Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SAVUNMA ve HAVACILIK FUARI; iDEF'13

Kasırga, Kangal, Kale, Tayfun ve daha birçokları fuardaydı! Otomotiv sanayi, elektronik gibi diğer sanayi kollarıyla içiçedir. Bunlardan biride savunma sanayi.Savunma konusunda giderek bir çok yerli firma; gerek işbirlikleri, gerek lisansla veya kendi inisiyatifiyle bu kategoride çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların tanıtıldığı yegane organizasyonlardan biri fuarlar. İstanbul Auto Show Fuarı gibi iki senede bir yapılan İDEF Savunma ve Havacılık Fuarı bu senede yerli firmaların katılımıyla daha renkli hale geldi.


İDEF'13'te otomotiv firmalarından Hema/Hat
tat Gurubu, Otokar, Mercedes Benz Türk, Nurol, Katmerciler,Türkar ve FNSS yer alırken Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Kirpi adlı Mrap (mayına dayanıklı personel taşıyan araç) ile dikkatleri çeken ancak patron ve yöneticilerinin ilgisizliğinden kapanma durumuna gelen BMC; yoktu.



 

Suudi Arabistan ve Azerbeycan gibi bazı ülkelerden de zırhlı ve taktik araç konusundastandlar da vardı.İnsansız uçak, gemi gibi konularında da katılımlar vardı.




Türkar'ın 4 tekerden çekişli aracı dışında taktik araç olarak adlandırılan 4x4 veya 6x6 kamyonlar yoktu. Sanırım onların yerini yine 4x4 düzeninde zırhlı personel taşıyıcılarla mayına dayanıklı araçlar almış.





Otokar bu sınıfta farklı bir çok araçla katılırken Altay tankıda fuarın assolisti kıvamındaydı. Diğer dikkat çeken firma ise Hattat idi.Kasırga, Fırtına gibi bir çok araçla katılırken bazı araçların bazı farklılıklarla Katmerciler standında yer almasıda göz yanılsaması gibiydi. Hema ortak çalışmaya rağmen araçlarını % 70 oranında yerlilikle üretebildiğini ifade ediyor.






Otokar da dahill bir çok firmada ithal motor kullanıldığını düşünüyorum. Bu konuda yeni bir bilgi veya yanlışlık varsa ( eposta veya yorumlarla)bize ulaşırsanız yazılarımızda yer verebiliriz.

Bazı araçlarda Ford F550 altyapısı kullanılırken bazılarında ise Ünimog veya Toyota Hilux kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..