Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Erkekler rahat, kadınlar gergin!

 araştırma sonuçları açıklandı
Sürücülerin % 71’i Sürücüsüz Araca Yeşil Işık Yakıyor
Dünyanın en büyük filo kiralama şirketi olarak beş kıtada ve 32 ülkede rekor bir rakama ulaşarak 1.5 milyon adetiaşan araç filosunu yöneten LeasePlan, son zamanlarda otomotiv sektörünün en dikkat çeken konularından biri olan sürücüsüz araçlarla ilgili global araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Dünya çapında 17 ülkede gerçekleştirilen LeasePlan araştırması, 10 sürücüden 7'sinin (%71) sürücüsüz
otomobile binmek istediğini ortaya koydu. Bu sürücülerin çoğunluğu (%57) hafif bir gerginlik hissedeceklerini kabul etmekle birlikte, bunu mutlaka deneyeceklerini belirtirken, araştırmaya katılanların %14'ü ise sürücüsüz bir araçta kendilerini tamamen rahat hissedeceklerini açıkladı. Türkiye’den çalışmaya katılan sürücülerin yüzde 59’unun ise sürücüsüz otomobiller ile ilgili ‘Gergin hissederdim ama denerdim’ yönünde yanıt vermesi dikkat çekiyor.
Dünyanın en büyük filo kiralama şirketi olarak beş kıtada ve 32 ülkede rekor bir rakama ulaşarak 1.5 milyon adedi aşan araç filosunu yöneten LeasePlan’in global düzeyde gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre sürücülerin önemlibir çoğunluğu “sürücüsüz araçlara” yeşil ışık yakıyor. ABD, Avustralya’nın yanı sıra Türkiye ve çeşitliAvrupa ülkelerinin de dâhil olduğu 17 ülkedearaç kullanıcıları üzerinde gerçekleştirilen ankete göre, 10 sürücüden 7'si (%71) sürücüsüz otomobile binmek istiyor. Bu sürücülerin çoğunluğu (%57) hafif bir gerginlik hissedeceklerini kabul etmekle birlikte, bunu mutlaka deneyeceklerini belirtiyorlar. Araştırmaya katılanların %14'ü ise sürücüsüz bir araçta kendilerini tamamen rahat hissedeceklerini özellikle vurguluyor. Türkiye’denaraştırmaya katılanların yüzde 59’ununise sürücüsüz otomobiller ile ilgili ‘Gergin hissederdim ama denerdim’ yönünde yanıt vermesi dikkat çekiyor.


Erkekler rahat, kadınlar gergin!
Araştırma sonuçları, erkeklerin sürücüsüz bir otomobilde kendilerini rahat hissetme olasılıklarının (%15), kadınlara göre (%7) iki kattan fazla olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte araştırma sonuçlarına göre farklı yaş gruplarının, sürücüsüz bir otomobile biniş rahatlığı düzeyleri arasında önemli bir fark saptanmamış olup, 55 yaşın üzerindeki sürücülerin, sürücüsüz bir otomobile binişte 34 yaşın altındakiler kadar rahat olduğu ortaya çıktı.

LeasePlan İkinci El Satış, Operasyonlar ve Satın Almadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Wolfgang Reinhold'un konuyla ilgili olarak: "Şirketimiz, yenilikleri kucaklayan bir tarihe sahiptir. Filolarının karbon ayak izini azaltmak isteyen müşteriler için hibrit otomobilleri ve elektrikli araçları işletmemize kattık. Sürücüsüz otomobili de zamanı gelince ve müşteri talebine bağlı olarak hizmet portföyümüz kapsamına almayı bekliyoruz. Sürücüsüz otomobiller hâlen geliştirme ve test aşamasında olduğu için bunun gerçekleşmesi biraz zaman alacaktır” açıklamasını yaptı.

LeasePlan Hakkında:
LeasePlan Corporation N.V, 50 yılı aşkın deneyimi, 7 bin 100 çalışanıyla beş kıtada ve 32 ülkede 1 milyon 500 bin adedi aşkın dev bir araç filosunuyönetirken, Türkiye ofisi 19 bin adedin üzerinde araç parkıyla operasyonel kiralama sektörününlider firmaları arasında yer almaktadır.
www.leaseplan.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..