Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İSTANBULPARK'TA 2000 KiŞi Mi VARDI ?

Türkiye'de ilk kez bu hafta sonu gerçekleşen FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası (ETRC)'nın açılış yarışları heyecanlı mücadelelere sahne oldu.23 ülkeden 205 medya mensubu tarafından izlenen yarışların ilk günündegerçekleşen iki yarışta da geçen yılın şampiyonu Jochen Hahn birinci oldu.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Renault Trucks sponsorluğunda Spor Toto, Goodyear ve UN Ro-Ro katkıları ile organize edilen Istanbul Truck Racing organizasyonunu 23 ülkeden 76 yabancı ve 129 Türk medya mensubu tarafından takip edildi.
Aynı hafta sonunda, birbirinden bağımsız tam dört yarış şeklinde gerçekleştirilen yarışın ilk gününde 9'ar turluk 2 yarış düzenlendi. 2011 Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonu Alman pilot Jochen Hahn her iki yarışta da birinciliğin sahibi oldu.
Istanbul Truck Racing by Renault Trucks 1.Yarış Sonuçları

1. Jochen HAHN (Almanya)

2. Antonio ALBECETE (İspanya)

3. Markus BOSIGER (İsviçre)

Istanbul Truck Racing by Renault Trucks 2.Yarış Sonuçları

1. Jochen HAHN (Almanya)

2. Adam LACKO (Çek Cumhuriyeti)

3. Antonio ALBECETE (İspanya)

Aynı gün gerçekleştirilen Türkiye Pist Şampiyonası 2.ayak yarışlarında Maxi grupta Levent Kocabıyık, Super grupta Ayhan Germirli ve Grup 1600'de de Egemen Civicioğlu birincilikleri elde ederken, Vizio GT3 Challenge'da da Yücel Özbek birinciliği elde eden isimler oldular.

Ancak yarışta ilk gün; organizasyon olarak önceki Formula ve WRC yarışları gibi reklam, tanıtım, ulaşım adına bir çok eksikliklerle geçti

 İETT araçları Kamyon Yarışları Org sitesine açıklandığı gibi verilen saatlerde yola çıkmıyorlar veya çıkamiyorlar!Bugün 12:00'deki aracı 40 dakika kadar bekledik. 11:00 otobüsünde 2 kişi gitmiş, bu yüzden sefer iptal edilebilirmiş havası vardı yetkililerde.

500 nolu otobüsler gibi 2 bilet beklerken 3 bilet yani 5.25TL İstanbulKartımızdan düştü.Dönüşte ise internet sitesinde 18:00 ve 19:00 saatleri yazmasına rağmen 18:30 da araç kalkacaktı. Kalabalıklaşınca Kadıköy aracı yola çıkarıldı. Bir görevli E5'ten gideceksiniz ücretsiz dedi! ama İstanbulKartımızdan yine ücret düştü.Bindiğimiz araç Metro durağında bazı minibüslerdeki gibi bizi diğer otobüse yolladı!Nihayet Uzunçayır'da Metrobüse binrek gideceğimiz yere ulaştık.

TOSFED yetkilileri yarışta 35 000 kişi beklediklerini ifade ediyorlardı. Bugün benim izlenimime göre en fazla 2000 kişi vardı.
Bir Yedigün gazoz alıyorsunuz 5 TL.

Sonuç; herkes kendini verilen bilgiye göre ayarlıyor.Verilen saatler uygulanmıyorReklam ve tanıtımlar yeterli değil. Yarışlara teşvik yok.45 TL3 gün için aslında pahallı değil.Ancak günlük 10 veya 12 TL yap. Milletin ayağı alışşsın.Formula 1'in ilk senesi yön tabelaları, afişler vardı. Bu yarışta yok.otobüslerin kalakacağı yerde bile belirtici bir yazı yoktu. Bulmaca gibi sorucan, arayacan (ee ekmek aslanın ağzında!).

Kamyon Yarışları F1'e göre attan inip eşeğe binmek gibi.Bu gidişle bir daha ki seneye onu bile bulamayacağız ( işte buraya yazıyorum)!.

Diğer taraftan, aynı gün içinde farklı üç yarış izlemiş olduk; Türkiye pist şampiyonası, kamyon yarışı, Porsche yarışı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..