Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BOĞAZiÇi'Ni FABiA S 2000 KAZANDI

Boğaziçi (Bosphorus) Rallisi'nin European Rally Championship lideri  Skoda Motorsport takımından Fin 
Juho Hanninen  Skoda Fabia S 2000 ile kazandı.
Geçen yıl Boğaziçi Rallisi'ni Ford Fiesta ile kazanan Yağız Avcı ise ikinci oldu.Pegasus Racing adına Skoda Fabia S 2000 ile yarışan  Luca Rosetti ise üçüncü sırayı aldı.. Burcu Burkut Erenkul ise Ford Fiesta ile bayanlar ve 8 sınıf birincisi olarak yarışı  bitirdi.
Avrupa Ralli Şampiyonası´nın 6. ayağı olan Boğaziçi Rallisi´nde, Fin ekip Juho Hanninen-Mikko Markkula zafere ulaşan isim oldu. Son 3 yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez´in ikinciliğin sahibi olurken, üçüncü sırada Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi yer aldı.

6 ülkeden 56 ekibin start aldığı ve toplam 14 özel etaptan oluşan 774 km. uzunluğundaki 41.Boğaziçi Rallisi, son gün 6 özel etabın geçilmesiyle son buldu. Yarışın ilk iki gününde sıcak hava ile boğuşan ekipler, son gün yağmur sürprizi ile zor anlar yaşadılar.

2010 Intercontinental Rally Challenge ve 2011 Dünya S-WRC Şampiyonu Skoda Motorsport takımından Juho Hanninen-Mikko Markula ilk gün ele geçirdikleri liderliği yarış sonuna kadar korumayı başardı. Fin ekibin 1 dakika 28 saniye ardından geçen yılın birincisi ve son 3 yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye´den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi ikinciliği elde etti. Yarışın genel klasman üçüncülüğünü Pegasus Racing adına Türk lisansı ile yarışan İtalyan ekip Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi elde ederken, Bonus Parkur Racing´den Ercan Kazaz-Emire Cantürk dördüncü ve Syntos Cersanit Rally Team´den Polonyalı ekip Michal Solowow-Maciek Baran beşinci olarak finiş podyumuna ulaştılar



Ulusal klasmanda mücadele eden Castrol Ford Team Türkiye´den Murat Bostancı-Onur Vatansever, kurallar gereği yarışın resmi klasmanında yer almadılar. Ancak 2 özel etapta en iyi zamanın sahibi olan Bostancı-Vatansever ekibi, birleştirilmiş klasman dördüncülüğü ve Genç Pilotlar Birinciliği puanlarını Türkiye Ralli Şampiyonası´na taşıdılar. 

Sınıf 3 birincisi ferdi olarak yarışan Sabri Ünver-Ufuk Uluocak olurken, sınıf 5 birincisi Pegasus Racing´den Simin Bıçakçıoğlu-Afşin Baydar, sınıf 6 ve İki çeker klasmanı birincisi Castrol Ford Team Türkiye´den Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz, sınıf 8 ve Bayan Pilotlar Birincisi Bonus Parkur Racing´den Burcu Burkut Erenkul, sınıf 9 birincisi Team 47 Motorsports´dan Yiğit Timur-Efe Ersoy oldular. Bayan co-pilotlar birinciliğini Bonus Parkur Racing´den Emire Cantürk kazanırken, Avrupa Ralli Şampiyonası yarışlarında verilen Richard Burns Özel Ödülü´nü de aynı zamanda Genç Pilotlar Birincisi olan 19 yaşındaki genç pilot Buğra Banaz kazandı. 

30 ekibin finişe ulaşabildiği 41.Boğaziçi Rallisi´nde Genç co-pilotlar birinciliğini Efe Ersoy, mahalli klasman birinciliğini de Gürkal Menderes-Alpaslan Yalçın Güner elde etti. 30 yaş üzeri ralli otomobillerinin katıldığı historic rally klasmanında her iki günün birincisi Engin Kap-Başar Yavuz olurken, Can Eroskay-Doğuş Gökay her iki günde ikinciliği elde ettiler.
 Historic klasmanında ilk günün üçüncüsü Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz olurken, 
ikinci gün üçüncülüğe ulaşan ekip Kemal Gamgam-Birol Otağ oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..