Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

ACCENT ERA, ALBEA ARTIK YOK, YAKINDA SYMBOL'de OLMAYACAK

B sınıfı sedanlara neler oluyor? Yerli otomobil; üretme istekleri, tartışma ve değerlendirmelerinin bir sonucu mudur bilinmez ama en çok satılan otomobil sınıfının yerli modelleri birer birer üretimden çekiliyor veya kalkıyor!




Önce Hyundai Accent Era yerini Accent Blue'ye bıraktı.
Sonrasında Fiat'ın ilk yıllarında özellikle Avrupa dışı pazarlar için büyük ümit bağladığı dünyanın bir çok yerinde de satılan hathback Palio ve onun sedan versiyonu Siena/Albea üretimden kalktı.

 
Şimdilerde ise son üretim zamanlarını geçiren Renault eski adıyla Clio Symbol en son haliyle Symbol internette bazı forumlarda yazılan haliyle Sümbül! üretimden kalkmak için gün sayıyor.
Symbol için önce Nissan/Samsung bazlı sedan veya bir Nissan B sınıfı seda, Symbol olarak üretilecek dendi.Son bilgilere göre ise Romanya Dacia tesislerinden muhtemelen Logan bazlı bir Symbol ithal edilecek ülkemize..

 
Bunda, Renault'unun Bursa fabrikasında Clio 4'ün nerdeyse tüm modellerinin üretimiyle Megane ve Fluence/ Fluence ZE'nin üretilmesi de belki etkili olabilir. Yerli otomobil ile ilgili proje ve gelişmelerle beraber yeni teşvik yasasından yararlanmak için farklı ve yerli olmayan bir araç sınıfında üretimi söz konusuda olabilir; Clio bazlı bir Scenic'in alt sınıfı ( Opel Meriva gibi) bir araç olabilir!




Diğer taraftan, B sınıfı sedan otomobil boşluğunu Dacia, Chevrolet markalı otomobiller ağırlıklı olarak dolduruyor. Bunun yanında az olsa Çin ve Hindistan otomobilleri bu sınıfta durumlarını güçlendirmek isteyebilir..
 
Yine de belli bir pazar payı ve kapasitenin rakiplere bırakılabileceği fikri ilginç bir detay!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..