Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

PERFORMANSIYLA ÇIĞIR AÇAN YENi AUDi RS 6 AVANT

Audi; RS 6 Avant ile station, sedan, spor, güç ve verimlilik gibi bir çok terimi kendinde barındıran yeni , farklı ve performanslı bir otomobil ortaya çıkarıyor...
RS model ailesinin yenisi Audi RS 6 Avant, performans ve verimliliğin ideal birleşimini sergiliyor. 4.0 litrelik TFSI twin-turbo V8 motoruyla 560 beygir güç ve 700 Nm tork üreten ve Audi’nin hafif yapı teknolojisiyle ağırlığı azaltılan RS 6 Avant, 0’dan 100 km/s hıza 3,9 saniyede çıkabiliyor.



Günlük kullanıma uygun yüksek performanslı bir spor otomobil olarak tasarlanan yeni Audi RS 6 Avant’ın karakteri ve sportiflikten taviz vermeyen stili, AUDI AG’nin yüzde yüz iştiraki olan quattro GmbH’nin çalışmaları sonucunda ortaya çıktı. Şirketin RS modelleri, güçlü motorlarıyla markanın dinamik ruhuna öncülük ediyor. “RS” kısaltması ise, quattro sürekli dört çeker sistemi, üstün direksiyon hakimiyeti, ikonik araç tasarımı ve aracın her yönüyle günlük kullanım uygun olmasıyla, model serisinin en güçlü versiyonunu temsil ediyor.




Lansmanı geçen yıl gerçekleştirilen 4.0 TFSI, Audi’nin motor boyutlarını küçültme stratejisinin mükemmel bir örneği olarak öne çıkıyor. Yeni Audi RS 6 Avant’ın twin-turbo V8 motoru, 3.933 cc silindir hacmiyle her tür sürüş koşulunda güven veren bir güç üretimi sunuyor. Araç 5.700 ile 6.700 d/d aralığında 560 hp maksimum güce ulaşıyor ve 1.750 ile 5.500 d/d aralığında 700 Nm sabit tork üretiyor.
RS’e özel sayısız tasarım detayı, yüksek performanslı Avant’ın kendine özgü görünümünü öne çıkarıyor. Bunlardan en dikkat çekici olanlar, gövdedeki mat alüminyum uygulamalar, aracın ön kısmındaki ekstra parlak siyah renkteki koruyucu ızgara, tamponlar, çamurluk, parlak kapı eşikleri ve geniş tavan rüzgârlığı. Arka kısımdaki difüzör ve iki adet büyük oval egzoz borusu ise, araca cesur bir görümüm kazandırıyor.




Yaklaşık yüzde 20’si alüminyumdan üretilmiş olan gövde, yüksek dayanımlı çelikten yapılmış birçok bileşen içeriyor. Yeni Audi RS 6 Avant önceki modele kıyasla yaklaşık 100 kilogram daha hafif.

Audi RS 6 Avant’ın sportif ve şık kokpiti, sürücü için özel olarak tasarlandı. Siyah renkli göstergeler beyaz kadran ve kırmızı rakam çizgileriyle dikkat çekiyor. Kokpikte; ortası düz, üç kollu, çok fonksiyonlu direksiyon simidi; aydınlatmalı kapı eşikleri; takometre, MMI göstergeleri, sürücü bilgilendirme sistemi (DIS) ve sportif RS logoları öne çıkıyor. RS spor koltukların belirgin yan yükseltileri, entegre koltuk başlıkları ve RS 6 logoları da yine standart olarak sunuluyor. Koltuklar siyah Alcantara ve deri kombinasyonu kaplamalarıyla dikkat çekiyor.





Güçlü twin-turbo V8 motor sayesinde yeni Audi RS 6 Avant 0’dan 100 km/s’ye segmentinin en kısa süresi olan 3,9 saniyede ulaşıyor. Standart konfigürasyonda, maksimum hız elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırıldı. Opsiyonel olarak bu rakam 280 km/s veya 305 km/s’ye kadar yükseltilebiliyor. Yüksek performanslı Avant, 100 km’de ortalama yalnızca 9,8 litre yakıt tüketiyor. Bu özelliğe katkıda bulunan faktörler arasında yeni standart start-stop sistemi ve ilerici ısı yönetim sistemi yer alıyor. Aracın yakıt tüketimi, önceki modele kıyasla yaklaşık yüzde 40 azaltıldı.

