Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

VW, FORD, GAZ, SUBARU, HONDA, PORSCHE; GÜNDEMDE...

Volkswagen için, son seneler çok iyi geçiyor; yeni seri üretim sistemi maliyetlere rağmen karını arttırırken Porsche'nin kalan % 50 hissesini de  almak üzere...Hisseleri alacak olan Volkswagen, yeniden yapılanma başlığı altında sınıflandırılacağından dw.de'ye göre vergiden muaf olacak.
Amerika'ya ihracatıyla gözönünde olan Otosan Ford, Yeni Transit ve diğer yatırımlarında kullanmak amacıyla Avrupa Yatırım Bankası'ndan (EIB) 190 milyon Euro kredi alıyor.Bir ilke de imza atarak dünyaya  100 milyon Dolarlık mühendislik ihraç ediyor..Bu şekilde Otosan,   
 Ford Motor Company içiinde güçlü bir konumda yer alıyor..Diğer taraftan 1 llitrelik Ecoboost motora sahip Ford Focus ise 5 litre yakıt harcaması ve  100 ile 125 beygir güçleriyle bu ay
 içinde pazara sunuluyor.. Yeni Ranger Temmuz,  B-Max Eylül ve Tourneo Custom ise Ekim'de yollara çıkacak...

Avusturya'nın AVL adındaki  mühendislik firması Gebze'de ki Türkiye Şubesi'nde 45
mühendis ile ulusal ve uluslararası markalara hizmet veriyor...2023 yılında yerli otomobil  dahil bir çok projed e yer alırken  Türkiye'den 300  mühendis görev yapıyor olacak..
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OiB) organizasyonunda Rusya'nın davet ettiği 23 yan sanayi firması Rusya'da bir dizi  görüşmelerde bulundu.
 Rusya'nın önde gelen firmalarından GAZ; Merso Otomotiv ile Sakarya'da üretime başlayarak tekrar Türkiye yollarına çıkacak.Hedefte ihracatta var..
2007 yılından beri üretilen Fiat 500, 5 yılda 800 binden fazla üretilirken 
VW Passat'ın Çek şubesi Skoda SüperB ise  2001 yılından beri 500 bin adet üretildi (İki araç farklı sınıflarda yer alıyor).
Japon Yeni'nin yükselmesi, Japon hükümeti'nin iç pazarı desteklemesi ile  Türkiye'ye az sayıda araç verilecek olması Subaru'nun satış hedeflerini olumsuz etkiliyor.
Honda ise Yen'in durumu yüzünden Türkiye'de araç üretimini arttırabileceğini ayrıca Honda markasıyla motosiklet üretimi konusunda değerlendirme çalışması içinde olduğunu açıklıyor..
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 86.cı kez kutlanırken bu olayın kamuoyunda ne kadar önemsendiği  de ilgi çekici!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..