Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Rekortmen Rimac Nevera ve tüm zamanların en başarılılarından Bugatti Type 35 B

Rimac Nevera Dünyanın En Hızlı Hızlanan Üretim Aracı iken Bugatti Type 35 B Grand Prix ise  dünya çapında tüm zamanların en başarılı yarış arabalarından biri.Biri genç, diğeri de köklü bir arma...Bu iki sıra dışı otomobil markası artık beraberce geleceğe yürüyecek..



Rimac Nevera Amerika'da

Rimac Nevera, California'daki 'The Quail: a Motorsports Gathering'de Amerika'daki ilk lansmanına giderken, Famoso Raceway'deki drag pistinde hızlı bir şekilde ilerledi.. Haziran ayında, en hızlı hızlanan üretim otomobili için resmi olmayan dünya rekorunu kırdı, ancak Famoso Raceway  ve DragTimes'tan uzmanları, bunu tekrarladı.. 



Dragtimes'tan Brooks Weiselblat tarafından, standart Michelin Pilot Sport 4S lastiklerle - tıpkı her Nevera gibi - sürülen araç, hava sıcaklığı 37°C/98F ve pist sıcaklığı 65°C/149F ile pistte yer aldı.



Kalkış Kontrolü devreye girdiğinde – sadece sol ayağınızı frene basıp gaz pedalına basarak yapılır – Nevera, 1.914 beygirlik güç aktarma organlarının tüm gücünü dört ayrı elektrik motoru aracılığıyla serbest bırakmaya hazırlandı. Bir ayağın frenden kalkmasıyla Nevera  Rimac Dört Teker Tork Vektörleme 2'yi de içeren gelişmiş kontrol sistemleri, hangi tekerleklerin en fazla tutuşa sahip olduğunu sürekli olarak izleyerek,  patinajı en aza indirerek  ivmeyi en üst düzeye çıkarmak için gücü paylaştırdı.





Ve sadece bir göz açıp kapayıncaya kadar, Nevera 8.582 saniyelik bir üretim otomobili dünya rekorunu  ¼- mil'i 167.51mph'lik en yüksek hızda kırdı. 



Nevera'nın bir seri üretim otomobili olarak önceki gayri resmi dünya rekoru çeyrek mil süresi, bu yılın başlarında Hırvatistan'da hazırlıksız bir uçak pistinde yapılan testler sırasında 8.62 saniye belirlenmişt.

Test ve geliştirme sürücüsü Miroslav Zrnčević ; :Bu, VHT (yapıştırılmış) yüzey üzerindeki ilk testimizdi, bu yüzden ne bekleyeceğimizi bilmiyorduk. İlk başta, Avrupa'da normal, hazırlıksız bir yüzeyde yaptığımızdan ¼ mil (8,7 ve 8,8 saniye) beklenenden daha az hız yapıyorduk. Pist sıcaklığı 65 ° C idi ve bazı ayarlamalar yapmak zorunda kaldık. Çekiş  kontrolümüz, her sürüşte yüzeyi öğrenir ve tekerleklerdeki torkları ayarlar. Bazı ayarlamalar ve farklı lastik ısınma stratejilerinden sonra daha iyi sonuçlar almayı başardık. Brooks, otomobili sahneleme deneyimiyle yardımcı oldu ve en hızlı hızlanan üretim otomobili için dünya rekorunu kırmayı başardık ve aynı zamanda kendi 1/4 mil rekorumuzu da kırdık. Yine de, Nevera'nın verecek daha çok şeyi olduğuna ve bu tür yüzeylerde daha fazla deneyim ve test yaparak daha da hızlı gidebileceğimizden eminiz. Geri geleceğiz. dedi.



Kurucu ve CEO Mate Rimac ise şunları söyledi: “İşimiz, elektrik gücüne dönüştürdüğüm bir BMW 3 Serisi ile başladı ve ardından bir dizi FIA hızlanma rekoru kırdı. Ama bugün ürettiğimiz tamamen farklı bir seviyede. Concept_One, 2011 yılında, çeyrek mili 9.9 saniyede koşan, dünyanın en hızlı hızlanan EV'siydi. Şimdi standart üretim bir otomobille bu rekoru 1,4 saniye ile kırdık. Dört bağımsız motorlar, bireysel kontrollü her ile, araba herhangi yanma motorlu taşıt arasında bize büyük bir avantaj vererek hızlandırır ve köşeler nasıl bu kadar büyük esnekliğe sahip.


“Ama Nevera hızdan çok daha fazlasıdır. Şimdiye kadar bir üretim arabasına takılan en büyük pil takımı ile tek bir şarjla 340 mil seyahat edebilir. Kendi bünyesinde geliştirilen Rimac All-Wheel-Torque Vectoring 2 ile hızlı olduğu kadar çeviktir ve elektrikli olarak ayarlanabilen amortisörler ve aktif aerodinamik ile seyirde konforlu ve sessizdir ve bir pistte bir performans makinesidir.”


