Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Formula 1 ve WRC'den sonra Dünya Rallikros Şampiyonası'da gitti

Otomobil sporlarında dünya genelinde yükselişte olan Dünya Rallikros Şampiyonası 2016 takvimi hazırlandı..Aralık ayı içinde FIA Dünya Motor Sporları Konseyi'nin onayına sunulacak yarış sezonu ,büyük olasılıkla kabul edilecek.İki yıldır İstanbulpark'ta da gerçekleştirilen Türkiye etabı 2016 sezonunda yer

 FIA RX Yarışları 2016 da Türkiye de yok!


almıyor.İtalya ve Türkiye etabı 2016 Dünya Rallikros Şampiyonası'ndan çıkarılırken Letonya ve Almanya'nın ikinci bir pisti takvime eklendi.
Türkiye'nin tanıtımı, ve motorsporlarına olumlu etkisi adına büyük bir kayıp. Bunda tanıtımın, reklamın yeterince yapılamaması ve ulaşım sorunu önemli etken.İstanbulpark'a İETT'nin belli saatlerde seferleri var. Ancak , araçlar ya erken kalkıyor ya sefer yapılmıyor yada bana ve benim gibi bekleyenlere denk geliyor. Ulaşımın yapılacağı yerlerde Türkçe ve İngilizce bilgilendirme levhası bile yok!Bu durumda Dünya Rallikros Şampiyonası'nın iki yıl yapılması çok bile!!!



FIA Dünya Ralli-Kros Şampiyonası'nın yanı sıra Avrupa Ralli-Kros Şampiyonası ve yerel şampiyonalar; Süper Car, Super 1600, Touring Car ve Türkiye'de Avitaş Motorsport'un üretiiği yerli otomobillerle yapılan RX Lites kategorisiyle devam edecek..


2016 DÜNYA RALLİKROS ŞAMPİYONASI TAKVİMİ 

PORTEKİZ - Montalegre - 16/17 Nisan
ALMANYA - HOCKENHEIM - 7/8 MAYIS
BELÇİKA - METTET - 14/15 MAYIS
İngiltere - Lydden HILL - 28/29 MAYIS
NORVEÇ - CEHENNEM - 11/12 Haziran
İSVEÇ - HOLJES - 2/3 Temmuz
KANADA - TROIS-RIVIERES - 6/7 Ağustos
FRANSA - LOHEAC - 3/4 Eylül
İSPANYA - BARCELONA - 17/18 Eylül
LETONYA - RİGA - 1/2 Ekim
ALMANYA - ESTERING - 15/16 Ekim
ARJANTİN - ROSARIO - 26/27 Kasım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..