Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

CADiLLAC ONE ve GARP KAFASIYLA ARABA

Cadillac One;  dünyaya hükmeden ülkenin başkanın kullandığı  son model teknolojik ve emniyetli bir otomobil.
23 Mayıs günü Başkan Obama, İrlanda'yı ziyaret ettiği sırada, aracı bir yokuş veya tümsek bir yerden geçerken, otomobil  hareket edemez hale geldi.

Garp kafasıyla araba yaptık şark kafası ile benzinini koymayı unuttuk.Bu sözü hatırlayacaksınız, 1961 yılından. Bana göre bu sözün 2011 versiyonu. Gelişmişliği bırakın tek fark şurda; onlar benzin bitti diye aracı ortada bırakıp gitmediler..



Yabancı basını izleme şansım olmadı ama ülkemiz içinde bu aracın askıda kalıp hareket edememesine dair eleştirisel bir yazı göremedim.Basın aracın pahallığını ve ne kadar kuvvetli, emniyetli olduğunu yazdı, durdu. Hareketsiz kaldığı anda aslında araç emniyetsiz ve zor durumda kaldı. Neyseki dünyayı olumsuz etkileyecek bir durumla karşılaşmadık.Gerçi Kuzey Afrika ve Ortadoğu yanıyor ama Cadillac One sebebiyle değil!!



Evet, dünyanın bir numaralı otomobili 1 milyon sterlinden pahallı, 8 ton ağırlığında, 6.5 litre dizel motora sahip. 7 kişi taşıyan araç 100 km'de 28 litre yakıt harcıyor.Azami hız 96.5 kilometre. Yolda kalma meselesine gelince; bu tip durumlarda gövdeyi şehir içi otobüsler gibi kaldıracak bir tertibat veya hidrolik bir sistemle çözülebilir. Bu fikri ilgililer rahatlıkla uygulayabilir!
Garp kafasıyla araba yaptılar ve yine  garp kafası ile aracı yokuşta bıraktılar!!!



Kaynak;
 www.autoblog.com
 www.egmcartech.com

1 yorum:

  1. Audi, BMW, Mercedes filan hepsi hikaye. Tek gerçek Cadillac'tır. Cadillac ileride eski konumuna geri dönecektir diye düşünüyorum. Kaç kişi araziye girmek için Cadillac Escalade alır ki? Kullanıcı kitlesi, amacı belli. Bizim burada BMW X5'e ne için biniliyorsa orada da aynı şekilde biniliyor. Bir de Cadillac Escalade'nin çok renkli bir kullanıcı kitlesi var ki, evlere şenlik! Bir gün param olursa alacağım bunlardan bir tane

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..