Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

ULAŞIMIN SANAT VE ÇEVRECİ YANI

 Transist 2010 Fuarı'nda öğrencilerin  ulaşım ile ilgili yaptıkları resimlerde sergilendi.







Ulaşımda motorlu araçlar gibi motorsuz araçlarda yer alıyor.
Üstelik çevre adına olumlu yanları da var.




Bisikletliler Derneği'nin standında yer alan katlanabilir bir bisiklet.




İlginç bir çalışma; İstanbul'un deniz, kara ve demiryolu ulaşımıyla beraber geleneksel görüntülerinin harmanlaştırıldığı bir eser. Arkadan bakışta İETT'nin yeşil renkli otobüslerinden biri, önden bakıldığında ise geçmişten geleceğe taşınan TCDD amblemli  trenimiz...




 Ulaşım sorunu dünya döndükçe var olacak.
 İstanbul içinse tarih, kültür, sanatla içiçe..Bu noktada tarihi Haydarpaşa Garı'nı hatırlamak , gereken ilgiyi ve sorumluluğu göstermek gerekir.Fazla bir şeye gerek yok sadece yapılması gereken yapılmalıdır. Buda yapılmıyorsa geçen haftalarda gerçekleşen yangın gibi durumlar kaçınılmaz oluyor.Tarihimize, tarihsel değerlerimize sahip çıkmak zor olmasa gerek!!

1 yorum:

  1. transist, amaci guzel bir proje... fakat organizasyon bence tam bir fiyasko idi... cunku internet sitesinde ve asilan afislerin ilk versiyonlarinda 1-3 aralik olacagi gosteriliyordu fakat sonra afisler degistirildi ve 2-3 aralik yapildi bu, internet sitesinde herhangi bir degisme yoktu... 1 aralikta geri donen cok kisi oldu.. sempozyumda ise bazi konu basliklarinda cozum bulunamamasi ise baska bir uzucu konu oldu. umarim transist her sene tekrarlarinir ve eksiklikler giderilerek, dunyaya hitap eden bir organizasyon olur.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..