Rimac Automobili'nin Hırvatistan'daki küresel merkezinde tasarlanan, , test edilen ve imal edilen Nevera'nın adı;  hızı, gaddarlığı ve enerjisiyle tanınan güçlü bir Hırvat fırtınasından geliyor. Bu nedenle, Rimac Nevera'nın hem karakteri hem de yeteneği için uygun bir isim. Esnek bir grand tourer'dan tam bir doğa gücüne bir saniyede dönüşebilen Nevera, adaşı gibi yıldırımlarla dolu.



Rimac Nevera Teknik Özellikler

Motor tipi; Elektrik

Motor sayısı; 4 (her tekerlekte 1 adet)

Güç ;1914 Hp 

Tork;2360 Nm 

Çekiş; 4x4

Hızlanma 0-100 Km; 1.97 sn, 0-300 km; 9.3 sn

 En yüksek hız; 412 km/s 

Batarya; 120 kW/h

Nevera, aynı platforma dayanan Pininfarina Battista ile aynı fabrikada ve aynı oranda (yaklaşık haftada 1 adet) üretilmektedir. Pininfarina Battista'da Rimac imzalı batarya kullanılıyor (Wikipedia).


                         

                 Bugatti         -     Rimac

Kuruluş;                    1909                    2009

İmalat/faaliyet;            Fransa               Hırvatistan

Kurucu,                Ettore Bugatti           Mate Rimac

Volkswagen hangi Çin markasını alacak?

Güncel Modeller

Rimac; Rimac Nevera

Bugatti; Chiron, Centodieci, Divo, La Voiture Noire, Bolide



Rimac - Bugatti, Volkswagen, Porsche

Rimac Automobili, Hırvatistan merkezli bir elektrikli spor otomobil imalatçısı olarak 2009 yılında Mate Rimac tarafından kuruldu. Elektrikli spor otomobiller, aktarma organları ve batarya sistemleri üretiyor.. İlk modeli olan Concept One dünyanın en hızlı elektrikli üretim aracı olarak biliniyor.Rimac'ın merkezi Sveta Nedelja'da bulunuyor.



Volkswagen markalarından Bugatti, Porsche ve Rimac ortak bir girişimiyle  Bugatti ve Rimac'ı bira araya getiriyor.Anlaşma, Oliver Blume ve Mate Rimac tarafından imzalanmıştı.

 Bugatti-Rimac  Ortak Girişimi'nin (Bizim TOGG gibi)   merkezi Zagreb'de (Hırvatistan) olacak ve 2021'in dördüncü çeyreğinde kurulması aşaması tamamlanacak.

Porsche, Audi, Mercedes, BMC ve BMW'den sonra o marka da bisiklet üretiyor

 Bu anlaşma, çeşitli ülkelerdeki antitröst makamlarının önceden onayına tabi. Bugatti Rimac ortak girişiminde Rimac yüzde 55, Porsche ise yüzde 45 hisseye sahip olacak. Porsche ayrıca doğrudan Rimac'ta yüzde 24 hisseye sahip. Bugatti, mevcut sahibi Volkswagen tarafından ortak girişime dahil edilecek. Hisseler daha sonra Porsche'ye devredilecek. Bugatti-Rimac, iki güçlü marka Bugatti ve Rimac'ın genlerini birleştirirken çok  çekici bir otomotiv şirketi oluşturacak. 


Porsche AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume: “Bugatti'nin hiper otomobil işindeki güçlü uzmanlığını, Rimac'ın son derece umut verici elektrikli mobilite alanındaki muazzam yenilikçi gücüyle birleştiriyoruz. Bugatti, ortak girişime gelenek açısından zengin bir marka, ikonik ürünler, sadık bir müşteri tabanı ve küresel bir bayi organizasyonu katıyor. Rimac, teknolojiye ek olarak yeni geliştirme ve organizasyonel yaklaşımlar da sağlıyor.”


Yeni şirketin çatısı altında, Bugatti ve Rimac markaları başlangıçta iki hiper otomobil modeli üretecek: Bugatti Chiron ve tamamen elektrikli Rimac Nevera. Bugatti Automobiles SAS, yeni ortak girişimde varlığını sürdürecek. Gelecekte de tüm Bugatti modelleri Fransa'nın Molsheim kentindeki Bugatti fabrikasında üretilmeye devam edecek. Bu üretim tesisi, mükemmeliyetçiliği ve tasarım ve işçilik alanlarındaki mükemmelliği ile dünyaca ünlüdür. Ortaklaşa geliştirilen Bugatti modelleri daha uzun vadede planlanıyor.


Rimac'ın kurucusu ve CEO'su Mate Rimac: “Bu gerçekten heyecan verici bir an. Rimac Automobili çok hızlı büyüdü ve ortak girişim şirketi tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Bugatti ve Rimac birbirleri için mükemmel bir uyum sağlar ve her ikisi de önemli varlıklara katkıda bulunur: Kendimizi elektrik teknolojilerinde endüstri öncüsü olarak konumlandırdık, Bugatti ise birinci sınıf otomobillerin geliştirilmesinde bir asırdan fazla deneyime sahiptir ve bu nedenle onunla birlikte otomotiv endüstrisi tarihinde pratikte benzersiz olan olağanüstü gelenek. Bilgi birikimimizi, teknolojilerimizi ve varlıklarımızı gelecekte çok özel projeler yaratmak hedefiyle bir araya getireceğiz.”



