Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

HEYECAN, OFF ROAD, KEMERBURGAZ, İSOFF

İlkbaharla beraber herkes açık havaya attıyor kendini.. Yarış sezonu, tanıtımlar derken ilk etaplarda geçildi.
Off Road yarışlarıda en heyecanlı yarışlardan biri.Ancak yoldışı ve özellikle çamur, engebeli yerlerde yapıldığı için aracı olmayan izleyiciler için katılma , seyirci olmak zor.En bilinen parkurlardan biri olan Kemerburgaz'da 2012 sezonunun ilk yarışı yapıldı.İlk yarıştan sonra uzun bir dönem ve sonbaharla geri kalan iki
yarışta gerçekleştirilecek.
20 Mayıs 2012 Pazar günü, İSOFF tarafından Kemerburgaz Off-Road Pistinde organize edilen İSOFF CHALLENGE 1’de, sıralama turları ardından 15.00’de start alan 15 ekibin kıran kırana mücadelesi, Ali Doğaner ve Baybars Öztürk’ün damalı bayrağı görmesi ile sonuçlandı.

İSOFF’un, Formula görüntüleri ile zorlu off-road parkurlarını harmanladığı yeni yarış konsepti İSOFF CHALLENGE’in ilk ayağı, 20 Mayıs Pazar günü Kemerburgaz Off-Road Parkurunda koşuldu. Sıralama turlarında belirlenen yerlerini alarak 15.00’de aynı anda start alan 15 araç, 20 tur boyunca alkışlarla desteklenen harika bir mücadele vererek damalı bayrağı ilk gören ekip olmak için yarıştı.
Start’ın ardından daha ilk metrelerde başlayan büyük rekabet, ilerleyen kilometrelerde amansız bir mücadeleye dönüştü. Cuma gününden bu yana sel halinde yağan yağmur nedeniyle, görevlilerin yürümekte bile zorluk çektikleri 2.5 km uzunluğundaki parkurda tam 20 tur süren bu çekişmeli off-road gösterisi, yağmura aldırmadan alana toplanan binlerce seyircinin tezahüratları ile renklendi. İSOFF Challenge parkuru; dimdik tırmanış rampaları, su ve balçık geçişleri ile seyircilere, güzel ikili mücadelelerle renklenen harika bir off-road şöleni yaşattı.

Daha Formasyon turlarında aşırı balçık parkurda zorlanan araçlar debriyaj ve aks sorunları ile devre dışı kalmaya başlarken, Sıralama turları arka arkaya taklalarla başladı. Suzuki Grand Vitara ile yarışan Ali Doğaner ve Baybars Öztürk ekibi daha sıralama turunda yarışın ilk taklasını attı. Ekip bu şanssız başlangıca rağmen azmini yitirmeyerek yarışa asılıp birincilik kupasının sahibi oldu.

Suzuki Vitara ile yarışan Okan Sayın – Kaan Sayın yarışı ikinci tamamladılar. İSOFF yarışçılarından Okan Sayın bu yarışta sol koltuğu oğlu Kaan Sayın’a bırakıp co-pilot olarak yarıştı. Damalı bayrağı 3. göğüsleyen ekipse Range Rover ile yarışan Tarık Gökbay – Bülent Gültekin ekibi oldu.

Sadece 6 ekibin finiş bayrağını görebildiği bu zorlu yarışta, 4. Ali Çetin – Vecdi Topçu, 5. Serdar Uludağ – Ataer Ekener ve 6. Leyon Benzesin – Alpaslan Yüksel oldu.

 3 etaptan oluşan İsoff Challenge ;
1. Yarış  19-20 Mayıs 2012
2. Yarış  15-16 Eylül 2012
3. Yarış  13-14 Ekim 2012 tarihlerinde
ve
2 etaptan oluşan  İsoff Trail Kupası ise ;
1. Yarış 17-18 Kasım 2012
2. Yarış 08-09 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek..
 Off Road ile ilgili yarışları http://www.isoff.org.tr/  adresinden takip edebilirsiniz...
İstanbul Off Road Kulübü'nün  İSOFF logolu gömlek ve tşörtleri  20 ve 50 TL
Aklınızda olsun..
Resimler, İsoff/Savaş Yılmaz

3 yorum:

  1. Iste bu gercek otomobil yarisi.. Dogayla mucadele etmiyorsan, yarismanin anlami yok...

    YanıtlaSil
  2. İsoff challenge bence müthiş bir off road organizasyonu, geçen sene çok fazla ilgi çekti ve sevildi. Bu sene daha büyük bir seyirci kitlesiyle başladı yarış. Ancak ikinci yarışın iptal edilmesi, hala tarihin açıklanmaması bence organizasyona bir nebze gölge düşürdü. İsoff Challenge'nin yapıldığı Kemerburgaz'ın bir dizi flimi çekimleri için kiralanması nedeniyle yarışlar farklı bir yerde yapılacakmış ve ikinci yarış verilen tarihte olmayacakmış. Bizde Boloff.com olarak İsoff Challenge'ye sizin gibi haber desteği sağlıyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Güzel organizasyonlar ancak bahsettiğiniz durumlar ve aracı olmayanların ulaşımı ile tanıtım konusu yetersiz!!!Bu konuda biraz daha çabalamak gerekiyor sanırım!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..