Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli ve öfkeli

Onuk Taşıt; E56g ile sürpriz yaptı.
İstanbul Autoshow'un en ilginç, en yerli , en güzel, en çevreci ve en yeni otomobili bana göre Onuk E56g idi.Bir kaç yıl önce tanıtılan elektrikli otomobil DMA'nın altyapısıyla hareket eden E56g, Sazan LM renginde fuarda yerini almıştı.


Yeni, yerli ve elektrikli otomobilimiz




Far ve ön tasarım olarak her ne kadar Porsche 911'i çağrıştırsa da, o adıyla ve teknik özellikleriyle farklı bir otomobil.Tasarım olarak Porsche 356 ve 911 karışımı bir otomobil olduğu eleştirisine şu cevabı vermek mümkün; Avrupalı ve diğer büyük markalar da birbirine benzeyebiliyorlar.Örnek Autoshow'da dünya lansmanı yapılan Fiat Aegea modeli de BMW ve Volkswagen'in otomobillerine benziyor.

Diğer taraftan geçen günlerde Türkiye'de üretilmeye başlanan Hyundai H350 ile Mercedes Benz Sprinter, VW Crafter ve yine Türkiye'de imal edilen Gaz Gazelle Next nerdeyse aynı gibi!


 


E56g, tavanlı haliyle çok daha çekici görünüyor.Daha önce S56e ve S56G olarak tanıtılan bu seri ilk kez daha derli toplu, artık satışa hazır haliyle sergilendi.




Araç 0'dan 100 kilometreye 6.5 saniyede çıkıyor.




Azami hız ise 200 km ile sınırlandırılmış.




Boş ağırlık 1150 kilo.Dingil mesafesi 2360 mm.


 

Genişlik 1880 mm, yükseklik 1200 mm,uzunluk 3980 mm.




E56g gücünü 53 kWh lık Lithium İon güç kaynağından alıyor.Fuarda verilen broşüre göre bir şarjdada 500 km ye kadar yol yapılabiliyor! Şarj süresi ise 2 saat 30 dakika.


2 yorum:

  1. Gerçekten de Porsche'ye benziyor. Ama Türkiye'de yapılan her araç değerlidir.

    YanıtlaSil
  2. Zamanımızda çoğu araç biribirne benziyor.Ama detayda çok farklı üstelik elektrikli..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..