Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Dodge Polara ve Forza

 yeni dodge forzaForza; Fiat çizgilerini Dodge markasıyla yollara çıkaracak..Ekonomik, az yakan tam bir görev aracı.2013 yılı itibariyle ilk etapta yılda 12 000 adet üretilecek..Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi bu aracı Türkiye'de de görmek mümkün. Tabii ki, Fiat markasıyla. Ve Türkiye'de 2011 ve öncesi yıllarda imal edilen modelleri ancak yollarda, üretimden kalktığı için.
 Dodge Forza; yakında Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'da..Chrysler ile Fiat otomotiv marketlerininin kaynaşması ve işbirliği hızla artıyor..
İki firmanında bir çok markası var.

Fiat Siena (bizdeki adıyla Albea) , ön  ızgara, tamponlar ve farlarla Dodge Dart  unsurları kullanılarak ortaya çıkarılmış bir otomobil; Dodge Forza.
Otomobilde  doğal gaz veya benzin kullanılabilliyor!!!
Diğer taraftan Fiat Brezilya'nın geliştirdiği Fiat Grand Siena'da önümüzdeki yıllarda Dodge Polara olarak Kanada gibi bazı ülkelerde satışa sunulacak...
.
Dodge Forza, zaman içinde Venezuela'dan başka ülkelerde de yollara çıkabilir, 
bunu zaman gösterecek..

2 yorum:

  1. Cinli Chery ile mahkemelik olabilirler, zira Ukraynada Chery bazli ( a13 ) ZAZ Forza üretiliyor.
    kisisel fikrim : üsteki albea cakmasi cok cirkin duruyor, ama ülkemize getirilse Taksici esnafi kapis kapis alir.

    Metin

    YanıtlaSil
  2. Dodge Forza ile ZAZ Forza aynı pazarda satılırsa pazara en son giren modelin ismini değiştirmek zorunda.Daha önce , 1990 lı yıllarda Renault 21 Concorde , Chyrsler Concorde ve KiA Concord arasında isim benzerliğinden Türkiye'de hukuksal bir durum yaşanmıştı.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..