Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC Vuran, Nurol Ejder, Otokar Ural ve Kamaz geliyor...

 BMC, otobüsten sonra askeri araçla geliyor
Askeri araçta yeni gelişmeler var..
Emniyet Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eski araçları kullanımdan kaldırılıp hafif zırhlı araç alımı yapılacağı basında yer alıyor..Araçlar, yerli firmalardan alınacak. Bu konuda Otokar, BMC, Katmerciler, International Armoured Grup Turkey ve Nurol firmalarının
adı geçiyor.



V-150 ve Dragon araçlarının yerlerine geçecek araçlar için Otokar'dan Kobra ve Ural, Nurol'dan Ejder Yalçın, BMC'den Vuran modelleri düşünülüyor. TOMA ihtiyacını karşılayan İzmirli Katmerciler'in adı da bu firmalarla beraber konu ediliyor.



En ilginç olay ise Birleşik Arap Emirlikleri merkezli International Armoured Grup Turkey adlı firmanın Bursa'da geçen yıl Nisan ayında üretime geçtiği ve bahsedilen alımların 60 adetinin de bu firmadan olacağı ifade ediliyor.

International Armoured Grup Turkey aynı zamanda Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliği'nin üyelerinden biri olarakta yer alıyor.Firmanın Amerika, İngiltere, Bulgaristan, Türkiye, Kanada, Yemen, Güney Afrika ve Katar da merkezleri var.Mercedes Benz, Toyota, BMW, Lexus, Ford, Chevrolet, Nissan, GMC, Navistar International, Peugeot markalarının farklı otomobil ve hafif ticari araçlarını zırhlandırırken farklı güç ve yapıda zırflı personel taşıyıcı imal ediyor.




Türkiye'nin ortak askeri tatbikat yaptığı Azerbeycan ise özellikle askeri taktik araç ihtiyacını karşılamak için Rusya'nın Kamaz firmasıyla lisans anlaşması yaparak üretime başladı.Kamaz,her ne kadar eski tasarıma sahip araçlar üretiyor olsa da dayanıklılık ve arazi kabiliyeti ile dikkat çekiyor. Efsane yarışlardan Dakar Rallisi'nden de başarılarıyla ilgi görmüştü..




kaynak;
http://www.turksavunmasanayi.gov.tr/tr
INTERNATIONAL ARMORED GROUP ZIRHLI ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
http://www.turksavunmasanayi.gov.tr/tr/firma/international-armored-group-zirhli-urunleri-san-ve-tic-ltd-sti
http://www.interarmored.com/en/contacts/locations
http://az.trend.az/business/economy/2383578.html
http://www.egeninsesi.com/190912-tomadan_sonra_vuran_geliyor
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/259845/TOMA_dan_sonra__Vuran__geliyor.html
http://www.gercekgundem.com/guncel/119804/tomadan-sonra-vuran-geliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..