Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Putin, Rusya'nın Yeni Yerli Otomobili Vesta'yı Test etti

Renault-Nissan tarafından ayağa kaldırılan Rus otomobil markası Lada , yeni model Vesta'yı Eylül de üretime aldı.Yıl sonuna kadar 6000 civarı üretilmesi planlanan aracı
dünya siyasetine yön veren liderlerden Putin test etti. Putin, Yeni Lada Vesta'yı sürüşü kolay, hızlanması iyi ve harika bir otomobil olarak niteliyor.




Lada'nın en yeni otomobili Vesta; 1.4 ve 1.6 litre motorlarla satışa sunulması bekleniyor.
Manuel ve otomatik vites seçenekleri 87, 106 ve 114 beygir gücündeki motorlarla buluşurken Lada Vesta , Priora modelinin bantlara veda etmesine sebep olacak.




Otomobilin uzunluğu 4410 mm, genişilik 1764 mm ve yükseklik ise 1497 mm.Aracın ağırlığı 1150 ile 1192 kg arasında değişebiliyor.

5 yorum:

  1. Lada, fiat'ın yardımıyla kuruldu. Şimdi de Renault yardım ediyor ilginç:) Bizde olsa yerden yere vururlardı :)

    YanıtlaSil
  2. Yardım demeyelimde, Rusya otomobil fabrikası için Fiat'la anlaştı ücreti karşılığı onlar kurdu sonrasını Lada kendi devam ettirdi.Şimdi de rakipleriyle boy ölçüşmek kendini yenilemek adına Renault-Nissan ikilisi Lada'nın çoğunuluğunu satın aldı ve artık grubun bir markası..
    Türkiye'de teknik yardım adı neyse fark etmez parası verildi Saab 9-3 ün hakları teknik herşeyi alındı.Daha1950'lerden sonra Türk Traktör için önce Amerikalılar sonra Fiat, TZDK için önce FORD sonra Steyr, Tofaş'ta Fiat, Tümosan'da trajtör için Fiat, dizel motor için Volvo, kamyon için Mercedes Benz, hafif ticari için Mitsubishi ile devlet veya devletin bir kurumu anlaştı.Sonra zaman içinde MKE veya diğer hisse sahipler devlet kurumları haklarını özelleştirme yoluyla halka veya şirketlere sattılar.Bazı projeler ise yarım kaldı...
    http://www.otometre.com/2009/07/tumosan-bmc-fiat-volvo-mitsubishi.html

    YanıtlaSil
  3. Japon, Kore ve Çinli markaların başarısı başta olmak üzere
    Lada Rusya seneden seneye Rusyada pazar payını
    Kaybetmeye başladı, neticede yıllardır üretilen shiguli ve Samara yerine yeni modeller geliyor.
    Yoksa Samara bir 20sene daha piyasada kalırdı.
    Shiguli lakaplı Classic modeli rus fanatikleri ve taksiciler tarafından bugün bile özleniyor, yani talep halen var ama lada in dersi artık Vesta, granta, kalina.
    Bakalım niva modeli ne zaman yenilecek, 1974den beri üretiliyor

    YanıtlaSil
  4. Yeni Niva yıllardan beri GM ile anlaşma gereği Chevrolet Niva olatak imal ediliyor.Yakında bir yenilik olacağını tahmin ediyorum.XRay da bir seçenek olabilir!

    YanıtlaSil
  5. Xray denince aklıma x ray cihazı geliyor.
    Bence bu anlamı patent etmek gerekir, Ülkemiz adina))

    Lada nin dış politikası çok tartışılan bir konu ama otomotiv alanında VAZ markasını güzel günler bekliyor, görünen köy kılavuz istemez. Bkz dacia örneği, 10senedir konuşulan ve talep gören bir ürün

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..