Porsche, üç yıl önce Rimac ile başarılı bir ortaklığa girdi. Finanstan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Lutz Meschke, “Bu ortak girişim, stratejik bir yatırım zincirinin geçici sonucu” diyor. “Rimac'ın ilk hisselerini 2018'de zaten satın aldık ve o zamandan beri hissedarlığımızı art arda artırdık. Mate ve son derece yenilikçi ekibiyle çok erken bir zamanda yakın bir ilişki kurduk. Şimdi bundan faydalanıyoruz. Bilgi birikimi sayesinde, Rimac şimdi duygusal ve önemli bir markayı geleceğe başarıyla taşımamıza yardımcı olacak. Bu ortak girişimi birçok zorluğa rağmen hayata geçirdiğimiz için çok gururlu ve mutluyum. Bugün Bugatti ve Rimac, Porsche ve ayrıca Volkswagen Grubu için güzel bir gün.”


Porsche, ortak girişimde stratejik bir ortak olarak güçlü bir rol oynayacak. Oliver Blume ve Lutz Meschke (Porsche AG'de Finans ve BT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üyesi), Bugatti-Rimac'ta Denetim Kurulu üyesi olacak. Mate Rimac ortak girişimin CEO'su olacak. Kurulduğunda, ortak girişimin yaklaşık 430 çalışanı olacak - 300'ü Zagreb'deki şirket merkezinde ve 130'u Molsheim'daki Bugatti tesisinde.



Kaynak; https://www.volkswagenag.com/
https://www.rimac-automobili.com/
https://www.bugatti.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/Rimac_Nevera
https://www.bugatti.com/media/news/2021/bugatti-models-collect-multiple-awards-and-set-auction-records-at-monterey-car-week/

100 yorum:

  1. Volkswagen AG yine pazarı domine edecek gibi görünüyor.



    Kısa bir geçmiş turu yaparsak;



    “Downsizing” ile turbo benzinin öncüsü oldu, TSI bir dönem noktasıydı. Benzinli motorlarda her firma TSI kadar verimli turbo benzin yapma telaşında.



    Turbo dizel içinde aynı şey söz konusu idi.



    Bu başarıları görünce VAG’dan ümitliyim. Netice de bu rekabet yarışı kullanıcıya yarıyor. Kullanıcı olarak en düşük maliyetle en yüksek verimli araca binmek elbette ki en iyi tercih.



    Elektrik atağında tekelleşen Tesla’nın tek dişli rakibi şu an VAG grubu.

    YanıtlaSil
  2. Porsche bir bakıma Rimac ile ortaklığını genişletmiş oldu aslında. Elektrikli araçlarda ciddi adımlar atacak VAG.

    YanıtlaSil
  3. Dünyada dev firmalar güçlenmek için birleşiyor bizde 50 bin cebine koyan ticaret yapmaya kalkıyor sonra batınca beni hükümetin politikaları batırdı diyor

    YanıtlaSil
  4. ww bugattiyi rimaca satacakmış diye duymuştum bende. eğer alman mühendisliği bırakırsa bugatti eski fransız haline geri döner ve bütün popülaritesini kaybeder zamanla. bugattiyi bugatti yapan almanlardı.

    YanıtlaSil
  5. Lütfen elektrikli bugatti yapmayın

    YanıtlaSil
  6. rimac concept one harika bi araçtı

    YanıtlaSil
  7. Tesla model s plaid Bugatti yi tokatlayinca elektrikli düşüncesi başladı

    YanıtlaSil
  8. Amaç bugattiyi satıp rimacta daha fazla hisse sahibi olup belli bir süre sonra rimacın çoğunluk hissesini alıp 2 markaya sahip olmak.Bugattiyi elden çıkardıkları falan yok yani boşuna anti vag fanboylar heveslenmesin.

    YanıtlaSil
  9. elektirikliye geçmek için bir neden daha

    YanıtlaSil
  10. Hayııır o w16 sesini çok özleyecem

    YanıtlaSil
  11. Büyük resmi görün. Ww Bugatti yi satacak rimac zarar edecek sonrada ww rimac i da satın alicak yok pahasına. Eee noldu şimdi hem Bugatti geri geldi yanında da bonus rimac

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Porsche yeni ortak şirket olan Bugatti-Rimac grubunun %45ine çoktan sahip zaten, batma diye bir sey olmaz bu saatten sonra.

      Sil
  12. Geç bile kaldılar kaç aydır zaten piyasada bu haber dolaşıyordu,şu an tesla roadsterin rakibi rimac nevera olunca vag grup bugattiyi pasladı rimaca

    YanıtlaSil
  13. Ohaaaa
    Durdurlamaz bir güç olur.
    Bugatti zaten iyi
    Rimac de baya iyi
    Ikisi birlesince...
    Koenigsegg ile iyi kapışırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koenigsegg 0-400-0’da Bugatti’yi yendi
      (Koenigsegg Regera)
      0-100’de Bugatti’yi yendi
      (Koenigsegg Gemera)
      En hızlı arabada Bugatti’yi yendi
      (Koenigsegg Jesko Absolut)

      Sil
    2. Ama şöyle de bir etken var. Bugatti hem hızlı hem lüks. İçi mümkün olduğunca deri kaplama.. Gibi birçok özelliği var. Koenigsegg ise sadece hız odaklı, içi sadece karbonfiber. Ki bu da konfor-lüks açısından eksik demek.

