Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

OTOMOTiVDE “GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM” ve ''ARKADAŞIM KULLANIYOR''

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), bugün; Otomotiv Sektörü araştırmasıyla beraber önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Otomotiv Kongresi'nin detaylarını bir basın toplantısıyla Hilton Oteli Şadırvan Salonu'nda paylaştı..






22 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirecek olan Otomotiv Kongresi 5 kez düzenleniyor. Kongrede Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Meksika Eski Devlet Başkanı Felipe Calderon konuşmacı olarak yer alacak. Kongre, bugünkü basın toplantısı gibi Hilton'da yapılacak.


“Gelişim için Değişim” temalı Otomotiv Kongresi için OYDER Başkanı H. Şükrü Ilısal yaptığı değerlendirmede, “Bu yıl, değişimi algılamak ve yeni dünya düzenine ayak uyduracak stratejileri belirlemek amacıyla “Gelişim İçin Değişim” sloganı ile yola çıktık. Bu sayede otomotiv sektöründe gelişimin temel parçalarına değinmeyi planlamaktayız” dedi. Ilısal her yıl düzenledikleri otomotiv kongreleri ile sektörün yönünü belirlediklerini belirterek, “Dünyada iz bırakmış fikir liderlerini ağırladığımız kongrelerimizde dünya ekonomisine yön veren stratejilerin sektörümüzle entegrasyonu konusunda liderlik etmek OYDER’in ikincil misyonu haline gelmiştir. Bu nedenle bu yıl da; ülkesinde otomotiv endüstrisinde yaptığı reformalarla, Meksika’nın dünya ekonomisinde önemli bir oyuncu olmasını sağlayan, Meksika Eski Devlet Başkanı Sayın Felipe Calderon’u ağırlayacağız. Ayrıca bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan, sektörümüzün Türk Ekonomisi’ndeki konumu ve önemi hakkında görüşlerini bildirmek üzere bizimle olacaklar” şeklinde konuştu.

OYDER’in 5’inci Otomotiv Kongresi’nin gerçekleşmesi yolunda bu yıl da değerli sponsorların katkılarını aldıklarını özellikle ifade eden Şükrü Ilısal, “2013 yılında da önemli iş ortaklarımızın desteğini aldık. Bu yıl kongremiz Mapfre Genel Sigorta ana sponsorluğunda düzenlenecek. Öte yandan BASF-The Chemical Company, Continental, İnci Akü, OTOKOÇ Otomotiv, Koçfinans, GfK ve Turkuvaz Medya Grubu gibi markaların inanç ve destekleriyle yola çıkmanın ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm sponsorlarımıza şimdiden içtenlikle teşekkür etmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


Hız sınırını aşan sürücülere göre de hız sınırını aşan sürücüler endişe veriyor!!!

Trafik kazasına karışanların % 52'si sigorta şirketlerini ararken % 34'ü polisi, % 7.6'sı eşini % 6.5'si de ailesini arıyor..





İnternette görüyoruz, kampanya ile alıyoruz
OYDER’in GfK TÜRKİYE ile birlikte sektörün alım gücünü ve müşteri profillerini incelemek amacıyla gerçekleştirdiği Otomotiv Sektörü Araştırması’nın 2013 yılı ilk 4 ay sonuçları açıklandı. OYDER üyesi yetkili bayilerinden elde edilen 525 anket sonucunda 0 km araç satın alan müşterilerin profilleri incelendi.


Araştırmanın dikkat çeken başlıkları arasında satın alım kararları yer aldı. Araştırmaya katılan müşterilerin yüzde 31’i satın alım kararında otomotiv markalarının düzenlediği kampanyaların etkili olduğunu belirtirken yüzde 23,4’ü ise gelirindeki artışın otomobil alımında önemli rol oynadığı söyledi.

Yapılan anket kapsamında otomobil satın alanlardan yüzde 25,7’sinin, satın aldığı modele internet reklamlarında görüp karar verdiği belirlendi. Katılanların yüzde 21’inin ise arkadaş tavsiyesi ile modeli belirlediği çıkan sonuçlar arasında yer alıyor.









En çok ceza hız sınırını aşanlara ve yanlış yere park edenlere kesiliyor
Ankete katılan müşterilerden yüzde 29’u bugüne kadar trafik cezası alan kesimde yer alıyor. Bu kesimdeki müşteriler, cezalarını hız sınırı aştıkları ve yanlış yere park ettikleri için aldıklarını belirtiyor. Araştırma yapılan tüm müşterilerin yüzde 33,9’u da hız sınırını aşarak, yüzde 24,6’sı ise kırmızı ışıkta geçerek ceza almaktan korkuyor.

“EV”lendim sıra otomobile geldi



Araştırma sonuçlarına göre otomobil satın alanların yüzde 83’ü oturduğu evin sahibi ve yüzde 78’i evli. 

Yüzde 56’lık bölümün verdiği yanıta göre ise otomobil bir yatırım aracı olarak görülmüyor. 


Ankete katılanlardan yüzde 53’ü 11 yıl ve üzeri süredir ehliyete sahip, yüzde 52’si taşıt kredisi kullanarak yeni otomobil alıyor ve yüzde 37’si mevcut otomobillerini takas ediyor.


Yüzde 45’lik bölüm ikinci otomobilini alırken, yüzde 81’i ise yeni otomobili kendisi için alıyor.

Araştırmanın satış sonrası hizmetler bölümü değerlendirildiğinde ise otomobil satın alanların yüzde 80’ininin kasko sigortasının verdiği hakları bildiği ortaya çıkıyor. Müşterilerden %52’si trafik kazası ile karşılaştığında sigorta acentesini arayacaklarını belirtirken yüzde 92’si hasar onarımında orjinal parça kullanılmasını tercih ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..