Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Proton güçleniyor

Uzakdoğu'nun önde gelen markalarından Proton, performans ve ekonomiyi bir arada sunan yeni bir motoru araçlarında kullanmaya başladı..Bünyesinde yer alan ünlü Lotus markasıyla ortak geliştirilen motor; Exora, Suprima ve Preve modellerinde kullanılıyor. Bu modelleri de inşallah Türkiye'de görmek nasip olur! Zira, zaman zaman Proton'un Türkiye'de diğer markalar gibi otomobil imal etmek istediği haberleri yer alıyor.


 Proton Lotus işbirliği


Araç üretimiyle ilgili yeni bir gelişme olmadığı gibi yeni modeller de Türkiye'de halen yok.

Türkiye'de şu an itibariyle Gen 2 Hatchback ve Gen 2 Persona Sedan modelleri satılmakta.Araçların fiyatları 40. 680 TL'den başlıyor..

Diğer taraftan Ulu Motor'da; reklam, tanıtım ve benzeri konularda çok harekesiz görünüyor...


 Proton 'unürettiği otomobiller

İlk gelen Proton otomobiller bile sağlamlıklarıyla beğeni kazanırken yeni modelleri en kısa zamanda yollarda görmek hatta markanın ralli araçlarını da Türkiye etaplarında izlemek istiyoruz..



  


Proton sahibi olduğu üstün LOTUS Mühendisliği ile beraber tasarlamış olduğu yeni nesil motoruyla ekonomi ve performansı bir arada sunuyor. 1.6 litre hacimli yeni nesil turbo beslemeli Cam Pro CFE motorda hem yakıt ekonomisi sağlanarak günümüz rekabet şartlarında dizeli aratmayacak değerler yakalanmıştır, hem de performans tutkunlarının arzu ettikleri performansı fazlasıyla daha ekonomik şartlarda elde etmeleri sağlanmıştır.

Proton' un yeni nesil Cam Pro CFE moturu 5.000dev./dk.'da 103KW(138hp)' lik bir güç ve 2.000 - 4.000dev./dk. aralığında 205NM'lik bir tork değeri üretmektedir. Bu bakımdan yakalanan max. tork değerleri açısından kıyaslandığında Proton' un yeni nesil Cam Pro CFE motoru önceki standart Cam Pro moturuna kıyasla yaklaşık %50'ye varan, rakip muadil model araçların sağlamış olduğu ortalama tork değerlerine kıyasla ise %18'e varan daha üstün bir tork değeri sağlamaktadır.





Proton' un yeni nesil Cam Pro CFE motoru Proton'un yeni global modelleri olan Preve, Exora ve Suprima'da kullanılıyor. Ayrıca bu üstün güç ve performansı 7 ileri direksiyondan kumandalı F1 tipi Pro-Tronic şanzımanı ile adeta bir Formula 1 aracı kullanır gibi keyifle hissettirmesi de Proton otomobillerinin sağlamış olduğu bir diğer avantajdır.


PROTON HAKKINDA
1983 yılında motorlu araçlar yedek parça ve bileşenleri satmak amacıyla Malezya Başbakanı Tun Mahathir Bin Mohamad’in teşvik ve katkıları ile kurulan PROTON ekonomideki yükselişini büyük oranda arttırarak ülkeyi bugün dünyanın en fazla ihracat yapan ülkelerinden biri haline getirmiş ve 238 milyar dolarlık milli hasıla ile Malezya’nın dünyanın 37. büyük ekonomisi haline gelmesine neden olan tasarruflardan biri olmuştur.

İlk fabrikasını 923.900 m2’lik bir alana sahip olan Shah Alam’da kuran PROTON ilk yıl 80.000 adet araç kapasitesi ile tasarlanırken 1997 yılında üretim kapasitesi yılda 230.000 adet otomobile çıkarılmıştır.

1996 yılında bir milyonuncu aracını üreten PROTON yine aynı yılın Ekim ayında İngiliz otomotiv mühendislik firması LOTUS Group International’ı satın alarak Lotus üretim kalitesini ve dizayn zerafetini kendi ürünlerine de katmış oldu.

Günümüzde Avrupa piyasaları dahil olmak üzere 50 farklı ülkeye ihracat yapan PROTON; müşterileri, iş ortakları, hissedarları, devlet kurumları ve çalışanlarının uyumlu-şaşmaz bağlılıkları ile en başarılı uluslararası otomotiv üreticisi olan ülkelerin arasına girmeyi başarmıştır.


ULUMOTOR HAKKINDA
1971 yılında kurulan Ulubaşlar Holding günümüzde PROTON marka otomobil ve AVIA marka kamyonların Türkiye Distribütörü olarak faaliyetlerini sürdürmekte ayrıca Ulusigorta, Ulukasa, vasitam.com, Ulubilişim, Ulumod, Ulu Oto Kiralama’ nın yanı sıra Ulumotor ve Ulucar şirketlerine bağlı olarak toplam 38 bayi ve yetkili servis ile birlikte çalışmakta ve 1992 yılından bu yana da KIA marka araçların yetkili bayiliğini bünyesinde bulundurmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..