Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

2016 model Honda, ‘istediğin yere git’ konseptiyle tasarlandı.

 1.0 litrelik motorla maceraya gidilir mi? 
Bu sorunun cevabı,  2016'nın ilk günleriyle ortaya çıkacak!70 kW (95.1 PS) ve 98 Nm torka sahip kompakt paralel ikiz motorunu içeren yeni 1000 cc’lik macera motosikleti, yolda veya arazide kıtaları aşmaya hazır güçlü motoru ve dinamik şasisiyle gerçek maceralar için ‘istediğin yere git’ konsepti ile tasarlandı.
CRF1000L Africa Twin projesinin başından beri, yolda ve arazide kullanılabilirliği olsun, duruşu, yol tutuşu ve dengesi olsun, kalıcı bir etki yaratmak üzere temel alınan tek bir motosiklet vardı: Çığır açan XRV750 Africa Twin. Halihazırdaki macera motosikletleriyle karşılaştırıldığında bile değerli bir kriter olduğunu kanıtladı. Artık onun adını taşıyan motosiklet eski modelle hiçbir ortak parça taşımıyor olsa da XRV750 Africa Twin modelinin meşhur kılan özü ve ruhunu miras aldı.

“İstediğin yere git” konsepti, arazi koşullarının yanı sıra yolda uzun mesafeli gezintilerde ve tüm mola yerlerinde üstün performans göstermesi gereken motorla başlar. CRF1000L Africa Twin modelinin 1000 cc’lik paralel çift motoru, Honda’nın CRF250R/450R arazi yarış motosikletleri deneyiminden yararlanmakta ve kompakt genel boyutları için aynı dört supaplı Unicam silindir kapağı tasarımını kullanıyor. CBR1000RR Fireblade ile aynı, hafif döküm eksantrik mili supap takımını çalıştırırken her bir yanma odasındaki yakıt/hava karışımı ikiz bujiler tarafından ateşleniyor.

Kuvvetli, lineer güç ve tork her devir aralığında anında tepki veriyor ve buna devir arttıkça tatmin edici, karakterli motor sesi eşlik ediyor. 270° fazlı krank mili, güç dağıtımına farklı bir karakter verirken arka teker itişi için mükemmel bir his sunuyor. Çift eksenli ana denge milleriyse titreşimi önlüyor.

Gerçek bir macera makinesi için başka bir diğer ön koşul da yerden yüksekliktir. Motorun kısa yüksekliği CRF1000L Africa Twin modelinin üstün yerden yüksekliğine katkıda bulunuyor. Hem dinamik hem estetik etki için akıllı bileşen grubu da kullanılıyor. Su pompası debriyaj muhafazası içinde yer alıyor ve su ile yağ pompaları ortak bir denge mili tarafından tahrik ediliyor. Motor boyutunun daha da küçültülmesi için, yağı depolayan ve basınç beslemeli pompayı da içinde barındıran alçak krank mili haznesi tasarlandı.

Hafif, altı ileri manuel şanzıman, olumlu değişiklikleri sağlamak için CRF250R/450R ile aynı vites geçiş kamı tasarımını kullanıyor ve takviyeli bir kayar kavrama ile donatıldı.

Orijinal XRV750 modelinin önemli noktaları gözetilerek, CRF1000L Africa Twin şasisi için üç önemli özellik hedeflendi: Gündelik şehir içi kullanıcısı için harika, çok yönlü bir motosiklet olmasını sağlayan arazi performansı, touring konforu ve çeviklik.

Çelik yarı-çift kızaklı şasi, yüksek hız dengesi, tam yüklüyken bile sağlanan orijinal arazi kabiliyeti, çeviklik ve üstün gücün mükemmel dengesini sunar. Silindir kapağının arkasında yer alan akü gibi öğelerin yarattığı kütle merkezi, düşük ağırlık merkezine katkıda bulunuyor.

Uzun hareket mesafeli Showa ters çatallar tamamen ayarlanabilir ve çift radyal monteli Nissin dört pistonlu fren kaliperleri ve 310 mm ‘dalga’ tarzı disklere sahip. Showa arka amortisör hidrolik yay ön yükleme ayarına sahip.

CRF450 Rally gibi CRF1000L Africa Twin de, 90/90-21 ve 150/70-18 lastikler takılı 21/18 inç ön arka tel jantlara sahiptir.

“Sınırsız macera” tasarım temasına uygun olarak Africa Twin, sürücü için hem hava koruması sağlayan hem de zarif ve çevik bir his sunan güçlü, hafif bir iskelet içinde minimum kaportayla tasarlandı. Çift farlar, orijinal modelin temel görüntüsünü korurken sele yüksekliği 20 mm’lik kademelerle 870 mm veya 850 mm’ye ayarlanabiliyor.

Motorun 18,8 litrelik yakıt deposu 400 km’lik menzile ulaşılmasını sağlıyor.

Yeni DCT özelliği, değiştirilebilir ABS ve çok modlu HSTC arazide ve yolda ideal çekiş için tasarlandı

Africa Twin’in genel elektronik paketini yolda veya arazide her koşulun üstesinden gelebilmesi için, Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC)* sistemi üç kontrol seviyesi sunar ve sürücünün arka tekerlek için ABS* sistemini kapatması mümkün.

Macera için Çift Kavramalı Şanzıman (DCT)
Honda’nın eşsiz Çift Kavramalı Şanzımanı (DCT), manuel şanzıman versiyonuyla aynı genişliği koruyan ortak bir krank milinin kullanımıyla CRF1000L Africa Twin modelinde opsiyonel olarak yer alacak.

Sol gidon üzerindeki kumanda düğmeleriyle sürücünün vites değiştirmesine izin veren standart manuel modu ve iki otomatik modu içeren şanzımanınD modu yakıt ekonomisini ve konforlu gezintinin en iyi dengesini sunarken S modu da spor performansına katkıda bulunmak için üç farklı vites değiştirme opsiyonuna sahip: S1, S2 ve S3.

CRF1000L Africa Twin ayrıca gösterge panelinin sağ tarafında bulunan G tuşu ile geliştirilen arazi özelliği ile macera için tam donanımlıdır. Herhangi bir sürüş modunda G tuşuna basılması, vites değiştirme sırasında debriyaj kayması miktarını azaltarak arazi koşullarında sürüş için önemli olan çekiş ve sürüş kontrolünü iyileştiriyor.

DCT sisteminin diğer bir özelliği, ideal kontrol sağlamak için eğimin derecesine bağlı olarak vitesi değiştiren eğim algılama fonksiyonudur.

* HSTC ve ABS kapatma opsiyonu standart versiyonda mevcut değildir; ABS’li ve DCT’li versiyonlarda bulunmaktadır.

CRF1000L Africa Twin dört renk seçeneğiyle sunulacaktır: CRF Rally, Tricolor, Gümüş ve Siyah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..