Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

VOLKSWAGEN BORA ve YERLi BORA

BORA, Türkiye'nin rüzgar enerjisiyle çalışan tamamen yerli, ilk   ve tek aracı.Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Rüzgar Enerji Kulübü'nün  (REK) çalışmalarından biri.Kulübün amacı; rüzgarla çalışan ilk profesyonel arabayı üretmek, ülkemizi yarışmalarda bu araçla temsil etmek ve  rüzgar enerjisi için farkındalık oluşturmak.Kısaca Rüzgar enerjisinin çevreci ve kullanılabillir olduğunu kamuoyuna hatırlatmak..Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kompoist 2012 Fuarı'nda rüzgar enerjisine yönelik ilk ve tek üniversite kulübü olan REK'in  geliştirdiği BORA sergilendi.



 Hafif olması açısından kompozit malzemelerle desteklenen Bora en çevreci araçlardan biri. Otomotiv dahil bir çok alanda değerlendirilen kompozit malzemeler in kullanımı gittikçe artmakta..




Araç ;   önde bir  diğerleri arkada olmak üzere (ikisi denge diğeride  tahrik ) dört tekerlek kullanıyor.Rüzgar enerjisi türbin yoluyla mil, dişli, çark ve zincir yoluyla tekerleklere iletilmekte.150 kilogram ağırlığındaki araç 2 m x 2.80 m x 3.3 m (en, boy, yükseklik) ölçülerinde.




Bora; Wind Energy Event ve ECN  tarafından gerçekleştirilecek olan Racing Aeolus adındaki uluslararası yarışmada mücadele edecek.BORA, geçen senede bu yarışa katılmıştı.






Rüzgar enerjisini araca aktaran türbin.










Ayrıntılı bilgi için www.ruzgarenerjisikulubu.com



1 yorum:

  1. helal olsun gençlere...Tebrikler Yıldız Teknik Ünieveristesi

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..