Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

OPEL'DEN YATIRIM, AMA NEREYE

Macaristan Başbakanı Viktor Orbán ve GM Avrupa Başkanı Nick Reilly, Macaristan'da    yeni Opel/Vauxhall motor fabrikasının temellerini attı. 2012’nin sonlarına faaliyete geçecek  olan fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 500.000 motor. 500 milyon Euro’luk yatırımla açılan Opel/Vauxhall bu fabrikayla 800 kişiye iş imkânı sağlayacak. 


Opel'in üretim serisi; küçük benzin motorları, orta büyüklükte benzin motorları ve orta büyüklükte dizel motorları gruplarından oluşacak.
 Yeni motor dizisi, Euro 6 emisyon standartlarına uygun olacak. 
  Fabrikanın esnek çalışması için ön koşul olan hızlı parça değişimi uzman iş gücü gerektirecek. Macaristan’daki elemanların yüksek eğitim seviyesi, Opel/Vauxhall’un Macaristan’a yatırım kararı alırken bölge seçim sürecinde önemli rol oynadı.Kaynak

Bakın, kaçan bir otomotiv yatırımı daha.
Hyundai yatırımını da öncekiler gibi kaçırmak üzereyiz.
Türkiye'nin, yan sanayi ve yetişmiş eleman olarak Macaristan'dan geri kalır yanı yoktur .
İhracat durumu, yerli ve uluslararası firmaların,
 ülkemizdeki fabrikaları da bunu doğruluyor.
Biraz günlük  yaşıyoruz,çalışıyoruz, galiba!
Her geçen gün yeni bir yatırım çıkması mümkün, bunun mevzuatı, kuralı her sefer yeniden mi düzenleniyor?Bunu, bu konuda dışarıdan gördüğümüz kadarıyla yazıyoruz.Tabii ki, her yatırımı çekmek için hep ödün verilemez.Ama bunlarıda değerlendirmek lazım.Opel'in bu yatırımı Macaristan'a hayırlı olsun.!
Darısı bundan sonra Türkiye'nin başına..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..