Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SULTANAHMET'TE BARIŞ ve DOSTLUK RALLiSi

Dünyanın en eğlenceli ralli organizasyonlarından biri olan Allgaeu Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi'nin bu yıl sekizincisi düzenleniyor.Allgaeu Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye etabı startı Sultanahmet’ten verilirken yarış esas olarak Almanya’nın Allgaeu bölgesinden başladı. Yarışın finişi de Ürdün’ün




 başkenti Amman’da gerçekleşecek. Rallide 333 araç, toplam 10 bin kilometre yol yaparken Türkiye’yi TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları takımının 3 aracı temsil ediyor. Türkiye’de ki etaplar İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri’nde gerçekleşecek..

 
Konuyla ilgili basın bülteni;

Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Birleşmiş Milletler’in de partner olarak yer aldığı, ‘Allgaeu Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi’nin sekizincisi 27 Nisan – 14 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Ralli kurallarına göre ralliye, değeri 1111 Euro’nun altında eski araçlar katılabiliyor. Güzergâh boyunca da otoyollara çıkmaya izin verilmiyor. İki yıldır TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’nın da destek verdiği rallide 20 ülkeden toplam 111 takımın katılıyor. Ralli’de, 666 yarışçı 333 araçla mücadele ediyor.


 


Dostluk ve Barış Rallisinde zamana ya da sürata dayalı herhangi bir yarış bulunmuyor, Yarışma tamamen rota üzerinde belirlenen sosyal ödevlerin yerine getirilmesinde en başarılı bulunan takım olma üzerine. Yarışta en başarılı bulunan takım birinci olurken diğer tüm takımlar ikinci ilan ediliyor. Birincilik ödülü ise Ürdün Kralı tarafından hediye edilen ve sonrasında satılarak geliri yine bağışlanan bir deve olacak...

 
Almanya’nın Allgaeu Bölgesi’nde yer alan Oberstaufen kasabasından 27 Nisan’da start alan araçlar, Balkanlar üzerinden İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda buluştu. Türkiye etabı, 3 Mayıs Cuma günü Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle başladı.

 


En uzun etap Türkiye’de
Araçlar, Ankara, Çorum (Boğazkale), Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane Bayburt, Rize, Artvin, Kars, Ağrı Dağı, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Nevşehir (Kapadokya), Niğde ve Hatay’ı geçecek. Ralli Ekibi, Hatay’dan İsrail’in Hayfa kentine geçtikten sonra da Ramallah’ı ziyaret ederek, Amman’da finişe ulaşacak. Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği rallinin sonunda araçlar, Amman’da satışa çıkarılarak, geliri çocuk vakıflarına bağışlanacak.

 
TÜVTÜRK ekibi de Ralli’de

Rallide Türkiye’yi, TÜVTÜRK’ün oluşturduğu üç araçlık Türk Takımı temsil ediyor.. TÜVTÜRK takımının liderliğini yapan ve 1 nolu araçla 5 günlük Almanya-Türkiye etabını kendisi kateden TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören, “Bakımı, periyodik muayeneleri zamanında ve kurallara uygun yapılan otomobiller, ralli gibi mücadele oranı yüksek organizasyonlarda bile yer alabiliyor. TÜVTÜRK olarak bu organizasyonda bulunmamızın en önemli sebeplerinden biri de buydu.” diye konuştu. TÜVTÜRK ekibinin Almanya’daki starttan bu yana ralliyi takip ettiklerini ve Ralli’nin Türkiye etabının belirli bir bölümünde yarışacağını ifade eden Ören, “Her ne kadar dünyanın en eğlenceli rallilerinden biri olarak adlandırılsa da, otomobillerin özellikleri ve geçtiği parkurlar olarak değerlendirdiğinizde yüksek düzeyde dayanıklılık isteyen biryarış . Biz de TÜVTÜRK olarak 3 otomobille bu yarışa katılarak, yarışmacıların ülkemizi ve güzelliklerini tanımalarına katkıda bulunmak istedik.” dedi.

 
Araçlar TÜVTÜRK ekiplerince temsili olarak kontrol edilecek

Ralli süresince yol, hava, şartları ve rakipleriyle mücadele eden yarışmacılar aynı zamanda pit stoplarda organizasyon ve TÜVTÜRK’ün özel görevlerini de yerine getirecekler. TÜVTÜRK’ün yarışmacılar için belirlediği ilk ödev, İstanbul pit stopunda araçlarının genel hatları ile temsili muayenesini yaptırmak. Bir diğer ödev ise, yol boyunca karşılaştıkları traktörlere, araç muayenesini hatırlatan sticker vermek ve onlarla fotoğraf çektirmek olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..