Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SOLAR CAR TEAM

 Scarpion 1, Mersin Üniversitesi Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi'nden 15 lisans öğrencisi ve 6 akademik danışman tarafından ortaya çıkarılan bir çalışma.498cm uzunluğundaki aracın eni 179 cm, şasisi ise alüminyum ve demirden.3 tekerlekli otomobilin üst bölümü; bu tip çalışmalarda, spor otomobillerde ve ikinci yerli (ilk seri üretim) otomobilimiz Anadol gibi fiberglasstan yapılmış.Frenler ve direksiyon  hidrolik olup 1 kw'lik Lityum Polimer bataryaya sahip.15 kiloluk motor DC fırçasız tipte.


 Sponsor sıkıntısı her çalışmada kendini gösterirken bir çok farklı fuarda üniversitelerin hatta bazı liselerin alternatif yakıtlı araç projelerini, artarak sergilemesi gelecek adına iyi bir adım. Ancak yeterli değil. Kurumlar ve firmalar bu çalışmaları daha çok desteklemeli..

Vatandaş olarak ise biraz daha araştırıcı ve duyarlı  olmalıyız.Nasıl derseniz, fuarda bir çok kişi öğrencilerimizin bu çalışmalarına bakmadan , incelemeden, bir soru sormadan geçerken bazıları da çok yorulduğundan bir an standa uğrayıp güneş panellerinin üzerine oturma eğiliminde!!!Kısaca PES yani. Bu kadar vurdum duymazlık..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..