Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Otomobil, Saab, Cadillac, Volkswagen ve DongFeng

Dünyada Volkswagen, Türkiye'de ise yerli otomobil; en çok konuşulan konulardan biri..Bu iki konu, bu kez Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'nın gündeminde yer alıyor; TÜBiTAK'ın liderliğinde çalışılan yerli otomobil projesi geçtiğimiz günlerde tanıtılmış, haklı - haksız tepkiler almıştı.Arkasından yerli otomobil için SAAB 9-3 modelinin tüm fikri mülkiyet hakkının TÜBiTAK tarafından satın

elektrikli  Saab



alındığı açıklandı..Daha önce Chevrolet, Cadillac ve Opel gibi otomobil markalarınında sahibi olan Amerikan General Motors firmasına ait olan Saab, 2010 yılında Hollandalı Sypker'a satıllmış 2012'de National Electric Vehicle firmasının eline geçmişti.Bakanlığın açıklamasına göre yerli otomobil için NEVS adlı şirket ile işbirliği sürecek. Bu firmanın en büyük hissedarı Çinli NME Holding.




Hazır bir platformun alınmasının en büyük sebebi ise zaman ve maliyetin azaltmak amacı.

Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın otomotiv gündeminde Otomotiv Test Merkezi de vardı, bu amaçla düşünülen Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki arazi incelendi..

Ve son otomobil ile ilgili ise son gündem maddesi; Volkswagen'in yer aldığı emisyon konusuydu.Bakanımızın açıklamalarına göre; EA 189 model Volkswagen dizel motora sahip 323 977 adet otomobil gönüllü olarak geri çağırılıp teknik güncellemeleri yapılacak.Bunun için Volkswagen ile mutabakata varıldığını, güncellemelerin Avrupa ile aynı anda 2016 yılının ilk ayında başlayacağını, firmanın gönüllü geri çağırmada bulunduğunan da herhangi bir ceza uygulanmadığını belirtti.




Yerli otomobili üretecek firma veya firmalar 2016 yılının ilk 3 ayında belirlenirken hedef en az % 85 yerlilik oranı olacak..





Son bilgilere göre; yerli otomobil projemizde Saabcars/ NEVS ile beraber Teamsun,
Tianjin and SRIT ve Dongfeng Motor (DFM) şirketleride yer alıyor.Bahsettiğimiz firmalar Çin'de faaliyet gösteriyor..Araçtan Türk Milli Aracı yada Turkish National Car olarak bahsediliyor..

''Together with the new shareholders Tianjin and SRIT, the partner Teamsun as well as the cooperation with Dongfeng Motor, the cooperation with TÜBITAK is an important step in building up Nevs as a strong automotive company with industrial, technological and financial partnerships.''



Kaynak; http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=18367&lng=tr
http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=18366&lng=tr
http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=18338&lng=tr
http://www.saabcars.com/
http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=18316&lng=tr
http://www.teamsun.com.cn/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..