Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobil Control 4, Dünya Şampiyonasında

Control 4, Avitaş tarafından üretilen bir otomobil. Avitaş'a ait araç, İngiltere'de rakiplerine kök söktürürken, firma farklı markalar içinde çalışmalar yapıyor. Control olarak ise 1, 2 , e ve 4 modelleri bulunuyor.Özellikle İngiltere'de başarılı yarışlar çıkaran yerli otomobil; Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından




 ilk kez bu yıl düzenlenecek olan Dünya Rallikros Şampiyonası'nda mücadele edecek. 

İlk yarış, 03-04 Mayıs tarihlerinde Portekiz´de start alacak.
İlginin her geçen yıl katlanarak arttığı rallikrosun 2014 sezonu sonunda ilk kez bir Dünya Şampiyonu çıkacak. Adaylar arasında Petter Solberg, Jacques Villeneuve gibi WRC ve F1 eski Dünya Şampiyonları da yer alıyor.

Dünya Şampiyonası organizasyonu içinde yer alan ve tasarımı ile üretimi AVİTAŞ´ın İstanbul´daki tesislerinde gerçekleştirilen tubular şasili, 310 BHP gücünde ve 4 çeker RX Lites otomobilleri sezon boyunca yedi ülkede start alacak. Geleceğin rallikros şampiyonlarını yetiştirme hedefiyle tek marka kupası olarak ilan edilen RX Lites Kupası, şimdiden geniş kitlelerin odağı olmayı başardı.





Rallikrosta Dünya Şampiyonası seviyesinde ilk kez bir Türk yarışmacı da Portekiz´de start alacak. Son dönemde gösterdiği başarılı grafikle dikkat çeken genç yetenek Yiğit Timur, son olarak Ege Rallisi´nde Sınıf N4 birincisi olmuştu. Organizasyonu ve üretimi Türk olan RX Lites serisinin ilk ayağı Portekiz´de start alacak olan Yiğit Timur, Kocaeli Körfez Pisti´nde son testlerini tamamladı. 22-23 Nisan´da İtalya´da yer alan Franciacorta Pistinde gerçekleşecek Medya Günü´ne de katılacak olan Yiğit, Toksport´un teknik desteğiyle yarışacak.




RX Lites serisi Portekiz´de start aldıktan sonra yine Mayıs ayında İngiltere´nin Lydden Hill Pistinde Rallikros severlere heyecanlı anlar yaşatacak. Haziran ve Temmuz´da sırasıyla Finlandiya ve İsveç´e gidecek ekipler Ağustos´ta Kanada, Eylül´de İtalya´da start alacaklar. Serinin son yarışı 11-12 Ekim tarihlerinde Intercity Istanbul Park´ta koşulacak ve Türk motorspor severlerin coşkusuna tanık olacak. Sezon sonunda RX Lites Birinciliği´ni ilan eden pilot ise Dünya Rallikros Şampiyonası´nın son ayağı olan Arjantin´de 600BHP gücündeki SuperCar ile yarışma şansına sahip olacak.




RXLites 2014 serisinin tüm detaylarına www.rxlites.com internet sitesinden ulaşabilir, ayrıca rxlites ismiyle tüm sosyal medya alanlarında sıcak gelişmeleri takip edebilirsiniz.Genç pilot Yiğit Timur´a bu zorlu arenada başarılar diliyoruz...

Fotoğraflar https://www.facebook.com/AvitasMotorsport'tan alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..