğinde engellerin ortadan nasıl kaldırılabileceğini de bir kez daha kanıtlayacaklar. Yarışta şampiyon pilot Kemal Çetinkaya N2 kategorisinin  favori isimleri arasında yer alıyor. Çetinkaya'dan TOFD için yarışı yine başarı ile tamamlamasını bekleniyor. Tırnakçı – Kaya ikilisi de yarışta öncü görevini ayrıca üstlenecekler.
27-28 Kasım 2010 tarihinde yapılacak olan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası’ndan önce, 29 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında CNR Expo Fuar merkezinde gerçekleşen Autoshow  Fuarı'nda; ralliye katılacak olan yarış araçları ve  engelli co-pilot Güven Kaya’nın tanıtımı  gerçekleşecek.Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, tüm ziyaretçileri ve  omurilik felçlisi vatandaşları; destek için, fuar ve yarışlarda
 yer almalarını bekliyorlar.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin 
Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyası'na katılmak için 
3430'a boş mesaj göndererek 
5 TL destekte bulunabilirsiniz..
''Bir telefonunuz bizi ayakta tutmaya yeter.''
http://www.tofd.org.tr/

2 yorum:

  1. Evet benim 2 gün üst üste gidipte göremediğim salondur kendisi. Ama o yorgunlukla pek te bulabileceğimi düşünmüyorum. Bilgilendirme ve yazın içinde teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Herhalde 3. salon fuarın üvey evladıydı!
    En önce görülmesi gereken ancak kuytu bir yere saklanan bir salondu.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..