      Sil
    3. Bugatti Chiron 2017 0-500 ? daha neyin hızını yapmaya çalışıyosunuz
      https://www.youtube.com/watch?v=IhADhJlIAqI

      Sil
    4. İsveç'te Koenigsegg fabrikasını ziyaret etmiş ve Koenigseeg'e binmiş biri olarak söylüyorum, Koenigsegg gayet konforlu bir araç ve de Bugatti'den daha havalı. Cevap verme konusuna gelince Bugatti bir hypercar iken Koenigsegg bir MEGAcar'dır. O yüzden önce rütbesini bilsin Bugatti

      Sil
    5. Koenigsegg den rekor egalesi gelir merak etmeyin.
      Ya bu işin sonu yok biri gelir 500 yapar öteki 600 le rekora koşar hani düz yol gazcısı diye bi terim varya bu arabalara uyuyor bu tanım düz yol 5000 km/h yapsan nolcak ?? güçünü gösterceksen çıkcaksın piste orda görcez hünerlerini hani arabalara laf atma değil bu tamamen bu hız denemelerine bana çok gereksiz ve boş geliyor çocukken ilgimi çekerdi bunlar.

      Sil
    6. Bugatti Chiron 400kmh hıza çıkmak için 42 saniye 3112 metrelik yola ihtiyaç duyarken Koenigsegg Agera Rs 36 saniye 2441 metrelik yolda bu hıza çıkabiliyor. Modifiyeli bir Agera Rs çok rahat geçer Chiron'u.

      Ayrıca Bugatti'nin arkasında VAG varken Koenigsegg'in sadece 100 kişilik bir ekiple bunları yapabilmesi büyük bir başarıdır.

      Sil
    7. Koenigsegg’leri ve Bugatti’leri ayni klasmana koymak bile zul geliyor bana. Bir tarafta hizli araba askinin pesinden gitmis isvecli bir deli,diger tarafta milyarlarca dolar argesi,binlerce calisaniyla endustri devi. 8 silindir cift turboya karsilik 4 turbolu w16 makine. Bir tarafta saf surus deneyimi,diger tarafta tok kapi. Bir tarafta ilk ‘mega’ araba,diger tarafta hiper ‘tank’. Bilemiyorum Altan,bilemiyorum...

      Sil
    8. Koenigsegg Jesko

      1280 hp - benzin
      1600 hp - E85


      Agera RS

      1160 hp - benzin
      1360 hp - E85


      Lafa gelince Bugatti'nin 100 hp takviyesine modifiye derler, ilginç kafalar. Hiçbir Koenigsegg 490 km/h hıza çıkamaz, ağlamayın.

      Sil
    9. iyi de adamlar arabayı satarken böyle satıyor. istersen e85 i koyup stok arabanla 1360 beygirin keyfini çıkarırsın ya da pompa benziniyle 1160 hp olarak kullanırsın. chiron u alırsan 1500 ps olarak geliyor, müşteri orjinal arabayla bu hızları yapamaz ki. arabanın spoileri yok, motoruyla oynanmış. koenigsegg in hız denemesi yaptığı araba müşteri arabası. o araba da vitesi bittiği için 457 kmh de kalıyor. orjinal chirondan çok daha hızlı. 440 a kadar da hız rekorunu kıran bu chironla kafa kafaya(3 kmh daha hızlı, 440 a geldiğinde modifiyeli chiron 437 de).

      Sil
  14. Bugatii bence en iyisi. Bugatti Chiron Super Sport 300+, 490.48 km/h hız ile dünya rekorunu hâlâ elinde bulunduruyor. Siz bir de 500 km/h hızın üstüne çıkabilecek olan Bugatti Bolide'i bekleyin ve şampiyonun kim olduğunu görün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugatti Bolide sadece pist için üretilecek

      Sil
  15. Bugatti daha iyisini yapar bence hep yapıyorlar

    YanıtlaSil
  16. Bunun gibi lektirikli araçların motorları karpuz kadar şaka gibi bu motoru motorsiklete takılsa ışınlanır herhalde muhtemelen kontrol edilemez hale gelir inanılmaz güçlü olur

    YanıtlaSil
  17. Bugattiyi niye boş vereyim 2005 den beri favorim araçları çok özel

    YanıtlaSil
  18. Tuatara vardı ne oldu ona 535 kmh basıyor diye heryerde duyuruldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuatara'nın rekoru yalandır https://www.youtube.com/watch?v=yKjzmts-oQU

      Sil
  19. Tesla roadster soace x paketi 0-100 1.1 saniye.

    YanıtlaSil
  20. Bugatti, Koenigsegg, Rimac, Venom, SSC ve McLaren arasında büyük savaşlar dönüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mclaren ne alaka tam olarak o seviyede hızlara çıkabilen bir arabası yok mclarenin en fazla 403 km/s ile mclaren speedtail var. Farklı sikletler mclaren pist odaklı otomobiller üretir max hız değil.

