Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

V1 CHALLENGE EYLÜL’DE AYDIN VE İSTANBUL’U SALLAYACAK

V1 Challenge kaldığı yerden devam ediyor.. Türkiye’nin kent içinde gerçekleşen tek motorsporları organizasyonu V1 CHALLENGE 2012’nintamamlanması için geriye kalan son 5 yarış için takvim yeniden düzenlendi. Buna göre V1 Challenge; 9 Eylül’de Aydın, 15 Eylül’de ise İstanbul sokaklarını sallayacak.




Üretimi Volkan Işık tarafından yapılan VOLKİCAR ile gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk özgün motorsporları şampiyonasıV1 CHALLENGE’ınyeni 2012 sezonun ilk yarışı 27 Mayıs tarihinde Tarsus’ta gerçekleştirilmiş 10 bine yakın izleyici sayısına ulaşmıştı. 2’inci ayak ise İzmit Körfez Yarış Pisti’nde Serdar Bostancı, Murat Bostancı ve Yalçın Arsan gibi tecrübeli misafir pilotların da katılımıyla müthiş bir mücadeleye sahne oldu.
V1 Challenge’ın3’üncü ayağı ise geçtiğimiz sene balkonlardan sarkan seyirci görüntüleriyle hafızalara kazınan Aydın’da 9 Eylül Pazar günü gerçekleşecek.
İstanbul’da gece yarışı

 

Motorsporlarına ilgi duyan herkesin ücretsiz olarak seyredebileceği V1 Challenge’ta, 4’üncü ayak yarışı bu kez İstanbul Caddeleri’ni canlandıracak. BaşakşehirSular Vadisi’nde gerçekleşecek İstanbul yarışının diğer bir özelliği ise gece yapılacak olması. Doğal yapısı ve gece ışıklandırmalarıyla adeta tribünü andıran Sular Vadisi, ilk kez böyle bir motorsporları organizasyonuna ev sahipliği yapacak. 




Yarışın galibine 6 bin lira ödül
Ödüllendirme sistemiylede Türkiye’de bir ilk yaratan V1 Challenge’ın her yarışında ilk üç sırayı paylaşan pilotlar para ödüllünün sahibi olacak. Sporcuyu ve motorsporlarını destekleyen bu uygulamayla, bu sene yarışı 1’nci bitiren pilot 6 bin lira, 2’inci 4 bin lira, 3’üncü ise 2 bin liranın sahibi olacak. Sezon boyunca koşulacak toplam 7 yarışta aynı pilot 1’inci olursa, 42 bin lira kazanmış olacak.
V1 Challenge’ın bundan sonraki yarışları, sırasıyla; 9 Eylül Aydın,15 Eylül İstanbul, 7 Ekim Antalya, 4 ve 11 Kasım İzmir’de gerçekleştirilmesi planlanıyor.
TeliaSonera’nın ana sponsoru olduğu V1 Challenge’a, Lassa, Castrol, ISS Catering Services, CMS, Vakkorama ve Power FM ise co-sponsor olarak destek veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..