Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

HYUNDAi i20 WRC

Uzakdoğu'nun önde gelen otomobil markalarından Hyundai, son yıllardaki yükselişini motorsporlarına da yansıtıyor..Dünya genelinde en hızlı gelişen otomobil markası Hyundai, yeni teknoloji harikası otomobilleriyle hayatı renklendirmeye hız kesmeden devam ederken aynı zamanda motorsporları dünyasına da önem veriyor. 2012 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarak WRC tutkunlarının ilgisini çeken i20 WRC yarış otomobiliyle Dünya Ralli Şampiyonası’na





dönüş sinyali veren Hyundai, markanın gelişimini gözler önüne sermek ve zorlu ralli parkurlarında da prestij kazanmak adına motorsporları takımının başına tecrübeli bir ismi getirdi. WRC’nin gelmiş geçmiş en önemli teknik mühendislerinden birisi olan Fransız Michel Nandan, bundan böyle Hyundai WRC takımının teknik patronu olarak önemli işlere imzasını atacak. 1990 yılından itibaren WRC dünyasında bir çok markanın birincilik kazanmasını sağlayan 54 yaşındaki Michel Nandan, etkileyici bir yarış kariyerine sahip. Aynı zamanda bir çok markanın gelişiminde de önemli bir rol oynadı. Hyundai, bu gelişmeyle birlikte WRC için özel olarak Hyundai Motorsport’un kurulmasını sağladı.





Motorsporlarındaki yatırımlarını artırarak güncel ürün gamına da teknolojik açıdan yarar sağlayacak olan Hyundai, 2014 yılı takviminde yarışlara start verecek. 2012 Mayıs ayında makyajlanarak satılmaya başlanan yeni i20 ise Türkiye’de Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilerek tüm Avrupa’ya ihraç ediliyor.

Almanya’da Frankfurt yakınlarındaki Alzenau Hyundai Motorsport tesislerinde geliştirilecek olan i20 WRC, Nandan sayesinde servet değerindeki deneyimleri de kazanmış olacak. Gyoo Heon Choi ise Hyundai Motorsport Başkanı olarak takımın başına getirilen bir diğer isim oldu.

Hyundai Motor Company Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve COO’su Tak Uk Im konuyla ilgili olarak“ Hyundai WRC’ye döndüğü için oldukça heyecanlı çünkü sadece yarışmak için değil kazanmak için döndü. Hyundai ve WRC mükemmel bir birleşmedir ve bu yarış deneyimimiz yollardaki tüm Hyundai modellerinin sürüş dinamikleri ve yol tutuş performansları açısından gelişimine önemli katkılar sağlayacak ” dedi.




Fransız teknik adam Michel Nandan ise “ Hyundai’nin motorsporlarının önemli işlere imza atacağından şüphem yok ve takımın patronu seçildiğim için oldukça onurluyum. WRC dünyasına geri dönüş yapan Hyundai’nin başarılarına öncülük etmek ve gelişimine katkıda bulunmak için buradayım ve proje henüz başlangıç aşamasında ama işler hızla ilerliyor. Burada yapılacak çok iş var ve biz bunun farkındayız. Alzenau’da müthiş bir oluşum var ve deneyimli, heyecanlı ve motive olmuş teknik ekiple beraber kendinden emin bir Hyundai i20 WRC geliyor. Kore’deki ekip zaten geçici yarış aracını geliştirmekle meşgul ve süspansiyon başta olmak üzere yürüyen aksam üzerinde bir takım testler yapmaya devam ediyor. Kasıtlı olarak geçici araçla testler yapıyoruz çünkü işimizi sağlama alarak sezon öncesi ev ödevimizi tamamlamak istiyoruz. Bu gelişim süreci 2014 WRC’deki ilk resmi ve tam sezonluk aracımız ortaya çıkana kadar 2013 yılı boyunca devam edecek. Özellikle pilot seçimlerimiz hakkındaki çalışmalar da sezon boyunca sürecek çünkü en iyisini yapmak zorundayız ve bunun için de biraz daha zamana ihtiyacımız var. 2013 yılındaki yarışları yakından takip ederek bir takım analizler yapmayı da hedefliyoruz” dedi.

Hyundai’nin Ralli Tarihi
Markanın motorsporlarına olan ilgisi 1998 yılında F2 sınıfı kategorisindeki Coupe modeliyle WRC’de mücadele ettiği yarışlarla başladı. 1999 yılındaysa 2000 sezonu için bir üst kategoride yarışacağını duyuran Hyundai, şampiyona homologasyon kriterlerine uyumlu olarak geliştirdiği 3 kapılı Accent WRC ile 2003 sezonu sonuna kadar etaplarda boy göstermişti.

Dünya Ralli Şampiyonası(WRC) hakkında

Dünya Ralli Şampiyonası, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından organize ediliyor. Tüm dünyadaki otomobil federasyonlarının yönetim merkezi olan FIA, yarışlarda boy gösteren otomobillerin teknik özelliklerinin nasıl olacağına da karar veriyor. Güncel WRC otomobilleri 1.6 litrelik seri üretim modeller baz alınarak hazırlanıyor, aerodinamik özelliklerle ve 4x4 çekiş sistemleriyle donatılıyor. Bu çekiş sistemine ek olarak turbo besleme, sıralı şanzıman ve bazı üst düzey teknolojik donanımlar WRC’nin diğer temel özelliklerini oluşturuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..