      Sil
    2. Bizler ise oturup zenginlerin onları sürerken eğlenmesinin videosunu izliyoruz :)

      Sil
  21. Elektrikliye geçmek için bir neden daha

    YanıtlaSil
  22. Proje ortaklığı yapmışlar gibi görünüyor bunun olacağı belliydi dünya elektriğe dönüş yaparken Bugatti içten yanmalı 16 silindirli motor yavaş kalmaya başlayacaktı zaten bu yarışta geride kalmamak için herkesden hızlı olmak gerek. Sıfırdan teknolojileri yeniden keşfetmeye çalışmak yerine işi bilen böyle bir firma ile ortaklık yapmayı tercih etmişler bana kalırsa marka değeri olarak biraz tuhaf olmuş ama çıkaracakları araçlar bu izlenimi değiştirebilir.

    YanıtlaSil
  23. Bugatti nin aerodinamik ve altyapıda ki tekniğiniğle yani bugatti nin o muhteşem argesiyle rimac ın elektriğini birleştirmek yani normalde nası olurdu f1 deki veya bugatti gibi araçlarda fütürist üst teknolojiler geliştirilir kademeli olarak aşşağıya yansıtılır burda da böyle bi şey olabilir yani test bed gibi gelecek elektrikli de olduğu için teknolojiyi burada geliştirp âşşağı dağıtacaklar bence çünkü elektrikli araçlar ne kadar basit olsa da yapısal değişikliklerden dolayı farklı dinamiklere sahip olacaktır ayrıca buggatti gibi pagani gibi firmalar çıkarttığını çok üst meblağlara rahatlıkla satabildiği için (adetli üretimler daha satışa sunulmadan alınıyor çünkü ör laferraei) arge maliyetlerine olumlu katkısı olacaktır yani bu firma vw nin test bedi arka bahçesi olabilir gelecek için.

    YanıtlaSil
  24. Rimac = 1900 Hp + Bugatti = 1500 Hp = Olmaz da hadi oldu diyelim 3400 Hp. Bunun homologasyon dan dolayı 400 Hp si gitsin. Sağlam bir 3000 Hp olur mu? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://youtu.be/sbs2Xy1tyJM

      1:00'dan sonrasını izle

      3,000 HP Dediğin nedir ki, önemli olan tasarım ve aracı yapmak ileri de 3,000 HP Bugatti görürüz

      Sil
  25. Bir tarafta içten yanmalı adına maksimumları yapan şirket diğer tarafta elektrik adına çok yaratıcı ve kaliteli bir şirket var. Birleşiminden çok kaliteli belki bu zamana kadar ulaşılmamış hızlanma değerlerine sahip araçlar çıkacak ama markaların fan kitlelerini mutlu etmeyecek araçlar çıkacak bence. Bugatti yumuşak hatları kullanıp supercar tasarlıyor ama diğer tarafta çok keskin hatlar var mesela. Bugatti bu zamana kadar devasa içten yanmalı motorlar kullanırken artık elektriğinde girmesiyle daha minimal motorlar kullanıp daha da hızlı araçlar yapacak ama ferrarinin nasıl atmosferik motorları daha çok seviliyorsa bugattinin de sadece içten yanmalı motorları mumla aranır hale gelecek bence.

    YanıtlaSil
  26. Koenigsegg ve Tesla'ya karşı birleştiler

    YanıtlaSil
  27. Bütün rekorlar hala koenigsegg in elinde ve siz hala bugattinin yaptığı bu hizlara şaşırıp hayran kalabiliyorsanız ya otomobil gündemini takip etmiyorsunuz yada otobillerden anlamiyorsunuz

    YanıtlaSil
  28. Aslinda W16'yi hibridlemek fena fikir degil fakat bu ekonomi modeli olsa fena fikir degil. Bugatti paranin alabilecegi en iyi uretme pesinde. Dolayisiyla kullanmayabilirler =)

    Bence bu is Porsche ve Hyundai'ye tuketicilerine yarayacaktir.

    YanıtlaSil
  29. Malesef araçlar adeta uçuyor. En iyisi ya almamak ya da https://youtu.be/EmhWviz7YR4 linkteki elektrikli araç gibi uygun fiyata uygun yolculuk yapmak...

    YanıtlaSil
  30. RIMAC Porsche Hyundai Bugatti yani 4 firma bir ortaklık durum söz konusu. Kartlar yeniden dağılıyor ve bu tarz birleşmeler olacak olmaya da devam edecek. Bence güzel bir durum fakat bu tarz araçlar bizim ülkede ne yazık bu araçlara sahip olmak neredeyse imkansiz hatta hediye bile etseler yıllık vergisi nasil ödenecek :) :) 300 bin tl den aşağıya otomatik araç yoku birakalim normal araç bile yok :)

    YanıtlaSil
  31. Tasarım olarak neverayı sevmem chiron tasarım olarak çok iyi. iki aracın da ve birçok super spor aracın da eleştirmem gereken yönü günlük kullanım için fazla rahatsız olmaları. Mesela bir ferrari ya da porscheyi aldığınızda günlük kullanım için uygundur araç sizi yormaz. Ama nevera, chiron, lamborghini, kooniesegg, mclaren gibi super sportları günlük kullanmaya kalkarsanız bel ağrısından duramazsınız. Bu noktada ferrari ve porsche super sporları ayrılıyor diğer markalardan. Her super spor da günlük kullanılabilme konforu olmalı.

