Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

AKBANK VE MERCEDES BENZ'DEN SEKTÖRE ÖZEL UYGULAMALAR

Akbank, Mercedes-Benz Türk tedarikçilerine uygun koşullarda finansman olanağı sağlayan Tedarikçi Finansmanı programını başlattı. Ayrıca şirketlere özel kredi kartı Axess Business'i, müşterilerin yedek parça ve servis harcamalarının finansmanında kullanılmak üzere Mercedes-Benz Türk’e özel olarak da yeniden tasarladı.
Müşterilerinin ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılamayı temel ilke edinen ve doğru ürün ve hizmetleri tasarlayan Akbank, Mercedes-Benz Türk ile geliştirdiği yeni uygulamalar ile Mercedes-Benz Türk bayilerine, tedarikçilerine ve müşterilerine en iyi hizmeti verecek sistemler oluşturuyor.


Mercedes-Benz Türk tedarikçilerine ve yedek parka müşterilerine nakit akışlarını düzenleme olanağı sunuluyor


Tedarikçi finansmanı programı ile Mercedes-Benz Türk tedarikçileri cazip kredi koşulları ile alacaklarını erken tahsil etme ve dolayısıyla, nakit akışlarını düzenleme imkanına sahip olacaklar. Mercedes-Benz Türk yetkili servislerinden “Mercedes-Benz PartsPro Axess Business” adlı ortak markalı şirket kredi kartı ile yapılacak yedek parça alımlarında müşteriler, Akbank’ın bu yeni uygulamasıyla özel alım limitleri ve vade olanaklarına kavuşabilecekler.


Akbank ve Mercedes Benz’in işbirliklerini tanıtmak amacıyla Sabancı Center’da düzenlenen toplantıya , Mercedes–Benz Türk A.Ş. Mali İşler Direktörü Dr. Michael Nicklas, Mercedes-Benz Türk A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ergiz Esen, Akbank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel, Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel ve İşlem Bankacılığı Bölüm Başkanı Erdoğdu Paker katıldı.


Toplantıda bir konuşma yapan Akbank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel , Mercedes-Benz Türk ile Akbank’ın uzun yıllara dayanan işbirliğine işaret etti. “Mercedes-Benz Türk ile tüm nakit yönetimi ürünlerinde kurduğumuz sistemsel entegrasyon ile önemli bir sinerji yakalamış bulunuyoruz” diyen Yüksel, bu işbirliğinin ayrıntılarını şöyle açıkladı:


“Akbank Mercedes-Benz Türk’e entegre nakit yönetimi çözümleri sunuyor”


“Bu kapsamda, Mercedes-Benz Türk tedarikçi ve ithalat ödemelerinin tamamı Akbank Toplu Ödeme Sistemi üzerinden gerçekleştiriyor. 2010 yılından bu yana bayilerin araç alımlarının önemli bir kısmı Akbank Stok Finansmanı Sistemi ile hem kredili hem peşin olarak yapılabiliyor. Uygulamaya aldığımız Yedek Parça Stok Finansmanı ile bayilerin yedek parça alım süreçlerine entegre bir çözüm sağlandı. Mercedes-Benz Türk değer zincirinde yer alan çoğunluğu KOBİ niteliğindeki tedarikçilerin finansman ihtiyacına karşılık veren tek banka olarak Akbank Tedarikçi Finansmanı Programını başlattık. Mevcut işbirliklerimizin yanı sıra Mercedes-Benz Türk’ün piyasada yarattığı değer zincirinin tedarikçi, bayi ve nihai müşterilere kadar her bir halkası için sunduğumuz yeni ürünler ile işbirliğimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.


Mercedes-Benz Türk ile geliştirdikleri işbirliklerini bayi ve nihai tüketiciyi kapsayacak şekilde genişleteceklerini de belirten Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Servis ve yedek parça müşterileri Mercedes-Benz Türk yetkili servislerine yapacakları ödemeleri Mercedes-Benz PartsPro Axess Business şirket kredi kartları ile gerçekleştirebilecek ve bu kartın yedek parça ve satış sonrası hizmetleri alım işlemlerinde sunduğu kolaylıklardan faydalanabilecekler. Böylece, Mercedes-Benz Türk’ün yetkili servislerinin servis ve yedek parça satışları etkin bir şekilde yönetilebiliyor olacak. Akbank olarak, kurumsal düzeyde geçekleştirdiğimiz ortaklıklar ile hem kurumsal firmalarımıza, hem de değer zincirlerinde yer alan bayi, tedarikçi ve müşterilerine sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimizin hayatlarına değer katmaya devam edeceğiz.’


Mercedes–Benz Türk A.Ş. Mali İşler Direktörü Dr. Michael Nicklas da “Akbank ile ortak çalışmalarımızda, Mercedes-Benz Türk olarak en iyi entegre çözümleri bayilerimiz, müşterilerimiz ve tedarikçilerimiz için sağlamış bulunuyoruz” dedi ve şöyle konuştu:


“Akbank’ın müşteri odaklı yaklaşımı ile proje beklentilerimiz üst düzeyde karşılandı. Stok Finansmanı ile bayilerimize, Tedarikçi Finansmanı ile tedarikçilerimize, Mercedes-Benz PartsPro Axess Business ile yetkili servislerimizin yedek parça müşterilerine uygun finansman imkanı sunuluyor. Hem Akbank hem de Mercedes-Benz Türk olarak iş paydaşlarımıza sağladığımız fayda ile uzun vadeli ve sürdürülebilir müşteri ilişkisinin temellerini güçlendirmekten memnuniyet duymaktayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..