Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SAiTEM'DEN SAGUAR 2

Güneş enerjisiyle çalışan Saitem imzalı Saguar'ın yeni modeli, SAGUAR 2'nin basın lansmanı yapıldı.Avustralya’da düzenlenecek World Solar Challenge 2011 için
Saitem tarafından 2 yıldır çalışmaları yürütülen  SAGUAR 2 projesinin Basın Lansmanı ; 22 Temmuz 2011 Cuma Günü Saat: 10.00’da İstanbul Haliç Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.





Lansmanın ardından  SAGUAR 2, gösteri turları ve test sürüşleri için 26-27 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Park’ta piste çıkacak..


Saguar'ın son versiyonu, karbon fiber kabuk ve şasesi ile  toplam 168 kilogram ağırlığa ulaşıyor. Güneş olmadan 7 saat hareket edebilen araç, yüzde 24 verimli güneş paneli ile saatte 140 km azami  hıza ulaşabiliyor.Güneş enerjisi ile çalışan arabalara yönelik düzenlenen en büyük yarış olma özelliğini taşıyan Solar Challenge, 1987 yılından beri yapılıyor.  Cambridge, Michigan gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinin yarıştığı seri Avustralya kıtasında 6 gün sürecek.Saguar 2 bu yarışta ilk sırayı kapmaya çalışacak.. 450 bin liraya mal araç 40 kişinin emekleriyle ortaya çıkarıldı. . Batarya  sistemi sebebiyle geceleri  ve güneş olmadığı zaman yağmurlu havada 7 saat kesintisiz seyahat edilebiliyor.

Saguar 2'den önceki araç, Saguar NL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..