    YanıtlaSil
  32. Sürekli güncellenen emisyon normları yüzünden bugatti, içten yanmalı olarak devam edemezdi. Sıfırdan elektrik yatırımı yapmak yerine rimacla ortak olmaları mantıklı.

    YanıtlaSil
  33. Zaten hepsinin sahibi vag şirketidir. Hiç şaşırmadım. Adamlar tek-el olmuşlar, pardon rimac hırvat kökenliymiş, farketmez, vag grubunda öyle para varki 3-4 seneye rimac da vag grubuna katılır

    YanıtlaSil
  34. Bence gelecek yollarda Corolla aile arabası motorlu F1 hiBrit araçlar olacak nacizane fikrim keşke olsa

    YanıtlaSil
  35. İçten yanmalıların sone geliyor artık devir elektrikli araçların devri olacak.

    YanıtlaSil
  36. Tr de olsa o kadar karmaşık bir yönetimle firmayı hortumlayıp batırırlardı

    YanıtlaSil
  37. Çocukken bu bugattinin '1000 beygirlik araba' diye bi belgeselini izlemiştim 1k beygir görülmemiş bir şeydi, michelin yetkilileri o hızlara dayanacak lastik için şöyle çalışmış böyle şey yapmış... sene 2022 1500 beygirler artık normalleşti özellikle elektrikli arabalar geliştikçe böyle fantezi arabaları binlerce beygirlere rahatlıkla ulaşacaktır yakın zamanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1500 beygir zaten normalde 1994 model supralar 99 gtr lar zaten modlanarak o beygirlere ulaşılıyordu

      Sil
  38. Bugatti dediğin otomobil 16 silindirlik yumurta şu kadar beygir olsun da nasıl yaparsanız yapın demişler kasa yakışıklı ve siyahi rapçiler, futbolcular sayesinde popüleritesi var diye alınıyor hepsi bu koenigsegg deki vizyon, misyon hiçbirinde yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamların 100 küsür yıllık otomobil mazisi var her yaptıkları otomobil zamanında kapış kapış gitmiş siz öyle bir bahsetmişsiniz ki sincan oto sanayide swap + yazılımla 1000 beygir yapılmış da hava atıyorlar gibi.

      Sil
    2. İkisinin farklı amacı var. Bugatti RR, Koenigsegg Lexus gibi düşün.

      Sil
  39. 500 km yapan araba var mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuatara ve absolut un teknik yapısı F5 ve SS e oranla daha uygun zaten florida uzay pistinde 2.3mil mesafede 295mil hıza ulaştı tuatara. Devamında pist uzunluğu yetersiz kaldı

      Sil
  40. Süper spor otomobil üreticileri artık kendi ülkelerinin bayrak renklerini kullanmaya başladılar araçlarında. Bunu italyanlar çok önceden yapıyordu. Daha sonra Bugatti Chiron' da ve Koenigsegg Jesko' da görmeye başladık. Ülkelerinin reklamınıda yapıyorlar adamlar. Helal olsun...Bizde benzerini Togg da yapmalıyız

    YanıtlaSil
  41. Koenigsegg için geleceğin arabası diyorlardı yıllar önce, bugün bu söylemlerini kanıtlamış oldular, 10 yıl geliştirildikten sonra piyasaya çıkan ve kısa süre sonra rekoru koenigsegg tarafından kırılan bugatti'nin üreticileri parmak ısırıyordur şimdi.

    YanıtlaSil
  42. Bugatti'nin gerçek rakibi olan bir marka Koenigsegg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben ne zaman bu 2 markanin kapıştıgi bir video görsem koenigsegg içinden geçiyor Bugattinin

      Sil
    2. senin bahsettiğin CCX'in rakibi olan aynı yıllarda üretilen Bugatti Veyron'un standart versiyonu, CCX'e rakip olucak model kilo/beygir oranına baktığımızda 1.88 beygir veriyor kiloya, CCX'e baktığımızda ise 1.80 beygir veriyor kiloya. CCX ve Veyron rakip bile değil. Veyron dediğin modelin rakibi Agera Rs'tir. ona rağmen istatistiksel olarak CCX Veyron'dan daha iyi, ayrıca full donanım dediğin Veyron'dan da bi eksiği yok.

      Sil
    3. bugatti aerodinamik tasarimi çok önemli konuma getirseydi şuan 600 700 gibi hizlar konuşuyor olurduk -Ferrari ceosu

      Sil
    4. asıl koenigsseg agera vs vs bugattiye rakip belkide ondan kat kat daha hızlı

      Sil
    5. koenigsegg v8 motor kullanıyor bugatti ise öküz ölüsü gibi w16 tabi fark olucak

      Sil
  43. Hızlı araba konusunda kimse Koenigsegg ile yarışmasın. Görünüş açısından en yakın rakibi Bugatti ile karşılaştırabilirsiniz.Ama hız konusunda Koenigsegg tektir. Tartışmaya kapalı.

