Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünyanın en çok satılan otomobili Türkiye'de üretiliyor

41 milyona yaklaşan Toyota Corolla, 1966 yılından beri üretiliyor. Uzun yıllardır 
en çok satan otomobil modeli olan araç, 2013 yılında da en çok satan otomobil olurken Türkiye'de ise 1994 yılında ilk kez imal edilmeye başlandı.
Bir dönem ara verdikten sonra geçen yılla Sakarya'ya dönen (11. nesil) Corolla'ya dünyanın her kıtasında, her kentinde rastlamak mümkün..


 11. nesil Corolla




 En çok satan otomobil; Toyota Corolla


Dünyada tüm zamanların en çok satılan otomobili ünvanını elinde bulunduran Toyota Corolla, 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5’lik artışla tüm dünyada 1 milyon 220 bin adetlik satış gerçekleştirdi. Üretilmeye başlandığı 1966 yılından bu yana 40 milyon 720 bin adetlik global satış adediyle “efsane” otomobil kimliğini koruyan Corolla, 2013 yılında da en çok satan otomobil modeli olarak kayıtlara geçti.



  41 milyon Corolla





Corolla 11’nci jenerasyonu ile gelişimini sürdürürken, dünyanın en popüler otomobili olma özelliğini de koruyor. Toyota Grup Başkan Yardımcısı Bill Fay, Corolla modelinin Toyota’nın uluslararası yüzünü temsil ettiğini belirterek “Corolla’nın dünyanın en çok satılan otomobili olmasında müşterilerimizin sadakati ve memnuniyeti büyük rol oynamaktadır” dedi.


 11. nesil Corolla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..