Yeni Audi RS 6 Avant’ın verimliliğini artıran bir diğer öncü teknoloji de Cylinder on Demand (silindir kapatma) sistemidir. Sistem düşük - orta seviyedeki yük ve motor hızlarında, 2, 3, 5 ve 8 numaralı silindirlerin emme ve egzoz valflerini kapatıyor. Bu durumda 4.0 TFSI motor, sürücü yeniden hızlanarak gücü artırana kadar dört silindirli bir motor gibi çalışıyor. Böylece aktif silindirlerin çalışma verimliliği artıyor, çünkü yük arttıkça çalışma noktası silindirlere dağıtılıyor. Dört silindirli çalışma sisteminden sekiz silindirliye geçiş hissdilemeyecek kadar kısa zaman içerisinde gerçekleşiyor. Sürücü bu değişikliği yalnızca gösterge panelindeki uyarı sayesinde fark edebiliyor.


4.0 TFSI motor, geçiş süreleri kısaltılmış sekiz ileri vitesli triptonic şanzımanla birlikte sunuluyor. Vites geçişini kendisi yapmak isteyen sürücüler, direksiyonun üzerindeki düğmeleri veya vites kolunu kullanabiliyor. Tork dağıtma sistemine sahip quattro sürekli dört çeker sisteminin merkezinde kendinden kilitlemeli merkezi diferansiyel duruyor. Bir yağ soğutucusu, diferansiyelin sıcaklığını düzenliyor. İstenildiğinde, sportif diferansiyel gücü kesintisiz olarak arka tekerlekler arasında dağıtarak aracın kıvraklığını ve dengesini artırıyor.


Frenler performanstan kesinlikle taviz vermiyor. 390 milimetre çapındaki ön diskler, altı pistonlu siyah renkli kaliperlerle sıkıştırılmış..Ayrıca 420 milimetre çapındaki karbon fiber seramik fren diskleri de isteğe bağlı olarak sunuluyor. Bu disklerin kaliperleri ise antrasit gri renkte boyanmış.

Sürücü bilgilendirme sisteminin RS menüsündeki yeni özelliklerden biri de vites geçiş uyarı ışığı. Devir arttıkça göstergedeki yeşil kısımlar aydınlanıyor. Devir kırmızı çizgiye yaklaştığında ise, gösterge çubuğu kırmızı oluyor ve yanıp sönmeye başlıyor. Seçilen vitesin, basınç artışının, yağ sıcaklığının gösteriliyor olması ve dijital bir hız göstergesi, RS 6’nın özel sürücü bilgilendirme sistemini tamamlayan diğer özellikler.


Yeni Audi RS 6 Avant’ın standart donanımları, zengin bir liste oluşturuyor. Bunlar arasında Xenon plus farlar, LED arka ışıklar, lastik basınç kontrol sistemi, aydınlatmalı kapı eşikleri ve özel sürücü bilgilendirme sistemi yer alıyor. Ayrıca araç, Audi park sistemi plus, hız sabitleme sistemi, üç bölgeli otomatik klima, MMI touch (dokunmatik MMI) özellikli MMI navigasyon plus ve 10 hoparlörlü Audi ses sistemi gibi özelliklere de sahip.

Diğer seçenekler arasında benzersiz tasarımlı LED farlar, seramik ön ve arka frenler, spor arka aks diferansiyeli, spor süspansiyon ve Dinamik Sürüş Kontrol Sistemi (DRC) yer alıyor. MMI navigation plus sisteminin mükemmel bir tamamlayıcısı olan Bluetooth online araç telefonu ise, size otomobilinizin içinde web tabanlı Audi bağlantı hizmetlerini sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..