    YanıtlaSil
  44. Her zaman derim, yine diyorum. Koenigsegg is always the king of the road.

    YanıtlaSil
  45. Bugatti'nin ana markası VW Koenigsegg'den o kadar çok korkuyorlar ki VW'nin Bugatti'ye ait olan Ehra-Lessien test pistini Koenigsegg kullandırmıyorlar. Tİtre VW titre Bugatti. Koenigsegg rekorlarınızı çatır çatır egale edecek etmeye de devam edecek. Koenigsegg Jesko Absolut ile Bugatti Chiron Super Sport 300+'ün hız rekorunu egela edecek diye Bugatti'nin test pistini Koenigsegg kullanmasına izin vermiyorlar verseler Jesko Absolut Chiron Super Sport 300+'ün tozunu atacak bunu da hem Bugatti hemde VW yetkilileri çok iyi biliyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi pistini kullandırmaması normal de nürbiringde koenigsegg pist rekoru kırdıktan sonra piste hız limiti koydular.

      Sil
  46. Bugatti ve Koenigsegg arasındaki rekabet çok hoşuma gidiyor. İki markanın da mühendislikleri mükemmel. Koenigsegg'in cevabını iple çekiyorum.

    YanıtlaSil
  47. Alman devi kendine özel pistlerinde deneniyor diğerinin pisti bile yok tozlu topraklı yollarda deneniyor ve buna rağmen koenigsegg bu başarıya ulaşabilmişse kutlamak gerekir ve bugattinin elindeki imkanların aynısın koenigsegg de olduğunu varsayarsak sanırım Bugatti nal toplar.

    YanıtlaSil
  48. koenigsegg belgeselini izleyin sahibi tek başına yola çıkıyor, gönüllülerle bu işe adım atıyor, fabrikaları yanıyor yine durmuyor adam tam araba sevdalısı çok büyük saygıyı hak eden bir marka ama bugatti'nin belgeselini de izleyin özellikle chrion'un yapımını tamam bugattinin arkasında çok büyük destek var fakat adamlar 10 senede bi araba üretiyor yapılış aşamalarını izleyin gerçekten hayran olacaksınız, şaheser yapıyorlar yani bugatti de öyle geçiştirilecek bir marka değil..en azından koenigsegg bugatti'ye bir ders verdi her ürettiğin arabaya hemen ''dünyanın en hızlı arabası'' damgası vurmayacaksın:)

    YanıtlaSil
  49. nissan gtr r35 e hiç değişiklik yapmadan sadece şanzımanı 7 uzun devir ileri ve daha dayanıklı yapsın ikisininde adını siler dünyadan 400km yapan nissanlar dolaşıyor otobanlarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anladım biliyorum ama motor el yapımı nissan gtr r36 el yapımı yapsın ne bugattı kalır ne de f16 işn içinde mühendis var birikim var nissan her kese sunar teknolojiyi 4 kışılık bir 340kmh lık spor araba 1750 kg vs amacı zaten 400 üzeri değil

      Sil
  50. Buggati'nin arkasında Volksvagen grubu ve tüm imkanlar var iken; Koenigsegg kısıtlı imkanlarla en kaliteli işi yapabiliyor.Tebrikler

    Yücel Çelik

    YanıtlaSil
  51. bugattinin ayrıca lüks tasarımlı, konforlu ,güvenli ve günlük kullanım için uygun olduğunu unutmamak lazım. onca mühendis ve arkasında ww varken tek dertleri hız olsaydı sizce w16 bir motorla bunu yapamazlarmıydı? :) sadece hız kıyaslaması olcaksa madem yıllar önce çölün birinde uçak motoruyla 1228 km hıza ulaşan aracıda bu yarışa dahil etmek lazım dimi :)

    YanıtlaSil
  52. VW nin altına girmiş firmalara çok üzülüyorum

    Ertu

    YanıtlaSil
  53. Bugatti ile Koenigsegg'i karşılaştırmak, royce royce ile mercedes i karşılaştırmak gibi bir şey, bugatti her anlamda sanat eseridir bu araç ise nascar aracının yola uyarlanmış hali adeta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ,önemli olan beygir gücünün fazlalığı değil.Bir bütün olarak otomobilin yapısının yüksek sürate uygunluğudur.Isterse 5000 hp versin gücü yere aktaramadiktan sonra hepsi boş.W motor olması çok iyi bir motor olduğu manasına gelmez,hatta tam tersi dezavantajları olan bir duruma sürükler ağırlık vs. Subaru boxer motorlarını,Toyota'nın 2jz motorunu,Nissan'ın RB26DETT motorunu istersen araştır ne demek istediğimi anlayacaksın.Herşey motorun büyüklüğü değil.Rijitlik,cd kat sayısı vs. gibi elemanların bir bütün olarak sağlanması gerekli.Ayrica motora ek olarak güc aktarma organlarının da çok gelişmiş olması gerekir.Umarim yaparlar 500 değil 600 yaparlar inşallah bizde iki devin çekişmesini ve getirdiği yenilikleri izleriz.Taraftarımız belli olacak ise ben Koenigsegg'den yanayım.

