Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Audi RS Q3 , Cenevre’de Tanıtılacak

Q Serisi; Audi için çok şey ifade ediyor. Yeni modellerle seriyi genişleten Audi, en son olarak Q ismini de her türlü tehlikeye karşı güvence altına aldı.Zira Qoros adında yeni bir Çinli marka; Q model ismiyle Avrupa ya gelmeyi düşünüyordu.  
Gelelim, Q serisinin yeniliklerine..Audi, başarılı Q serisinin ilk RS modeli olan RS Q3'ü Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracak.. Günlük kullanım için son derece pratik özellikler ile
dinamik sürüş performansını birleştiren RS Q3; saatte 100 kilometre hıza sadece 5,5 saniyede çıkıyor. 2,5 litrelik beş silindirli turbo motoru 310 HP güç üreten araç, 100 kilometrede ortalama sadece 8,8 litre yakıt tüketiyor.
Audi’nin ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracağı RS Q3'ün motor kapağının altında, 2010 yılından beri üç kez üst üste kendi sınıfında "Uluslararası Yılın Motoru" seçilen 2,5 litrelik TFSI motor bulunuyor.
 310 HP güç üreten motor, Audi’nin diğer spor modelleri TT RS ve RS 3 Sportback’te de kullanılıyor. Maksimum hızı saatte 250 kilometre ile sınırlandırılan RS Q3, saatte 100 kilometre hıza da sadece 5,5 saniyede çıkıyor. 7 ileri S-tronic şanzımanla sunulan RS Q3’te quattro dört tekerlekten çekiş sistemi stadart olarak sunuluyor.
RS Q3’e özel tasarım ögeleri
RS'ye özgü tasarım ayrıntıları, kompakt ve yüksek performanslı SUV'un kendinden emin görünümünü belirginleştiriyor. Gövde üzerindeki mat alüminyum vurgular, tavan rayları, , parlak siyah petekli ön ızgara, RS ön tamponu ve ön hava girişi; bu tasarım ayrıntıları arasında bulunuyor. Büyük bir tavan rüzgarlığı, arka tampon, ayırt edici difüzör, büyük eliptik egzoz borusu ve RS Q3 logosu da aracın arka tarafını öne çıkaran ayrıntılar arasında.
 
Geniş iç hacim
RS Q3, tüm performansının yanında, geniş iç hacmi ve yük kapasitesi ile günlük kullanım için çözümler üretiyor. 356 litre hacmindeki bagajı, ayrılabilir arka koltuk arkaları katlanarak yük taşıma alanını 1.261 litreye kadar çıkarabiliyor. 
İnternete de bağlanıyor
Audi RS Q3'ün diğer standart özellikleri arasında RS'ye özel sürücü bilgilendirme sistemine ek olarak park assist plus (park yardımı), 10 hoparlörlü Audi ses sistemi, Xenon plus farlar ve LED stop lambaları da bulunuyor.  RS Q3’te sabit diske bağlı MMI Navigasyon sistemi, 14 hoparlörlü 465 watt çıkış gücüne sahip Bose surround ses düzeni, Bluetooth araç telefonu, WLAN hotspot ve gelişmiş sürücü yardım sistemleri de opsiyonel olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..