      Fatih

      Sil
    2. Aynen bugatti sanat eseri motoru o kadar buyukki isi yakit doymuyo aktarma organlarinda 20% guc kaybi araba buyuk donuslerde kaplumbaya doner donusten cikarken saylangoza doner

      Sil
  54. Bugatti tam bir fiyasko bence çünkü araç başına iki milyon euro zarar eden bir proje.
    İsveçli marka ise aksine kar eden bir firma bugatti ticari acıdan geleceği olmayan batak bir yatirim

    Hasan Turgut

    YanıtlaSil
  55. Ama şöyle de bir etken var. Bugatti hem hızlı hem lüks. İçi mümkün olduğunca deri kaplama.. Gibi birçok özelliği var. Koenigsegg ise sadece hız odaklı, içi sadece karbonfiber. Ki bu da konfor-lüks açısından eksik demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten çok satılan araçlar değil özellikle bugatti Vwnin sadece güç gösterisiydi rezil etmişler onuda

      Emre Kok

      Sil
  56. Bu gereksiz sidik yarışının insanlığa hiçbir faydası yok. Yarın Bugatti sonraki gün Koeniggsegg en hızlı olur, e bunun sonu yok ki. Diğeri 533 yapar digeri 534 hooop Diğeri 535. Ee e sonuç? Hiç hiçlik anlamsızlık. "En hızlı biziz bee"den öteye gitmeyen bir ego tatmini durumu. Yazık insanlık iyice bitiyor iyice yerin dibine giriyor, üzücü.

    Mehmet

    YanıtlaSil
  57. Sanirim bu yarışta son sözü Mercedes-Benz söyleyecek bir 30 sene daha mercedes in rekorunu kırmak için yarışacaklar geçmişte olduğu gibi.

    Eyüp Küçük

    YanıtlaSil
  58. Adamların bildiği tek hızlı araç ismi bugatti başka bildigi marka yok gelmişler burda bilgilik taslıyolar şunu aklınıza yazın koenigsegg dünyanın en hızlı aracı aksini iddaa eden fanboydur zaten çünkü kanıtlandı

    YanıtlaSil
  59. Bugatti Veyron, chiron, vision. Tabiki koenesegg dan daha iyi. Tercihiniz Hizi ise o zaman formula 1 car alın, ne gerek var fazla para harcamanın. Ama Bugatti bam başka, nedenki uygun komfort lux araç + uygun hizi vereyse. Hiç zaman eşleşir mi bunlar. Bugatti ünlü ama koenigsegg sadeçe sürat performansı otosu.

    Yusuf Abdullah

    YanıtlaSil
  60. Bugattiye akan para keonigsegg e gelse neler yaparlar

    Çetin

    YanıtlaSil
  61. Koanigsegg sanki motosiklet gibi dışına birşey giydirilmiş. Bugatti harbi araba. İyi o zaman swaplı şahin 2017 Bmw yi geçti diye şahin daha iyi olsun

    YanıtlaSil
  62. Bu işin marketing değeri daha önemli bence. Yıllardır hemen hemen herkeste öyle bir algı oluşturdu ki 5 tane arkadaşıma ayrı ayrı sorduğumda hepsi bugatti dediler ve konudan ilgisizlerdi. Pazarlama tekniği konusunda gerçekten bugatti dünyada tek tabii bu benim görüşüm önerilere açığım.

    Doğukan

    YanıtlaSil
  63. Bugatti 1500 beygirlik gücünü w 16 motorundan 4 turboyla alırken ve maksimum 450-500 km yaparken bunlar V8 motor ve 4 turboyla 532km ye nasıl çıkıyor yada madem V8 le de arabalar bu güce cikabiliyorsa neden diğer markalar lambo gibi Bugatti gibi Ferrari gibi markarlar v12 yada w 16 gibi motor kullanıyor


    İbrahim Bıçakçı

    YanıtlaSil
  64. Bugatti: Edison
    Koenigsegg: Tesla

    Emre Dağ

    YanıtlaSil
  65. iki markada dünyanın en güçlü arabalarını üretiyorlar, rekabet iyidir her zaman :D

    YanıtlaSil
  66. Büyük bir motordan 1500 hp güç almaktansa küçük bir motordan 1500 almak daha karlı ve kat kat daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alaşımlı maddeler ile dayanıklı motor ile turbo yapılacağı için hem aşınma açısından hemde ısıya dayanıklı bir motor olma açısından sıkıntı yaşanmayacaktır gerçi hep yüksek devirde kullanılan motorlar pek dayanmaz o da açık gerçi.

      Sil
    2. Bloklar zaten uzun omurlu ve dayanikli hatta haddinden fazla dayanikli. Stock bi motora 2 bar basarsan motoru eline alirsin ama bu japonlara basarsan daha yok mu diye bi hal olurlar :)

      Sil
    3. Japonlara laf yok :) adamlar sırf modifiye için motor tasarlıyorlar sanki

      Sil
  67. Koenigsegg'in üstün olduğu diğer konu da bence dış görünüşü bi araba ancak bu kadar güzel olabilir.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..